ecio94
Domaćin
- Poruka
- 3.426
Ima li neki besplatni video player koji automatski skenira filmove na vašem pc,i preuzme poster i info za određeni film? Tražim to jako dugo,ali svaki koji sam našao se plaća,a krekovane verzije im ne rade uopšte...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mislio sam video player u kojem možeš napraviti movie library sa sve posterom filma...Ne znam to za skeniranje na kompu postere i sl. ja gledam filmove badava na popcorn Srbija
Druze,ne kapiras... ja uzmem skinem film na fles sa torenta. Treba mi program poput ovogSta ce mi skeniranje filma ? Odgledam film i to je to. Sta ce mi taj film sa toliko memorije na racunaru ?
Znači Plex može da pušta filmove sa fleš memorije?PLEX!!!!!
Instaliras ga na svojoj pc makini, mozes da pustas filmove na njemu, a mozes i da ga koristis kao stream server. Ja tako strimujem filmove sa servera na android tv na kom takodje imam aplikaciju plex. Plex ti skine radnju, ocene na rotten tomatoes, poster, imas i prevode da skines kroz njega sa tv-a. Vrh stvar. RAdi na linuxu, radi na windowsu, moze da se instalira i na NAS-u. Mozes da instaliras i na nekoj krshini od starog kompa, ali tu pazi jer video format filma mora da bude kompatibilan sa televizorom, ako nije onda ti treba jaca masina koja ce da transkoduje jedan format u format koji razume tv. Sto je veci kvalitet, to vise cpu moci treba.
Neam pojma, kupi neki obican pc za 50 evra i instaliran lubuntu na njega i plex, nemoj se ciganisati. Msm od samog idejnog resenja da se nesto prebacuje na flesh pa da se bode u tv mi se prisere.Znači Plex može da pušta filmove sa fleš memorije?
Druže umeš li ti da čitaš? Ja sam napisao da mi program treba upravo za PC! A i ono što je za tebe ciganisanje,za nekoga drugog nije...Neam pojma, kupi neki obican pc za 50 evra i instaliran lubuntu na njega i plex, nemoj se ciganisati. Msm od samog idejnog resenja da se nesto prebacuje na flesh pa da se bode u tv mi se prisere.
Bukvalno sa lubuntuom imas par komandi koje moras da uradis.
da azuriras sistem
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
da instaliras softver
sudo apt install plex
sudo apt install ufw
sudo apt install samba
sudo apt install openssh-server
da otvoris portove na firewall-u
sudo ufw allow 3389
sudo ufw allow 22
sudo ufw allow samba
sudo ufw start
konfigurises sambu na folderu gde ces drzati sve filmove/muziku/serije - trpaj sve na /home/tvojusername/plexmedia
kreiras taj folder sa komandom
mkdir /home/tvojusername/plexmedia
sudo nano /etc/samba/smb.conf
ubacis ovaj deo
[sambashare]
comment = Samba on Ubuntu
path = /home/tvojusername/plexmedia
read only = no
browsable = yes
ctrl+o, enter, ctrl+x
sudo systemctl smbd restart
Objasnjenje
ssh ti sluzi da se kroz cmd prikacis na linux i povremeno odradis ovaj deo update i upgrade, a mozes i sa njim da gasis kompjuter.
kacis se tako sto u cmd ukucas
ssh username@ImeLubuntuServera
npr ssh UserFriendly@lubuntu, ukucas password i tu si.
Samba se koristi za sherovanje fajlova i foldera, tako da sa svog servera mozes da skines film na svoj komp ili obrnuto da uploadujes sa svog kompa nesto na server. To mozes da vidis u Networku ili mozes da mapiras mrezni drajv u my computeru.
Serveru mozes da pristupis i preko RDP konekcije ako ti je kompikovan ssh, drzis windows taster i pritisnes r. Ukucas mstsc i lupis enter, ukucas ime racunara u formatu \\imeracunara ili \\ipadresa racunara na koji se kacis i lupis enter. Znaci treba ti samo kutija i mreza ubodena u server.
I sad ti meni reci da ovo nije lepse i profesionalnije resenje od tog bodenja i cupanja flesha svaki put? Plex ces sam lako nastelovati treba ti samo tvoja email adresa.
Hahhaha pa ti prvo ne znaš šta pišeš,ti si pomenuo da se ciganišem i da stavljam fleš u TV,a ja TV nigde nisam pomenuoNeko je davno rekao "nije zvaka za seljaka" i bio je u pravu. Skupljas filmove i omote na fleshu, ajde bezi tamo.
Zašto bi se pretplaćivao na bilo šta kad postoji torent?1 film u 4k je oko 50 gb sta ti gledas da mi je samo znati na tom fleshu. Uzmi lepo pretplati se sa nekim na netflix i gledaj, to je oko 30e godisnje, nemoj se zlopatiti. Ako ti je i to mnogo, onda lepo pali rts i gledaj selo gori a baba se ceslja.
Kakvi uslovi šta pričaš ti?Zato sto nemas uslove da se bavis torentovanjem. Ti cak plex mozes da instaliras na svom racunaru koji sad imas, samo odes i kupis neki hard disk i ubacis u njega i lepo sa svog kompa strimujes na tv. To ne kosta vise od 4500 dinara za 1tb. 8000 je dva terabajta, a 4tb je 12000. Znaci, to nisu neka ulaganja.
Ako nemas pare za to, za tebe su onda streaming servisi. TAmo je sve 4k i u hdr-u, samo izaberes sta hoces i gledas neograniceno godinu dana. to ti dodje 3 e po mesecu. Ako je to mnogo i nemas da das jednu kutiju cigara, onda brt smesan si.
Biće da je obrnuto...Necu vise da gubim vreme sa tobom, nemas pojma.