Vestacko koleno, totalna proteza

Prvo pripazi na recnik,pa onda se upustaj u diskusiju!
Na listi fonda sam bila predvidjena za avgust 2013 godine,ali JA nisam zelela da cekam! Obratila sam se lekaru kad sam obezbedila sredstva i operisala se kao sto sam i rekla VMA 3 dana+ operacija + proteza..
I molim te bez lamentiranja nad korupcijom ,ja sam zdravstveni radnik i vrlo dobro sam upoznata sa svim forama i fazonima nasih lekara.Jednostavno ako ne zelis da cekas ne moras - LEGALNO NE MORAS!

Nidje veze!U maticnoj ustanovi van radnog vremena regularno se sprovodi dopunski rad .... ono mozda mi ne zivimo u istoj drzavi!
Да ли су те оперисали пре подне или у вечерњим сатима?

Ima li jos nekog ko je ugradio tu totalnu protezu kolena , cisto prakticno da objasni , koliko to dugo posle boli , i u odnosu na bol pre operacije - koliko je taj bol posle operacije podnosljiv ?
Ko i kako se najbolje oporaviti , koje terapije posle , vezbe ?
Moja mama je danas otisla do Banjice , i ja sam u soku- rekli su joj da je za operaciju , na listi je cekanja ... jeste da je kolena bole godinama , ali nisam ni sanjala da je to doslo do nivoa za operaciju , mama vezba , pije lekice tipa brufen , i do sada se krece , iz mali bol u kolenima , koji se pojacao pre oko mesec dana i manje se krece , boli i pored lekova ...
Zivi na trecem spratu bez lifta , penje se uz stap i drzeci se za gelender ...
Zabrinuta sam , zakazana joj je i operacija srca , ugradnje vestackog zalistka , na redu ce biti krajem ove godine , ovaj lekar danas je rekao da prvo sredi srce , pa posle koleno ...
Da li ce posle operacije kolena moci sama uz stepenice ? Da li je to koleno posle potpuno funkcionalo ? Posle kog vremena od operacije ?
Godinama je nagovaram da proda taj stan , kupi neki sa liftom ... brinem samo tako , a ona- voli taj stan i nece da se seli :besna:

Back