Vesna Pešić Koje su sličnosti i razlike izmedju Đinđića i Koštunice?

Norma Kampl:
Ја само видим да ви изгледа, не умете ни да прочитате, а камоли схватите шта сам ја написала.

Или, НЕЋЕТЕ.

Али, то је већ нека друга ствар.
Ja samo vidim da Srbija ne kontrolise Kosovo vec osam godina, a nema nacina da se takvo stanje promeni jos mnogo godina. Pa sad ti vidi ko je od nas slep.

Jakobinac:
Ja samo vidim da Srbija ne kontrolise Kosovo vec osam godina, a nema nacina da se takvo stanje promeni jos mnogo godina. Pa sad ti vidi ko je od nas slep.
A zašto ne kontroliše? Rezolucija 1244 garantuje da je KiM u sastavu Srbije. Imamo međunarodne papire. A demokrate ni korak. Jedan jedini. Ništa. 8 godina. Samo prodaj, hapsi, teraj u Hag, i kukaju mole da nas EU primi. Mahanje repićima i cviljenje ... "Realnost bre, narode, stoko ..." - kažu demokrate. Ajde, ako je i bila, sada više nije.

Lacibg:
A zašto ne kontroliše? Rezolucija 1244 garantuje da je KiM u sastavu Srbije. Imamo međunarodne papire.
Тачно. Али, не вреди објашњавати онима који НЕЋЕ да виде тај сложени однос "фактичког" и формалног"

A demokrate ni korak. Jedan jedini. Ništa. 8 godina. Samo prodaj, hapsi, teraj u Hag, i kukaju mole da nas EU primi. Mahanje repićima i cviljenje ... "Realnost bre, narode, stoko ..." - kažu demokrate. Ajde, ako je i bila, sada više nije.
. Али, овде се не слажем сасвим ни с тобом.

Размисли. А шта ови, после СМ, уопште могу РЕАЛНО да ураде више од оног што раде?

КиМ су окупирани.

И, с обзиром на све околности, ко год да је овде сад на власти (упркос свим манама, или евентуалним врлинама, у које и даље нисам превише уверена), не би могао више.

Ко зна каквим су све притисцима (тајним више но јавним) они изложени.

И не верујем да би ико могао урадити више.
Зато и радикале, на пример, сматрам тешким демагозима, који само користе немоћ, а и неке неспособности осталих.

Norma Kampl:
Тачно. Али, не вреди објашњавати онима који НЕЋЕ да виде тај сложени однос "фактичког" и формалног"

Размисли. А шта ови, после СМ, уопште могу РЕАЛНО да ураде више од оног што раде?

КиМ су окупирани.

И, с обзиром на све околности, ко год да је овде сад на власти (упркос свим манама, или евентуалним врлинама, у које и даље нисам превише уверена), не би могао више.

Зато и радикале, на пример, сматрам тешким демагозима, који само користе немоћ, а и неке неспособности осталих.

mislim da bi mogli dosta da urade kada bi promenili politiku prema "evropi"....
jer i dalje se radi isto ili slicno kao za vreme SM....
yebali bi se al da im ne udje,......sa takvom politikom ne moze da se saradjuje sa zapadom

timmy:
mislim da bi mogli dosta da urade kada bi promenili politiku prema "evropi"....
jer i dalje se radi isto ili slicno kao za vreme SM....
yebali bi se al da im ne udje,......sa takvom politikom ne moze da se saradjuje sa zapadom
Не мислим да то вреди. Јер, напросто, како рекох на другом месту, ништа није, нити може бити исто као за време СМ-а.

Поготово то није онако како замишљају они наклоњени ЛДП-у.

Друго, и "они тамо" доиста се не показују довољно "пријатељски".

(То је својевремено и Ђинђић завапио).

Уцене, притисци (јавни) само иду на руку радикалима.

То, неко оданде , ко нам није наклоњен, добро зна, па зато и користи.

Norma Kampl:

КиМ су окупирани.

Rekoše mnogi, a poslednji Lazanski :"Aman ljudi, mađunarodno pravo više ne postoji ..."

Ja sam spreman da ovaj utisak delim, ali, ako ne budemo radili po pravu (a drukčije ne možemo, slabi smo) tek onda ništa nećemo uraditi. Ako ima ikakvog opravdanja za demokrate onda je to nestanak osnovnog sporazuma među narodima. Ali onda neka budu trunku pošteni pa neka sebe lepo i jasno predstave kao "ucveljene udovice", slabog srca, koje nemaju drugi izlaz nego da kukaju i mole. A ne da se prave velikoumnim kosmopolitama i da pljuju po ostalima kojima se njihov nivo ne dopada.
Možda radikali jesu demagozi, ali šta su onda ovi na vlasti ? Prevaranti ? Pa to ti je isto. Makar bi sa SRS osećali malo dostojanstva.

Lacibg:
Rekoše mnogi, a poslednji Lazanski :"Aman ljudi, mađunarodno pravo više ne postoji ..."

Ja sam spreman da ovaj utisak delim, ali, ako ne budemo radili po pravu (a drukčije ne možemo, slabi smo) tek onda ništa nećemo uraditi. Ako ima ikakvog opravdanja za demokrate onda je to nestanak osnovnog sporazuma među narodima. Ali onda neka budu trunku pošteni pa neka sebe lepo i jasno predstave kao "ucveljene udovice", slabog srca, koje nemaju drugi izlaz nego da kukaju i mole. A ne da se prave velikoumnim kosmopolitama i da pljuju po ostalima kojima se njihov nivo ne dopada.
Možda radikali jesu demagozi, ali šta su onda ovi na vlasti ? Prevaranti ? Pa to ti je isto. Makar bi sa SRS osećali malo dostojanstva.[/QUOTE]

Ne bismo, Laci, bili ni malo dostojanstveni. Pokazali bi nam već veliki koliko smo slabi i mali, a pokušaj da razmisliš i setiš se da li si se devedesetih, uz istu takvu politiku koju je vodio Milošević, zajedno sa radikalima, osećao dostojanstvenim?

Moguće da ti jesi, ali, budi siguran, velika većina ljudi - nije. Zato mu se i desio 5. oktobar, upravo zato što nam je zgazio poslednju trunku ljudskog dostojanstva, a ja sam bar, zbog svega osećala neki stid. Zašto? Ne umem da odgovorim, nisam bila odgovorna ni za šta, ali me je zaista bilo nekako sramota svih tih godina. Zbog svega.

Lacibg:

А да ли је икада, заправо, постојало?

Možda radikali jesu demagozi, ali šta su onda ovi na vlasti ? Prevaranti ? Pa to ti je isto. Makar bi sa SRS osećali malo dostojanstva.
Па ја сам и рекла, да је, у суштини, сада, све исто.

Јесте, можда би се могла упутити та замерка "реците отворено, и не правите се...". Али, схватила сам да они то нису у стању. Због наведених РЕАЛНИХ околности.
А такав им је и манир. А и борба за власт је то.

Као што, слично, сматрам да ни радикали не би, на власти, били "достојанственији".

Јер, како рекох, не би више смели да користе ову реторику, коју смеју док су у безбедној "хладовини" опозиције.

А то, што их ови "од споља", као, неће на власти, и што их зову "недемократским", опет је, мислим, само део те опште игре.

Back