Vesić otkrio da li je razočaran što nije kandidat u Beogradu

gost 422686

Buduća legenda
Poruka
27.626

Vesić otkrio da li je razočaran što nije kandidat u Beogradu​

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da nije vodio bilo kakvu kampanju za predstojeće lokalne izbore u Beogradu.

IZVOR: B92, PRVA TV PONEDELJAK, 7.02.2022. | 08:47.

"Na mojoj stranci je da proceni kako radim svoj posao i oni će proceniti da li ću ili neću biti na listi. Nemam nikakav problem sa tim, volim svoju stranku i moj cilj je da SNS pobedi na svim izborima", kazao je Vesić na TV Prva.

Na pitanje da li je razočaran što nije kandidat, on je istakao da tu nema mesta emotivnom aspektu i potvrdio da je zamenik izbornog štaba Srpske napredne stranke.

"Naši rezultati su impresivni... Danas Srbija napreduje... A kada je reč o Beogradu, prosečna plata je 741 evro. Dug je smanjen...", naveo je zamenik gradonačelnika i naveo da je u toku izgradnja brojnih puteva.

"Građani će glasati za politiku Aleksandra Vučića, odnosno glasati za politiku razvoja... Politika nije licitiranje, svoj posao radim odgovorno. Biću zamenik u štabu Aleksandra Vučića", dodao je on.

Vesić je istakao da ne zna da li će na listi biti aktuelni gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i dodao da je to pitanje za Srpsku naprednu stranku.

Goran Vesić potvrdio; Vučić ga predložio za svog zamenika u Izbornom štabu​

Zamenik gradonačelnika Beograda i član Predsedništva SNS-a Goran Vesić potvrdio je danas da ga je Aleksandar Vučić predložio za zamenika šefa Izbornog štaba.

IZVOR: TANJUG, NOVOSTI NEDELJA, 6.02.2022. | 11:13 -> 14:20.

"Za mene je velika čast što je predsenik Vučić predložio Predsedništvu da budem njegov zamenik u Izbornom štabu. To je za mene dokaz da mogu da pružim konkretan doprinos da naša stranka pobedi na svim nivoima, od predsedničkih, preko parlamentarnih do lokalnih izbora", izjavio je Vesić za Tanjug.

Vesić je naveo da će se kampanja SNS-a oslanjati na prezentaciju dosadašnjih rezultata i vizije budućnosti.

"Pokazaćemo grajanima impresivne rezultate, bez obzira da li je reč o spoljnoj politici, ekonomiji, društvu ili kulturi. I zaista se Srbija nije nikada uspešnije razvijala i s druge strane to će biti naš kredibilitet da damo ljudima viziju o tome kako će se Srbija razvijati narednih godina", rekao je Vesić.

On je istakao da je apsolutno siguran da će Aleksandar Vučić kao predsednički kandidat sve liste SNS-a dobiti apsolutnu većinu, i da će to biti glas građana za rad, razvoj i da Srbija odlučuje o svojoj sudbini samostalno, bez uticaja velikih sila.

"Kada kažemo da je danas prosečna plata u Bepogradu 741 evro, a bila je oko 433 evra 2013, mi sada glasamo da prosečna plata u Beograu 2030. godina bude 200.000 dinara", rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda je dodao je da je u Beogradu otvoreno 170.000 radnih mesta, da je u Srbiji izgrađeno 200 fabrika i da se gradi 12 autoputeva.

"Kada kažemo da ćemo u martu imati između Beograda i Novog Sada voz koji će saobraćati brzinom od 200 kilometara na sat, to znači da je glas za Aleksandra Vučića glas da sutra to imamo i do Niša i do drugih gradova Srbije. Tako da, glasajući za Aleksandra Vučića glasamo za razvoj, što će biti naša osnovna poruka", zaključio je Vesić.

Sportisti na listi​

Očekuje se i da na izbornoj listi naprednjaka budu i nekadašnji košarkaški reprezentativac Marko Kešelj, džudista Nemanja Majdov, osvajač zlatne medalje na Svetskom prvenstvu 2017, kao i stonoteniserka Borislava Perić Ranković, osvajačica dve srebrne i jedne zlatne na Paraolimpijskim igrama.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=02&dd=06&nav_category=11&nav_id=2100972

Vučić se polako distancira od Vesića.

Back