Vestacko cvece - za ili protiv

LBarbara

La Femme
Moderator
Poruka
50.011
Zovu ga jos i dekorativno cvece za enterijer...

Ima zaista neverovatno lepih kombinacija i nemoguce je na prvi pogled proceniti da li je vestacko ili pravo...

Jeste li za ili protiv takve vrste dekoracije?

Saksija-ve%C5%A1ta%C4%8Dko-cve%C4%87e-7.jpg

Da, danas ne postoji kancelarija ili neki poslovni prostor koji nije dekorisan plastikanerima...
Ne zahteva negu, brigu, kad padne prasina bace ga pod tus i mirna backa...:lol:

Postali smo lenji ili indiferentni ( nezainteresovani, ravnodusni) prema prirodnoj lepoti...ne znam...

Апсолутно против, како год да изгледа само сакупља прашину :ne:

Taj deo me interesuje....
Ono sto sam sretao je uzasno tesko za pranje, a bas mi odgovara funkcija prikupljanja prasine...
Ja da mogu da pronadjem nacin osim da je elektrostatika, kojim moje naocare prikupljaju prasinu tako uspesno kad stoje na stolu, bio bih odusevljen...
Nevidjeno prikupljanje prasine u rekordnom vremenskom roku...a ja nisam pocetnik u kontaktu sa naocarama.

Jonizatori mogu biti napravljeni tako da upste ne kupe prasinu, a mogu biti napravljeni da su kao filteri...

Taj deo me interesuje....
Ono sto sam sretao je uzasno tesko za pranje, a bas mi odgovara funkcija prikupljanja prasine...
Ja da mogu da pronadjem nacin osim da je elektrostatika, kojim moje naocare prikupljaju prasinu tako uspesno kad stoje na stolu, bio bih odusevljen...
Nevidjeno prikupljanje prasine u rekordnom vremenskom roku...a ja nisam pocetnik u kontaktu sa naocarama.

Jonizatori mogu biti napravljeni tako da upste ne kupe prasinu, a mogu biti napravljeni da su kao filteri...

:lol:

Веруј ми, то је сан сваке домаћице, наћи нешто што ће покупити сву прашину на једно место...

Али не, цвеће је у овом случају само још нешто за прање и брисање.

Koliko ja znam postoje dve razlicite tehnike , jedna je industrijsko pravljenje, znaci plastika kalup, a drugo je neka tradicionalna tehnika, ali tu se dobija lepo ali ranjivo cvece...stvarno je lepo ali to nije ono sto vi zamisljate kao vestacko cvece..
A ni ja.
Jednom sam video na TV neku tehnolosku emisiju gde tip pravi cvece koje je reklamirano da ne prikuplja prasinu, sto nije tacno....ali je princip kako lako oslobadja prasinu bio odlican....A zilavo ubitacno...

Koliko ja znam postoje dve razlicite tehnike , jedna je industrijsko pravljenje, znaci plastika kalup, a drugo je neka tradicionalna tehnika, ali tu se dobija lepo ali ranjivo cvece...stvarno je lepo ali to nije ono sto vi zamisljate kao vestacko cvece..
A ni ja.
Jednom sam video na TV neku tehnolosku emisiju gde tip pravi cvece koje je reklamirano da ne prikuplja prasinu, sto nije tacno....ali je princip kako lako oslobadja prasinu bio odlican....A zilavo ubitacno...

Verujem da je ta tradicionalna tehnika nesto sto se pravi od tekstila, mozda svila, saten.

U setu auto kozmetike postoje sad oni antistatik sprejevi koji se nanose na tablu automobila da sprece nakupljanje prasine..ili sam ja to nesto prespojila...
Mozda to moze da pomogne kad je plasticno cvece u pitanju..:lol:

Apsolutno protiv ma kako izgledalo...videla sam suncokret u jednom lokalu, prelep je bio, ushla sam jer ga obozhavam, ali... "sve izgleda izdaleka drukchije"...

Mama u kutji ima jedan tjup sa palackama, tako ih zovu ovde, onaj " zadebljani smedji shtapitj" sa stablom trske, ali to je suvo, prirodno...def. ne!
Ne u mom prostoru...

Back