veze

aleksa ndar

Elita
Poruka
17.732
Človjeci prave toliko veliku razliku između veze na papiru (braka) i veze bez papira. Šta je to što veže ljude, što im diktira koliko će biti moralni, vjerni ... pečat ili čovječnost.

:lol:
pa dobro, nemoraš...al pomislio sam na tebe par puta...ono...de li se izgubio onaj aca...
a nemam pojma što, uvek kad pomislim na tebe setim se i Pljakija :heart:

Človjeci prave toliko veliku razliku između veze na papiru (braka) i veze bez papira. Šta je to što veže ljude, što im diktira koliko će biti moralni, vjerni ... pečat ili čovječnost.

Nikako ne mogu da razumem svrhu potpisanog braka.
Obavezivanje, obecavanje,... na nesto sto ne moze imati garanciju mi je van pameti.
Mislim da bi zajednica trebala biti obostrana potreba i trajati dok obe strane uzivaju u njoj, a ne zato sto su to potpisali pred svedocima :roll:

Kazi joj to kada se bude razvodila od tebe i preko suda ti bude oduzmala decu i kucu i plus mesecnu alimentaciju.

Pa ne mora to da mi oduzima, nisam nečovjek da je izbacim iz kuće i da ne potpmažem djecu koju napravih, ako me neko na to mora papirom obavezati onda bolje da me nema, il da se odem drogirati al ono žešće ...
a nekako bi se glupo i osjećao kada bi me neko toliko zaludio da ne vidim da je nečovjek ...

Pa ne mora to da mi oduzima, nisam nečovjek da je izbacim iz kuće i da ne potpmažem djecu koju napravih, ako me neko na to mora papirom obavezati onda bolje da me nema, il da se odem drogirati al ono žešće ...
a nekako bi se glupo i osjećao kada bi me neko toliko zaludio da ne vidim da je nečovjek ...

Nije tu stvar da li si ti necovek nego da li je ona, posto nju tada zakon stiti zbog tog pecata a ne tebe. A to da li si ti pokupio ljubavno iskustvo tokom zivota da mozes da procenis koja je prava u tom smislu da ako dodje do te situacije, da ce da posmatra na sve to kroz covecnost, ili ce da joj proradi nekakav cudan instikt i kaze sebi: Ma on je bitanga, uzecu mu koliko god mogu i bezim od njega sa decom..to je vec druga prica. Mozda malo statistike pomognu... ko zna. Uostalom kao muskarac si u drustvenom smislu na samom startu, pijanica, bitanga, neodgovoran, silovatelj, mucitelj, shovinista i ostalo dok se ne dokaze suprotno...

Pa najbolje je navesti primjer jedine normalne zenidbe koja postoji koji je dao Dostojevski kroz jednog lika: njemu su papiri toliko nevazni, i on dokazuje da ne postuje nikoga ko voli papire tako sto se zeni sa hromomom umno poremecenom od rodjenja zenom koja obilazi manastire, dok udatim zenama pravi djecu. Svaki papirni brak je los, osim takav.

Nije tu stvar da li si ti necovek nego da li je ona, posto nju tada zakon stiti zbog tog pecata a ne tebe. A to da li si ti pokupio ljubavno iskustvo tokom zivota da mozes da procenis koja je prava u tom smislu da ako dodje do te situacije, da ce da posmatra na sve to kroz covecnost, ili ce da joj proradi nekakav cudan instikt i kaze sebi: Ma on je bitanga, uzecu mu koliko god mogu i bezim od njega sa decom..to je vec druga prica. Mozda malo statistike pomognu... ko zna. Uostalom kao muskarac si u drustvenom smislu na samom startu, pijanica, bitanga, neodgovoran, silovatelj, mucitelj, shovinista i ostalo dok se ne dokaze suprotno...

Pa što se mene tiče eto joj koliko god može, sve ne može ... mada opet kažem nekako mislim da mi se toliki zajeb ne bi mogao desiti, al eto ajde ne poznajem svijet ... a što se tiče djece bolje da njoj budu na glavi nego meni, ja ću ih voditi tako nekad kad mi se ćefne u prirodu i sl.

Papir ne grantuje ista, tj. da ce neko biti dobar, lojalan i sl. Znam brakove bez papira gde ljudi lepo funkcionisu i one sklopljene sa papirom gde se vara, nije to nikakva garancija.
Jedino papir moze nekog da zastrasi malo, jer moze da se gone sudski i da se uzme koji dinar, deca i sl.

Papir je dokaz o zajednici u braku čoveka i žene, što je validan dokaz primeren civilizovanom organizovanom društvu radi ostvarivanja svojih prava. :)

Nema veze sa emocijama, osečanjima, ljubavlju. :lol:

Papir je dokaz o zajednici u braku čoveka i žene, što je validan dokaz primeren civilizovanom organizovanom društvu radi ostvarivanja svojih prava. :)

Nema veze sa emocijama, osečanjima, ljubavlju. :lol:

Tacno. :)

I realno, cemu onda?

Jedinoo pravo koje ocekujem je da odem kada izgubim zelju za njim, kada pocne da me odbija kao bice; ili da "pustim" kada osetim da je je njegovo prisustvo usiljeno.

Tacno. :)

I realno, cemu onda?

Jedinoo pravo koje ocekujem je da odem kada izgubim zelju za njim, kada pocne da me odbija kao bice; ili da "pustim" kada osetim da je je njegovo prisustvo usiljeno.
Pa u civilizovan društvu postoje zakoni, prava... :lol:

Po kojima bračna zajednica ostvaruje sve privilegije civilizovanog društva, a najviše da odere muškarca kad se razvode :lol:

Back