Vidovnjaci Trilogija

M-1980

Iskusan
Poruka
6.821
Trilogija koju je napisala Robin Hob. Prva. Dopala mi se ..prve dve nesto malo vise nego poslednja, ali sve u svemu vrlo dobro napisano.
Da li neko zna da li postoji namera nasih izdavaca da se jos nesto prevede?
Da li je neko u okolini (od zemaalja ) prevodio? Da se raspitam pred sajam, cisto ako nema da onda citam na engleskom...ako se mora.

Poslednja izmena:
Krv kraljeva-Assassin's Apprentice
Kraljev ubica -Royal Assassin
Kraljevi zmajevi- Assassin's Quest

Ovo je da se eventualni citaoci ne uplase od glupih naslova koje su u Laguni promenili iz pitaj kog razolga.

isctao sam sve na engleskom...farseer, liveship traders, tawny man i the rain wild chronicles...

moze da prodje ali generalo, ne volim kada se pisac izivljava na glavnom junaku kao robin u farseer i tawny man trilogijama...

ok je lupiti reckicu a robin hobb ali ne bih je stavio medju top 10...

pazi kad mi je najkuliji lik zmajcic fente iz the rain wilds chronicles :D

sad se setih da skinem i poslednju blood of dragons...

Mozda sam malo strogo komentarisao robin. Pre nje sam procitao 30ak knjizica reymond e feista kod koga se desavanja brzo odvijaju. Robin me je smorila jer sva radnja moze da stane na 50ak stranica. Trenutno citam stivena ericsona i serijal malazan book of the fallen i vise mi lezi. Robin smara poput npr teri bruksa - 80% knjige je neko dosadno nepotrebno opisivanje.

Mozda sam malo strogo komentarisao robin. Pre nje sam procitao 30ak knjizica reymond e feista kod koga se desavanja brzo odvijaju. Robin me je smorila jer sva radnja moze da stane na 50ak stranica. Trenutno citam stivena ericsona i serijal malazan book of the fallen i vise mi lezi. Robin smara poput npr teri bruksa - 80% knjige je neko dosadno nepotrebno opisivanje.

Jeste to . Problem je u tome sto sam mislila da nekako ne zapocinjem jos nesto sto nije zavrseno.. tako mi je izbor malo ogranicen. Meni i ne smeta opis i spora radnja koliko napadi patetike tu i tamo. Inace mi se dopalo kako pise. I mislila sam ra se drzim tawny man kao nastavka farseer-a. Tako sam bar shvatila da se nadovezuje. Ovo drugo ne bih zapocinjala...

- - - - - - - - - -

Da li ima jos nesto sto bi preporucio?
Pisi ako te ne mrzi.

isctao sam sve na engleskom...farseer, liveship traders, tawny man i the rain wild chronicles...

moze da prodje ali generalo, ne volim kada se pisac izivljava na glavnom junaku kao robin u farseer i tawny man trilogijama...

ok je lupiti reckicu a robin hobb ali ne bih je stavio medju top 10...

pazi kad mi je najkuliji lik zmajcic fente iz the rain wilds chronicles :D

sad se setih da skinem i poslednju blood of dragons...

naravio sam pauzu sa eriksonom i odlucio da dovrsim rain wild chronicles posto sam skinuo poslednu knjigu.
hajd da kazem, iskreno, moze da prodje...jeste da je vise u fazonu "spanskih serija" ali smestenih u dimenziju gde ima zmajeva :D pre XXX godina sam poslednji put citao en mekafri pa mi ova poslednja knjizica nekako prija pa mogu da kazem da, ako izuzmemo "spanska serija touch", ok je serijalcic...

E sada, zavrsila sam i Tawny man.
Stigla mi je i Fool's assasin, ali mislim da je sacuvam, pa da citam kada izadju i druge dve.
Naknadno sam videla da da u Liveship traders postoji lik Amber, tj. Fool, ali sada me mrzi da se vracam unazad i da citam i to.
Fajst ima neke lose kritike... Ali da li ipak mislis da je ok?
Meni se dopalo ono malo u Legendama...
Uspela sam uz pomoc trika i magije da nabavim svih 6 delova Kovenanta. Iskreno se nadam da se necu razocarati posle sveg smaranja oko nabavke...

- - - - - - - - - -

Ah da, apsolutno si u pravu za opise, Fool's fate, akcija u poslednjih 200 strana od 900...pretera ga!

E sada, zavrsila sam i Tawny man.
Stigla mi je i Fool's assasin, ali mislim da je sacuvam, pa da citam kada izadju i druge dve.
Naknadno sam videla da da u Liveship traders postoji lik Amber, tj. Fool, ali sada me mrzi da se vracam unazad i da citam i to.
Fajst ima neke lose kritike... Ali da li ipak mislis da je ok?

fajst je, hajd da kazem, laka fantastika...nema tu neke hajd, dubine ali opet, ni tolkin nije nesto 'dubok' vec je kao prvi, a 'prva ljubav se pamti'.
brzo se cita, i radnja se brzo odvija. nema onog smora da se neko pola knjige sprema da ode na put a onda na trista strana pise sta su jeli, kako su spavali, piskili, kakili itd itd...
ja se nisam pokajao sto sam iscitao. meni je fajst prijao.

Meni se dopalo ono malo u Legendama...
Uspela sam uz pomoc trika i magije da nabavim svih 6 delova Kovenanta. Iskreno se nadam da se necu razocarati posle sveg smaranja oko nabavke...

ako si nabavila hronike tomasa kovenanta na srpskom, smorices se jer su prevodi katastrofalni.
btw... ima tu vise knjiga od 6. prvih sest je prevedno i stampano i kod nas ali posle toga ima jos 4 knjge u okviru serijala poslenje hronike tomasa kovenanta :

The Last Chronicles of Thomas Covenant

The Runes of the Earth – (2004)
Fatal Revenant – (2007)
Against All Things Ending – (2010)
The Last Dark – (2013)

E, pa sada je kasno za Kovenanta, jer sam na sajmu naletela na prve tri, a tada jos nisam znala za taj bedni prevod. A jos je gore nastaviti sa srpskog na engleski to sam uvidela upravo sa Robin Hob, i bas mi je zao sto od pocetka nisam citala na engleskom.
Trenutno citam Tri srca i tri lava, a onda imam stosta jos sto sam pokupovala.
Ako ima jos nesto sto bi preporucio, napisi. Ne volim arturijanske teme... drugo manje vise sve moze. Nije bitno da li je prevedeno. Hvala z:)

Ja sam odavno digao ruke od prevoda na srpski a pre par godina sam prestao i da kupujem knjige u papiru.
Na androidu sam instalirao aldiko reader - odlican programcic za citanje i poskidao GOMILU epske fantastike na engleskom sa neta i ustedeo dosta kesa :)
Od tada, kada idem na odmor ne nosim dodatni ranac sa knjigama...

I meni smeta. Zato sam podesio night mode tako da je pozadina crna a slova bela pri cemu mozes da smanjis intezitet osvetljenosti slova. Ja nisam uzimao kindle jer mi je cimanje da nosim dodatni gadget sa sobom. Ekran na mobilnom mi je 5" i sasvim je dovoljno. Aldiko reader ima gomilu podesavanja tako da imam sve sto mi treba. Jeste knjiga zakon ali su mi klinci vazda vadili papirice pa jurim gde sam stao, ne trebaju mi dve ruke za drzanje i listanje, nema jurenja knjiga i narucivanja a o ustedi i da ne pricam... Jbga... Pored kredita, racuna, jaslica i vrtica, neplacanje knjiga definitivno znaci...

Back