Vezbe za Ispravljenu lordozu?

kaemsandra

Početnik
Poruka
26
Od preteranog sedenja, pocela je da me boli kicma i rendgenski snimak je pokazao ispravljenu lordozu donjeg dela kicme.
Da li smem i koji program da uzmem za malo razgibavanja. Lekarka opste prakse mi je rekla da tu nema neke velike pomoći ali imam 40 godina i NECU da me bole ledja. Rekla mi je i da bi možda pilates bio najbolji za to, a jedna prijateljica mi je preporucila Power balance. Kaže da je to kombinacija joge pilatesa i tai ci.
Možda ima još nešto bolje?
Imam i malo ogranicenje, operisala sam ablaciju mreznjace pa su mi zabranjeni svi pokreti sa spustanjem glave na dole da mi nagli priliv krvi u oci poniovo ne odlepi mreznjacu.

Hvala

Od preteranog sedenja, pocela je da me boli kicma i rendgenski snimak je pokazao ispravljenu lordozu donjeg dela kicme.
Da li smem i koji program da uzmem za malo razgibavanja. Lekarka opste prakse mi je rekla da tu nema neke velike pomoći ali imam 40 godina i NECU da me bole ledja. Rekla mi je i da bi možda pilates bio najbolji za to, a jedna prijateljica mi je preporucila Power balance. Kaže da je to kombinacija joge pilatesa i tai ci.
Imam i malo ogranicenje, operisala sam ablaciju mreznjace pa su mi zabranjeni svi pokreti sa spustanjem glave na dole da mi nagli priliv krvi u oci poniovo ne odlepi mreznjacu.

Hvala

NAJBOLJE BI BILO KONTAKTIRATI FIZIOTERAPEUTA ILI NEKOG DOBROG SPORTSKOG LEKARA......Ne bih ovako da preporucujem preko foruma a nemojte ni ostale da slusate, ipak je vase stanje malo kako da kazem rizicnije....Uostalom nevezano za kicmu, svaki vid fizicke aktivnosti koji je umeren i strucno prilagodjen vasem stanju bice odlican po zdravlje, i fizicko i psihicko.

ja bih ovde otisao kod nekog dobrog privatnika jer je zdravlje najvaznije i nema cenu...

Ne pitajte za savet nekog ko direktno drzi ili vodi neki vid fizicke rekreacije jer ce on/ona bas reci da je njegova/njena aktivnost najbolja za vas...A ustvari njih bas briga za vas, vi ste za njih samo jos jedna musterija koja ce im donositi novac da plate svoje racune.

Poslednja izmena:

Hvala

E generacijo, to ti je od nebavljnaja sportom u razvojnom dobu ili od lošeg bavljenja. Ja imam poluispravljenu lordozu u LS delu (malo sam kasno počeo da se bavim sportom). Tu više leka nema, ali to ne znači da se sada malo ne aktiviraš. U principu ne smeš ništa teško da dižeš (a kako si žensko to i nije problem) jer se svako opterećenje prenosi direktno na diskuse u toj zoni (LS) i oni polako popuštaju.

Umerena aktivnost i razgibavanje će ti mnogo olakšati život.

@kaemsandra
Ja sam diplomirao na korektivnoj gimnastici, ajd da kazemo i naucni rad imam iz korektivne gimnastike... sad se kanim da krenem da kuckam jos jedan... duugo radim kao kondicioni trener... i nikad cuo za power balance :) tj. cuo sam ali pojma nemam sta je... toliko o tome, koliko ce to ili taj ci uticati na vasu kicmu... Pitanje zasto? I ako se desi da sam neobavesten, posto danas ima MILIJARDU vrsti grupnih programa vezbanja, i vrlo cesto, da ne kazem gotovo uvek, ih vode za tu oblast polupismeni ili potpuno nepismeni treneri sa par meseci kursa, koji nemaju pojma sta je lordoza uopste... a kamoli da vam pomognu. Tako da, ako se i odlucite na korak nekog takvog tipa treninga, vodite se prvo svojim razumom u okviru treninga. A moje misljenje, proverite tako sto cete istestirati instruktora i reci mu kakav problemimate... i videce da li zna o cemu prica... ili ce krenuti sa zamenicama i mi cemo sve to sredit...
Moj savet, korektivne vezbe, jedini problem je sto one umeju biti jako dosadne :( ali vi ih mozete kombinaovati sa necim u cemu cete uzivati.... radite u drustvu i slicno... nije lordoza problem koji se ne moze ispraviti...
Baj d vej... joga je sjajna stvar, ali sa nekim ko ima problem treba pazljivo raditi, a opet kazem ja nemam poverenja u instruktore koji to rade, jer im je jedina satisfakcija novac, a vi ste potrosna roba.

@bRu zLi
Ne slazem se da treba ici iskljucivo kod privatnika, jer to ne mora da znaci da je kvalitetan, vrlo cesto je i suprotno.
Sto se tice toga da ce joj pomoci ovo ili ono, tu se slazem da ce onaj ko naplacuje svoje usluge upravo sebe izreklamirati.

Back