Video prezentovana oplodnja

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
Svi mi znamo klasično objašnjenje kako izgleda oplodnja. Muškarac doživi orgazam, sperma krene svojim putem u borbi da dostigne jajnu ćeliju i da ga oplodi. Ali šta podrazumeva čitav taj proces? Sa kakvim se poteškoćama suočavaju spermatozoidi? Koliko je zapravo teško da stignu do jajne ćelije.

Video je na Engleskom jeziku:

Kako vam se sada čini čitav proces i da li bolje razumete zašto je nekada potrebno duži vremenski period da žena zatrudni?

9f01736a2bd0986452bd95ef05abf425.jpg

A kako sve ovo oni znaju? Neka go pro kamerica u chku ili?
Visoka tehnologija o kojoj nemam pojma. Ne znam šta koriste. Ovo je inače odlično ilustrovano. Dobro bi bilo kao edukativni video za srednjoškolce. Umesto da ih smara nastavnica: Dakle, spermatozoidi putuju tamo i tamo (a oni u glavi nemaju pojma šta je to tamo i tamo). Video memorisanje je odlična stvar.

Visoka tehnologija o kojoj nemam pojma. Ne znam šta koriste. Ovo je inače odlično ilustrovano. Dobro bi bilo kao edukativni video za srednjoškolce. Umesto da ih smara nastavnica: Dakle, spermatozoidi putuju tamo i tamo (a oni u glavi nemaju pojma šta je to tamo i tamo). Video memorisanje je odlična stvar.
Naravno. Ima toliko strava tehnologije danas. Imas celu anatomiju coveka u 3Du online za edukativne svrhe. A ovamo bitno da Klet nastampa svake godine totalno zastarele gluposti i odrapi roditelje od para.

Youtube je jako dobro sredstvo za edukaciju ako neko zeli da nauci uopste. I jako mi se dopada sto citav proces oplodnje objasne u 5 minuta i sve je neverovatno jasno. Dok na casu smarraju 45 minuta i na kraju nemas pojma o cemu se radi.

Buducnost nastave treba biti uz video sadrzaj kao podrsku za termine i detalje koji slede.

Buducnost nastave treba biti uz video sadrzaj kao podrsku za termine i detalje koji slede.
Da,istoriju,geografiju deca mogu brze da shvate vizualno,i to ne sve segmente.Hemija i fizika su vec druga prica,malo je teze snimiti hemijske procese da to lici na nesto,o fizici da ne govorim.
Postavlja se problem oko seksualnog obrazovanja, kojeg izdavaca koristiti?

Back