Vesti iz nesvesti

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.392
1714055015657.png

Nemanja Grčić (37) brutalno je ubijen pre tačno pet godina u vikendici u Vrdniku gde je bio sa suprugom Danijelom Đilasović, a njegov neutešni otac Jovan Grčić opisao je kako mu je svaki dan kao godina od kad nema njegovog naslednika.

Nemanja Grčić ubijen je 25. aprila 2019. u vikendici u Vrdniku, dok je u apartmanu bio sa suprugom Danijelom. Prema optužnici, Danijela je namamila supruga da borave u vikendici, zatim ostavila otvorena vrata i tako ubici Zoranu Dimiću, njenom ljubavniku, omogućila da nesmetano uđe u apartman i ubije Grčića.

„Moj Nemanja je bio dobar prijatelj, sin, otac, suprug i svi su ga voleli jer je svima pomagao. Likom me uvek podsećao na mene, jako smo slični i nije prošao nijedan dan da se nismo čuli, a sada već pet godina ni poruke ni poziva od njega“, kaže potresnim glasom Jovan Grčić i priseća se da je njegov ubijeni sin imao nekoliko saobraćajnih nesreća, ali je na svu sreću svaki put preživeo.
------------------------------------------------------------------------------------------
Ovo je vest skorijeg datuma sa nova portala
https://nova.rs/vesti/hronika/zena-...ct)&utm_medium=najcitanije_singlepost_sidebar

Ali nebitno , svi znate kako kod nas funkcionisu mediji , bar jos 4 novine i medija je objavilo do u slovo isti clanak...

Samo razliciti potpisi..

Da nastavim dalje sa tekstom

Nemanja je bio neuništiv, sve do tog 25. aprila 2019. kada ga je oko 23 sata iznenadila njegova supruga i švaler sa paklenim planom. Žena ga je predala u ruke švaleru. Takvu izdaju niko nije zaslužio, pa tako nešto se nije desilo ni u afričkim šumama. Uspeli su da ga streljaju na pravdi Boga bez ijednog razloga“, priča nesrećni čovek za Kurir.

Kako je potom objasnio neutešni otac ubijenog, često sanja sina.
„Život posle Nemanjine smrti nije nimalo lak. Neizmerno sam ga voleo. Najlepše je kad ga sanjam, kad mi dođe u san i ja zamišljam da smo večno zajedno“, kaže Jovan i dodaje:

„Danima bih mogao da pričam o tome kakav je bio moj sin Nemanja, koji je kukavički ubijen. Crpim energiju i trudim se da nastavim život, a dešava se da na ulici sretnem muškarca koji liči na mog sina i ispratim ga pogledom. Sve se nadam da je on, a onda shvatim da nije, pa se razmišljam da li da priđem tom čoveku da se uverim da nije on. Tešim se i verujem da postoji neki paralelni svet, ali u mislima, Nemanja, tvoj ćale te nikada neće zaboraviti.“

Idilicna slika..
Medjutim ako vratimo malo unazad dolazimo do ovoga

Beograđanin Nemanja Grčić (37), ubijen je u iznajmljenom apartmanu u Vrdniku, u kom je bio sa suprugom​

Ubijeni Nemanja Grčić (37), bio je jedan od najbližih saradnika i pripadnik kriminalne grupe Alena Kurine, koja se bavi švercom narkotika. Grčić je osuđivan zbog prodaje heroina i krađe vozila, a privođen je i zbog nanošenja teških telesnih povreda. Zbog šverca narkotika odležao je zatvorsku kaznu od tri i po godine, saznaje Telegraf.

Prema nezvaničnim informacijama, Nemanja je došao sa suprugom na vikend u Vrdnik i sinoć su u brvnari u kojoj su odseli držali odškrinuta vrata jer im je bilo vruće. Nepoznati napadač sa kačketom na glavi je ušao u brvnaru, u četvrtak oko 22.50 časova, naišao prvo na suprugu, nju odgurnuo i otišao u drugu sobu gde je bio Nemanja, prenose beogradski mediji. Kako pišu Novosti, napadač i Grčić su se nekoliko minuta tukli, dok se napadač nije dokopao pištolja.

Alen Kurina označen je kao vođa najjačeg kriminalnog klana u Vojvodini. Kurina se, osim za trgovinu narkoticima, tereti i za skrivanje Vojislava Šarčevića Anestezije (22) iz Novog Sada, osumnjičenog za ubistvo Mirka Milićevića Hajčara (42), sestrića vladike Irineja Bulovića u julu ove godine.

Kada je u subotičkom naselju Novi grad, ubijen Milićević, u grupi od 11 osumnjičenih bili su Alen Kurina i Kićunov brat Stefan Vilotijević. Posle 27 dana svi osumnjičeni su pušteni iz pritvora.

Ako vratimo malo manje unazad dolazimo do

Na suđenju za ubistvo Nemanje Grčića u Vrdniku u aprilu 2019. godine iznete su završne reči, a njegova udovica Danijela Đilasović, optužena za učešće u zločinu, pred sudom je ponovila da nema nikakve veze sa smrću muža.
Podsetimo, Danijela Đ. se tereti da je pustila Zorana Dimića, optuženog da je ubio Grčića, u vikendicu u kojoj se sa suprugom bila u Vrdniku, prenosi Kurir.rs.
– Kriva sam što me svekar i svekrva ne vole – rekla je Danijela Đ. Zoran D. koji je optužen da je ubio Grčića, takođe je negirao zločin i rekao da trpi nepravdu jer je 30 meseci u pritvoru.

Pa da podsetimo, Apelacioni sud u Novom Sadu u avgustu 2022. preinačio je presudu Višeg suda u Sremskoj Mitrovici Zoranu Dimiću za ubistvo Nemanje Grčića, smanjio kaznu sa 20 na 15 godina zatvora, dok je žrtvinoj supruzi Danijeli Đilasović, koja je pomogla optuženom, ostala ista kazna u trajanju od osam godina zatvora.
„Ljubavnici Zoran i Danijela upoznali su se na proslavi na kojoj je bila s mužem, sa mojim sinom Nemanjom kod njegovog prijatelja iz Subotice. Zoran Dimić je bio na odsluženju zatvorske kazne, ali je imao slobodne vikende. Kako je utvrđeno, on je kobnog dana uzeo divlji taksi u Subotici i 200 kilometara prešao da dođe do Vrdnika. Taksista ga je čekao i vratio ga u Suboticu posle zločina“, podsetio je Jovan Grčić.

E sad epilog....
Prvo pitanje je zasto ne razvod......
Odgovora moze biti raznih , od kucnog skrovista koje ima bar pola milke evra koji se ne dobijaju razvodom jer novac ne postoji, do straha od prebijanja , ubijanja, ali onda ubijeni nije jagnje...a ima osude za nasilnistvo prema drugima..

Drugo pitanje je sto velika razlika u osudama, jer ne postoji materijalna korist niti neresen sukob izmedju dva krimosa, nego je narucilac zena.
Za saucesnistvo u ubistvu se dobija vise od polovina kazne....
Trece vec vidite, noviji clanci o zrtvi ga prikazuju kao jagnjence a tip je bio em navijacka grupa, znaci fajtao se i pesnicama i nozevima i sverc i kradja kola i organizovan kriminal....
Jel to nivo novinarstva kojem verujete a verujete....
Jos glumite sherloke vrlo cesto ....

Ne postoje pravi novinari u Srbiji, samo oglasivaci pojedinih struja iz policije i Sluzbe.

Znaci sta im odredjeni pandur servira, to ce da napisu.

Najbolje vesti imamo kada su u sukobu dve struje pandura, pa jedni izbacuju u jednim, a drugi u drugim novinama.

Ali taj kvalitet nema neke direktne veze sa kvalitetom novinarstva u Srbiji.

Koje je dno.

Oца потпуно разумем
и ја сам јако везан за сина.

Не знам шта у овом случају није јасно ?
Злочин из љубавне страсти - па то никада није било нешто нарочито кажњиво.

Претпостављам да је суд ваљано истражио случај,
и Зоки ће за размишљање урцем одлежати десетак година - и то је то.

Жена помогла убици ?
Просто не верујем да није имала неки јак разлог ...

Back