Vesti i novosti iz medicine

Rayela

Legenda
Poruka
71.814
Naucnici iz kompanije BioNtech ( bracni par koji je kreirao vakcinu) juce
objavljuje radosne vesti u napredovanju lecenja autoimunih bolesti ovom
novom metodom na kojoj i vakcina bazira.
Juce su objavili da su na putu ka kreiranju leka za potpuno izlecenje i sprecavanje
napredovanja multiple skleroze.

Druga je ohrabrujuca vest iz kompanije AstraZeneca ( takodje pronalazaci
vakcine) i tice se korone, a glasi da su u trecoj fazi ispitivanja leka ( ne vakcine
nego leka) koji bi dobijali ljudi neposredno zarazeni kovidom ili ljudi koji su
bili zajedno sa zarazenima, ali narocito deo populacije koji ne sme da dobije
vakcinu, a lek se sastoji od vestackih antitela koji se bore protiv kovida.
Nadaju se da ce do kraja marta leka vec biti na trzistu.

Sta je tu prelepo , vestacka antitela...sorry, koliko je danas dominantna glupost i povrsnost, ja sam protiv takve tehnologije...

Ja pricam iz iskustva nekog ko radi provere koje su smesne svima a na kraju nekome uvek spasu zivot...
Neko ko razmislja 10 koraka unapred, a svi ostali idu 1, 2 ili max 3 koraka unapred...

Cak i bez inteligencije to je dovoljno da budes zabrinut posle ovakvog teksta...

Sta je tu prelepo , vestacka antitela...sorry, koliko je danas dominantna glupost i povrsnost, ja sam protiv takve tehnologije...

Ja pricam iz iskustva nekog ko radi provere koje su smesne svima a na kraju nekome uvek spasu zivot...
Neko ko razmislja 10 koraka unapred, a svi ostali idu 1, 2 ili max 3 koraka unapred...

Cak i bez inteligencije to je dovoljno da budes zabrinut posle ovakvog teksta...
Kakve provere radiš?

suvesna je svaka replika na tvoji konstataticu!

Nemoj kao youtube, sve sto lici da je izjava da je covid vestacki generisan se tumaci kao teorija zavere i brise...
Dobro, mnogi naučnici to tvrde i daju objašnjenja, ali to ne menja činjenicu da je virus među nama, nego napisao si da se baviš proverom nečega pa sam pomislila da ti je struka vezana za proveru kvaliteta, možda lekova, ne znam, zato te i pitah.

Naucnici iz kompanije BioNtech ( bracni par koji je kreirao vakcinu) juce
objavljuje radosne vesti u napredovanju lecenja autoimunih bolesti ovom
novom metodom na kojoj i vakcina bazira.
Juce su objavili da su na putu ka kreiranju leka za potpuno izlecenje i sprecavanje
napredovanja multiple skleroze.

Druga je ohrabrujuca vest iz kompanije AstraZeneca ( takodje pronalazaci
vakcine) i tice se korone, a glasi da su u trecoj fazi ispitivanja leka ( ne vakcine
nego leka) koji bi dobijali ljudi neposredno zarazeni kovidom ili ljudi koji su
bili zajedno sa zarazenima, ali narocito deo populacije koji ne sme da dobije
vakcinu, a lek se sastoji od vestackih antitela koji se bore protiv kovida.
Nadaju se da ce do kraja marta leka vec biti na trzistu.
Iskreno mnogo ce biti efikasije dobar lek nego vakcina,bar za prvo vreme.Drugo, u svakom slucaju ce biti sigurnije i dostupnije nego vakcina.
Ako se zaista pokaze da ima efilasan lek sa dobrom i pravovremenom dijagnostikom ce moci da se brze vrati zivot u normalu.

Dobro, mnogi naučnici to tvrde i daju objašnjenja, ali to ne menja činjenicu da je virus među nama, nego napisao si da se baviš proverom nečega pa sam pomislila da ti je struka vezana za proveru kvaliteta, možda lekova, ne znam, zato te i pitah.
Ne u vezi lekova zato nije ni naznaceno kao medicinski argument, nego u vezi organizacije drustva i odgovornosti drustva, a to je mislim jasan problem koji nisam izmislio....Drustvo i svest ljudi koji imaju moc i na drustvenim i kontrolnim mestima kao institucije, inspekcije, firme , kontrole kvaliteta u firmi , tehnolozi , nisu dorasli upotrebi novih tehnologija, a nema drustvene svesti da to zahteva ...

Cistacica prosipa bio otrove iz fabrike deterdzenta koja trazi nove oblike biorazgradivih deterdzenata je jedan banalan primer...
Medicinski otpad je drugi primer, pozitivno resen u vecini slucajeva.......drugi je svesno uocen, prvi nije uocen, a javlja se na mnogo vise mesta nego drugi...dovoljno je na jednom mestu , ne mora ovo na vise mesta kao debatni argument..

I na kraju kljucna rec...
vestacka antitela....pa to je da se smrznes od straha....kad zamislis 10 ljudi u kravatama i jeftinim odelima u smislu materijala ne i cene...

Moracu da resim ovaj problem nije za zezanje kad je bila magla gusilo me opasno nisam mogao da spavam.
To sam upravo i htela da ti napisem. Mene, koja normalno disem,
uhvati panika kada je magla ili ne daj Boze onaj smog i imam
osecaj da cu se ugusiti. a iz godine u godinu je sve gore i gore.
Gledaj ti da napravis neki termin za prolece i sredi to.

Back