Veslom kroz Srbiju

VanderGraaf

Aktivan član
Poruka
1.370
Sasvim slucajno sam na You Tube nasao TV seriju "Veslom kroz Srbiju". Serijal prati glumca Viktora Savica na putu Dunavom, Tisom, Tamisom i okolnim recnim tokovima Vojvodine, od Bezdana pa do Bele Crkve. Serija mi se mnogo svidja. Od poruka ocuvanja prirode i zanimljivih ljudi koji zive na obalama ovih voda, pa do neverovatne lepote prirode reka i voda u Vojvodini. Sa obzirom da sam odrastao pored Dunava, neka mesta sam prepoznao iako su se promenila od zadnjeg puta kada sam ih video. Sa nekim mestima o kojima sam cuo, citao ili ih video preko TV-a, sam se bolje upoznao a mnogo toga sam prvi put video. Serija je zaista fascinantna i predivna, i iako je za mene veoma nostalgicna, pravo je uzivanje za gledanje.
Ali na internetu skoro da nema informacija o njoj. Gledao sam 9 epizoda do sada a vidim da ima ukupno 14 epizoda na You Tube. Da li je to sve? Izgleda da je skoro snimljena ali ne znam da li se jos uvek snima i ima li jos epizoda koje nisu na YT? Da li ce biti jos emisija o drugim rekama i vodama Srbije? Ako neko ima vise informacija bilo bi lepo da ih napise ovde. Takodje sam video na You Tube serije "Biciklom kroz Srbiju", ali jos nisam pogledao ni jednu epizodu. Da li je i to dobra serija slicne sadrzine? Jesu li ove dve serije na neki nacin povezane? Da li ima jos nekih serija koje se bave istom tematikom putovanja i prirodnih lepota Srbije, ali da su snimljene za televiziju i da su dostupne na You Tube?...

Old School dokumentarci na sličnu temu, a koje pamtim sa naših prostora su bili sa Jovanom Memedovićem.
To je bio raj i za oči, i za uši. Ne potcenjujem ni rad Viktora Savića, dobra je ideja tih emisija i lepa inicijativa, mada... ne mogu to da pratim.
Navikneš se na nivo, elokvenciju, da je neko rođen to da radi... i ne možeš posle da lelujaš i uživaš lako u sličnom sadržaju.

Back