Video kompresija

U OpenShotu, kad ubaciš sliku, samo razvuci njeno trajanje celom dužinom audio snimka.
Samo da znaš, jedna slika koja traje deset sati je kao deset sati bilo kog videa, veličina videa zavisi od izabrane rezolucije i podešenog protoka, jedna ili 55 slika, isto ti je.

Pogledajte prilog 1399752
Znam ali openshot moze da razvuce sliku najvise sat vremena pa posle toga moram copy/paste nije poput camtasije ili bilo kojeg drugog video programa

Znam ali openshot moze da razvuce sliku najvise sat vremena pa posle toga moram copy/paste nije poput camtasije iki biko kojeg drugog video programa

To nisam znao jer nisam imao takvu potrebu, ali opet, šta ti to menja? Desetak copy/paste, minut-dva posla. Jbg, ipak je program besplatan, a radi posao.
Što se uklapanja slike tiče, ne bi bilo loše da samu sliku prekrojiš pre ubacivanja u video na željenu rezoluciju, još minut posla u nekom editoru slika.

To nisam znao jer nisam imao takvu potrebu, ali opet, šta ti to menja? Desetak copy/paste, minut-dva posla. Jbg, ipak je program besplatan, a radi posao.
Što se uklapanja slike tiče, ne bi bilo loše da samu sliku prekrojiš pre ubacivanja u video na željenu rezoluciju, još minut posla u nekom editoru slika.
Vise mi oduzme vremena pravljenje slike nego uredjivanje videa
Vsdc je dobar hvala
Jel ima bolji? I do not think so :)
Svega manje od sat vremena kompresija traje i pritom velicina ne prelazi 1gb 10h oko 400-500mb

nisam treutno pri svom pc pa ti ne mogu nista ovako napamet reci a da nemam program ispred sebe..ja sam bzvz napravio jedan video, nisam nista radio oko prekrojavanja slika..cak sam radio na starom pc q6600 cpu i nije bilo problema..kolika je velicina videa opet ne mogu reci dok se ne vratim..al na youtube pici na 1080p..moras se igrati dosta sa opcijama vsdc dok ne vidis sta ti odgovara..

Koji codec uopšte koristiš? Od njega ti jedino zavisi veličina videa, kao i od parametara slike. Preporučujem ti ffmpeg program i kompresovanje u h264 ili h265.

Ffmpeg ima switch koji se zove "loop", samo navedeš sliku (jpeg fajl recimo), ubaciš integralni audio (deset sati, nije problem), i pustiš da ti odradi i napravi video. Nešto vako

ffmpeg -loop 1 -i slika.jpg -i audio.wav -codec:video libx264 -tune stillimage -c:a aac -b:a 192k -pix_fmt yuv420p -shortest moj_video.mp4
ja mislim da je najbolja kamtasia ali pri pravljenju videa slika nestane ne znam da li je do verzije programa ili ne evo sada bas sa VSDC video editorom, milim da je camtasia brza, jer VSDC ne moze frame rate da smanji na 1 dok camtasia moze samim tim i compresia traje duze oko 30 min VSDC
camtasia oko 5

Koji codec uopšte koristiš? Od njega ti jedino zavisi veličina videa, kao i od parametara slike. Preporučujem ti ffmpeg program i kompresovanje u h264 ili h265.

Ffmpeg ima switch koji se zove "loop", samo navedeš sliku (jpeg fajl recimo), ubaciš integralni audio (deset sati, nije problem), i pustiš da ti odradi i napravi video. Nešto vako

ffmpeg -loop 1 -i slika.jpg -i audio.wav -codec:video libx264 -tune stillimage -c:a aac -b:a 192k -pix_fmt yuv420p -shortest moj_video.mp4
verujem da bi bi bilo gotovo za 5 minuta
ali kako na windows 10 da koristim taj "fmpeg"?
i loop video?

da li ima neki program bas za loop video?
koji bi za manje od 5 minuta napravio video od jedne slike i audio fajla koji traje duze u proseku od 11h?

Back