Rekoše mnogi, a poslednji Lazanski :"Aman ljudi, mađunarodno pravo više ne postoji ..."
Ja sam spreman da ovaj utisak delim, ali, ako ne budemo radili po pravu (a drukčije ne možemo, slabi smo) tek onda ništa nećemo uraditi. Ako ima ikakvog opravdanja za demokrate onda je to nestanak osnovnog sporazuma među narodima. Ali onda neka budu trunku pošteni pa neka sebe lepo i jasno predstave kao "ucveljene udovice", slabog srca, koje nemaju drugi izlaz nego da kukaju i mole. A ne da se prave velikoumnim kosmopolitama i da pljuju po ostalima kojima se njihov nivo ne dopada.
Možda radikali jesu demagozi, ali šta su onda ovi na vlasti ? Prevaranti ? Pa to ti je isto. Makar bi sa SRS osećali malo dostojanstva.[/QUOTE]
Ne bismo, Laci, bili ni malo dostojanstveni. Pokazali bi nam već veliki koliko smo slabi i mali, a pokušaj da razmisliš i setiš se da li si se devedesetih, uz istu takvu politiku koju je vodio Milošević, zajedno sa radikalima, osećao dostojanstvenim?
Moguće da ti jesi, ali, budi siguran, velika većina ljudi - nije. Zato mu se i desio 5. oktobar, upravo zato što nam je zgazio poslednju trunku ljudskog dostojanstva, a ja sam bar, zbog svega osećala neki stid. Zašto? Ne umem da odgovorim, nisam bila odgovorna ni za šta, ali me je zaista bilo nekako sramota svih tih godina. Zbog svega.