Vid - programerske dijagnoze

• Začetnik teme Začetnik teme leki1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

leki1

Iskusan
Poruka
6.453
Kad sam jednom prilikom bio kod očnog lekara, nakon pregleda mi je rečeno da imam tzv. programersku dijagnozu, tj objašnjenio mi je da usled čestog gledanja u ekran i mobilni telefon malo oslabio vid, pa se dioptrija povećala. Medjutim rečeno mi je takodje ako bih prestao da gledam u mobilni stalno ili u ekran lap topa da bi mi se vid popravio. E sad ako ima lekara ovde da mi kažu da li je moguće da mi se popravi dioptrija prestankom čestog gledanja u monitor, ima li tu istine i kakva su vaša iskustva ?

Poslednja izmena:
jedan doktor mi je jednom pričao da se gledanjem u telefon i monitor angažuju samo očni mišići za blizinu a da se zanemaruju oni na daljinu, pa da zbog toga vid slabi na gledanje u daljinu ...
Sigurno se vid pogorsava preteranim gledanjem u monitor i telefon,alida moze da se popravi vid ne gledanje,sigurno nece.Da sprecis da se dalje ne pogorsava,sigurno je da treba da smanjis,komp i telefon,ali da odes kod ocnog da ti odredi dioptriju i da uzmes naocare.Sigurno ces tako usporiti problem sa vidom.

Nema tu uopstenih pravila jbg..Borim se sa naocarima od malih nogu a zanimam se necim sto zahteva oci maksimalno...Pa mi opet dioptrija nije ogromna ali imam astigmatizam...I dugotrajno gledanje u monitor mi je povecalo na dioptriju(ustvari-od pre nekog vremena slabije vidim na BLIZU). Sta sam hteo reci ovim-puno je faktora-genetska predispozicija, uslovi zivota rada, itd. itd.

Back