vezbe za ramena tj...

Sklekovi i zgibovi širokog hvata na vratilu....a možeš i sa tegovima...

Sklekovi da se prošire ramena?

Radi sve, pa će biti srazmerno.
Široki zgibovi i lat mašina jesu možda i najbolje vežbe za široka leđa, ali ne vidim razlog da ne radiš mrtva dizanja (radi celo telo, pre svega leđa), lats pomoću šipke (to je za V izgled najbolje), onda ove vežbe za ramena i tako dalje.

Poslednja izmena:
Sklekovi da se prošire ramena?

Radi sve, pa će biti srazmerno.
Široki zgibovi i lat mašina jesu možda i najbolje vežbe za široka leđa, ali ne vidim razlog da ne radiš mrtva dizanja (radi celo telo, pre svega leđa), lats pomoću šipke (to je za V izgled najbolje), onda ove vežbe za ramena i tako dalje.

Ja sam ih tako proširio,samo uz pomoć sklekova i širokih zgibova...a ne radim nešto mnogo,inače nakon vježbanja nateknem sav kao oni steroidaši...a ne pijem ništa,čak se ne hranim ni kako valja,nema mnogo proteina...frka mi da se ne razvalim i raširim leđa previše...:malav:
Čak samo od sklekova sam malo proširio ramena,nemam razloga da lažem...

Ja sam ih tako proširio,samo uz pomoć sklekova i širokih zgibova

Tako se jedan čovek otrovao.
Sipao strihnin u čašu vode i popio.
Dakle, voda je otrovna? :lol:

Verujem, mogu se ramena pogoditi na različite načine, različitim vežbama.
Recimo, propadanja su još bolja varijanta.
Ali ipak se zna koje su najbolje vežbe za ramena i leđa.

Ne potcenjujem sklekove, to je jedna od najboljih vežbi za gornji deo tela.
Ali, ne za leđa, već grudi i triceps.
Kao i propadanja, s tim što ona pogađaju donje grudi i ramena, za razliku od sklekova.

kako zgibovi i sklekovi sirokoh hvata, rukama se uhvati sto sire sipka a kod sklekova da ruke su dalje od tela?
probao sam propadanja bezbroj puta ali ne mogu dalje od 3-4, i to 3-4 nepravilna.
sta je lat masina? neko rece.
propadanje i mrtva dizanja ne znam sta je ali mislim da je propadanje kada se spustas i podises na sipku laktovima tj rukama uspravno ruke stoje.
Sutra pocinjem da vezbam.
Imam tabatu program i samo jos te vezbe sto spominjete i eto.

kako zgibovi i sklekovi sirokoh hvata, rukama se uhvati sto sire sipka a kod sklekova da ruke su dalje od tela?
probao sam propadanja bezbroj puta ali ne mogu dalje od 3-4, i to 3-4 nepravilna.
sta je lat masina? neko rece.
propadanje i mrtva dizanja ne znam sta je ali mislim da je propadanje kada se spustas i podises na sipku laktovima tj rukama uspravno ruke stoje.
Sutra pocinjem da vezbam.
Imam tabatu program i samo jos te vezbe sto spominjete i eto.

Sklekovi normalni sa rukama u širini ramena otprilike,a zgibovi što širi to efikasnije pogađaš trokute...znači širina oko 1 metar...
Ako nisi nikad radio biće ti zajebano,po istraživanjima oko 70% ljudi ne može da uradi ni jedan zgib,ali nemoj se obeshrabriti,vremenom ćeš ojačati i ući u štos...
I ja sam jedva 2 mogao prvi put...trenutno 15,16 bez problema,a radim u zadnje vrijeme kampanjski sa pauzama i po 20 dana ,nekad i mjesec...
Ali ti si klinac i treba bi imati volje,pa ybt đe ti je mladost i volja kad ja stari magarac od 36 radim...:dash:
ili si neki zajebant mali...

Poslednja izmena:
ps
koju vezbu prvo da radim jer ako radim prvo obicne zgibove nema sanse posle toga da mogu da probam te siroke, i ako radim sklekove ne mogu da radim propadanja
e ovako, recimo neka bude u 3-4 serije ili u 5.
3 obicna zgiba
20 sklekova
5 propadanja
1 siroki zgib
odmor od 30-60 sekundi
25 sklekova
3 siroka zgiba
2 probadanja
3 obicna zgiba
odmor od 30-60 sekundi.

10 probadanja
5 sirokih zgibova
30 sklekova
5 obicnih zgibova?

Trebam napomenuti da sam pocetnik.

haha lol trebao sam da postavim temu bolje kako uraditi siroki zgm sitokog zgiba, jer sam, evo ih, uradio bar 5 pola sirokog zgiba :D.
Ne mogu ja to, tj pola sirokog zgiba, a o propadanju da i ne govorim. Kao sto rekoh pocetbik sam, jedino da popijem par stereoida pa da se pridruzim stereoidnim majmunima sto li se vesaju na sipke.

haha lol trebao sam da postavim temu bolje kako uraditi siroki zgm sitokog zgiba, jer sam, evo ih, uradio bar 5 pola sirokog zgiba :D.
Ne mogu ja to, tj pola sirokog zgiba, a o propadanju da i ne govorim. Kao sto rekoh pocetbik sam, jedino da popijem par stereoida pa da se pridruzim stereoidnim majmunima sto li se vesaju na sipke.

Nema veze,radi i ove zgibove užeg hvata,i oni pogađaju leđa,svaki zgib je dobar i radi leđa,sa tim što široki najefikasnije razvijaju leđa...
polako jedan po jedan i vidjećeš za mjesec dana koliko ćeš lakše da radiš...tek kasnije radi ove šire zgibove...
Kad radiš zgibove uradi maskimalno koliko možeš pravilnih,pa ostaneš malo na vratilu da visiš i izvučeš zadnji atom snage tako da se dižeš gore i cimaš bar 10ak cm...dok ti nruke ne počnu da drhte,samo tako se napreduje...
Ista stvar i sa propadanjima i sklekovima,dobri su i ti sklekovi na stolicama,odlično rade tricepse,ma ima na desetine varijanti...
Ne moraš sve odjednom,jedan dan radiš zgibove,napraviš malo pauzu pa pređeš na propadanja,a drugi dan recimo sklekove i još neku vježbu...
Znači radi za početak uže zgibove,svaki zgib je dobar...
I nakrkaj se poslije hranom bogatom proteinima,to je bitno isto i koliko sam trening...

kombinacija: zgibovi, sklekovi, letenja sa bučicama, i potisci sa bučicama.
svaku vežbu radiš u što više njenih varijacija (razni hvatovi, širine, uglovi, brzine, težine)

možeš i da radiš "boksovanja" sa nekim laganim bučicama, ili simuliraš pokrete plivanja, ili neke potpuno bezvezne pokrete rukama, ali uz držanje torzoa (kičme) što ravnije i kontrolisanije

sve ovo što sam naveo, ne moraš da prihvatiš kao nešto što treba da doslovce izvedeš, već u meri i kombinaciji koliko i kako hoćeš, samo je poenta da bude raznovrsnost pokreta i opterećenja kojima radiš, i to važi za celo telo.

Back