Evo, nešto iz mog iskustva sa farbanjem:
Dakle, doći do golog metala je najvažnije u farbanju. Da li ćete čeličnom četkom ili antirostom, uglavnom, rđa mora sići i metal na kraju mora biti golišav. Bazna farba je majka ostalim slojevima. Imate i one farbe tri u jedan - bazna, međusloj i završni sloj, sve u jednoj kutiji, ali preporučujem malo više njakanja sa farbanjem, to jest, posebno osnovna, a međusloj i završni sloj nanosite posebno.
Ko se kako odluči (bilo četka, bilo antirost), na kraju treba jednom ili dva puta tu površinu oprati razređivačem (uljni ili nitro) i na čistu površinu nanositi bazni sloj. Po sušenju baznog sloja, ne treba zaboraviti, da površina i dalje treba da je čista, a pogotovo bez masnoća, nanosite sledeće slojeve. Jako je važno da kod nanošenja dva sloja posle baznog, ne požurite sa nanošenjem sledećeg sloja, sve dok se prethodni sloj potpuno ne osuši. Nanošenjem sledećeg sloja, pre vremena, dolazite u nezgodnu situaciju i mogućnost da se prethodni sloj nikada ne osuši, tj, zarobite prethodnu farbu sledećim slojem i ona ostane mekana, a samim tim, farba postane podložna ljuštenju. Svaki sloj dakle - osušiti skroz do kraja. Što više slojeva, to se strožije morate pridržavati procedure.
Bio sam ponet lošim iskustvima sa farbanjima u mojoj fabrici, pa sam želeo da svoja zapažanja, ali i lična iskustva prenesem i vama.