Veza

nisam upisala/zavrsila skolu, ni faks preko veze
nisam se zaposlila preko veze, cak ni preporuku nisam imala
koristim vezu UVEK da dodjem do dobrog lekara (ne da udjem preko reda, mada obicno to usledi nakon dogovora da cu doci), preko veze sam se porodila, preko veze vadim pasos i dokumenta (tako sto mi sve to sredi i na ruke donese komsija pandur), preko veze sam polozila vozacki, al ne namerno, vec je isti slucajno bio u komisiji, obzirom na to i posto znam da sam ocajan vozac, retko i vrlo pazljivo vozim, preko veze sam upiosala dete u vrtic, jer je bio sto hiljaditi na listi cekanja,preko reda veze dizem pare sa racuna, tako sto ostavim dokumenta na salteru i komsinica mi sve donese na kucu, te nikome ne upadam " preko reda" za obavestenje puritancima..sve to radim i radicu dokle god mogu
i, da, kad god mogu uz " cikimikiosmeh" pristup zavrsavam brze sve poslove koje mogu
narocito administrativne
al nikada nikome nisam platila za uslugu, najvrednija stvar kome sam nekome odnela u znak zahvlanosti je luksuzna enciklopedija doktoru koji me je operisao
i kog sam zelela da kresnem :rumenko:
edit:
setila sam se jos neceg-uknjizila sma stan preko veze
i mnogo, mnogo mi je drago zbog toga
zato sto sam prvo ko guska krenula redovnom linijom, gde su mi rekli moze za 6 meseci, pa ne moze uopste, pa kad je zvala veza, moglo je za jedan, jedini dan, sa sve "izvinite gospodjo, hocete da sednete, hocete sok, sad ce to biti gotovo"
e, tu sam bas onako likovala, jer sam znala od pocetka da me drk...u, ne zato sto nesto nije u redu, vec zato sto im se moze
e, takvima mnogo volim da pokazem da i nad popom ima pop
u takvim situacijama onaj ko ne iskoristi vezu je blago mentalno retardiran po mome skromnome misljenju

za ovo se slazem..to sam izostavila, kad je trebalo uknjiziti i dobiti dozvolu za adaptaciju dela kuce, salterskoj radnici smo platili 500eu da nam ne razvlaci papirologiju jer nismo smeli da cekamo kraj leta sa podignutim krovom na kuci.,
to je jedina situacija gde smo korumpirali vlast.

za ovo se slazem..to sam izostavila, kad je trebalo uknjiziti i dobiti dozvolu za adaptaciju dela kuce, salterskoj radnici smo platili 500eu da nam ne razvlaci papirologiju jer nismo smeli da cekamo kraj leta sa podignutim krovom na kuci.,
to je jedina situacija gde smo korumpirali vlast.

ocu da budem slaterska radnica :besna:

Imati vezu za posao, upis na fax, srednju školu, izdavanje pasoša, ulazak kod dr preko reda itd itd... Veze mogu poboljšati život onima koji ih imaju ili bar olakšati.
Koliko su veze uticale na vaš život?

Eh imati vezu (uglavnom je to bio moj otac, par puta i ocuh) mi je u zivotu donelo samo da sam neka dokumenta ponekad brze sredila i dobila, a inace ima i jedna smesna prica... :lol:
Posto sam trebala da budem upisana u skolu, kad smo se vratili iz Beca, u Beogradu, moji su isli sa mnom do neke skole, da upoznamo direktorku i ja vidim skolu itd. Imala sam 10god. :aha:
Posto ocuh i majka imaju drugacije prezime od mene, razgovor sa direktorkom je isao dobro, ona se odusevila mojim roditeljima, sa mnom, bla bla truc... sve dok nije cula moje prezime, kad je odjednom prebledela... Kad je jos cula i ko mi je otac, fino nam je rekla da za mene nema mesta i izbacila nas napolje :lol: posto je moj fini otac hebao nju par godina pre toga i vise se nikad nije javio posle te jedne veceri, a posto ga mnogi znaju eto ti malera :roll: :lol:

Eh imati vezu (uglavnom je to bio moj otac, par puta i ocuh) mi je u zivotu donelo samo da sam neka dokumenta ponekad brze sredila i dobila, a inace ima i jedna smesna prica... :lol:
Posto sam trebala da budem upisana u skolu, kad smo se vratili iz Beca, u Beogradu, moji su isli sa mnom do neke skole, da upoznamo direktorku i ja vidim skolu itd. Imala sam 10god. :aha:
Posto ocuh i majka imaju drugacije prezime od mene, razgovor sa direktorkom je isao dobro, ona se odusevila mojim roditeljima, sa mnom, bla bla truc... sve dok nije cula moje prezime, kad je odjednom prebledela... Kad je jos cula i ko mi je otac, fino nam je rekla da za mene nema mesta i izbacila nas napolje :lol: posto je moj fini otac hebao nju par godina pre toga i vise se nikad nije javio posle te jedne veceri, a posto ga mnogi znaju eto ti malera :roll: :lol:

Naravoucenje: trebao je da joj se javi ipak. :mrgreen:

@tema: retko sam upotrebio neku vezu da bih dosao do neceg. Jedino sto mi pada na pamet je da sam imao neku vezu, koja mi je manje-vise pomogla da pocnem da radim, tamo davne 1998. Nakon toga mi veze vise nisu trebale (ovo preskakanje reda kod doktora i slicne gluposti ne ubrajam u veze, jer je skroz nebitno).

Back