Vesela ili setna?

Nije po defaultu, ali u 90% slučajeva jesu površni. Ja lično nisam depresivan, ali depresivni ljudi po mojoj proceni vrlo često imaju intelektualnu dubinu, jer prosto depresija ih okuje pa više kontempliraju, čitaju, traže neki smisao, dublje promatraju stvari... vrlo retko ćeš naći nekog veselog i bezbrižnog lika ili devojku koji istražuju stvari do dubine, imaju off interesovanja, bave se opsesivno nekom specifičnom oblašću itd. Ne kažem da nema toga - ima, ali vrlo, vrlo malo, skoro pa zanemarljivo.Uostalom površnost i jeste razlog njihove veselosti, razdraganosti, bezbrižnosti, opuštenosti... jer oni ne razmišljaju mnogo, ne poniru u stvari, već puštaju da im se stvari prosto dese. To je jako teško objasniti, ali ja lično poznajem dosta takvih ljudi, interesantno je da oni skoro i ne dodiruju čak ni površinski neke stvari u koje su neki drugi ljudi zašli do ludačkog nivoa, toliko da im to forsira život.

uhh mališa, ala si se nalupetao za medalju...nema površnijih ljudi od depresivaca, a zašto, zato što oni misle da je život jedan, da postoje slučajnosti, i da ne nabrajam dalje, to su plićaci od ljudi...
veseo čovjek je prošao kroz patnju, i uzdigne se uprkos patnji, zamisli to, iako nije teško zamisliti...a depresivci ostanu u crnoj , mutnoj močvari neznanja, i crnjače sebe, a i druge, nekim površnim, ovozemaljskim "problemčićima"....nema površnijih ljudi od njih, zato su slabi, i tu su gdje jesu...u gustom mraku neznanja...
veseljak ne bi bio veseo, da nekad nije patio, jer mu tad ne bi bilo poznato osjećanje sreće, to je sasvim o.k, i tako i treba da bude, ali depresivac koji se začauri u crnilu konstantno ,nije duhovno zdrav čovjek...

Kakvu biste pre partnerku želeli - vedru, nasmejanu, živahnu, ili na drugoj strani neku melanholičnu, mračnu?

prva je prolife, hoće sve da proba, a druga više naginje hejtu...
prva je, čini mi se, nekako površna, druga ima dubinu i kraće živce...

Ja sam melanholičnog temperamenta, pesimista, pitam se kakva bi mi više pasovala?
lično preferiram iste takve devojke, ali je pitanje kako bi to izgledalo u praksi ako su oba partnera takva
...

Drži se onda prvobitnog izbora devojke koja ti je po senzibilitetu i temperamentu slična.
Šta će ti vesela i neprestano nasmejana sa olimpijskim kezom od uha do uha, ako nećeš moći da pratiš taj "sreća sreća radost poezijja duše cveće proleće" fazon i ako će to u nekom trenutku da te frustrira?...
Suprotnosti se privlače? bullshit !
to možda prilikom nekog nejebičarskog impulsa ali na duže staze najbolje ti prija osoba sličnih pogleda, shvatanja i energije.

da dodam još, depresivci su užasno sebični ljudi, samo na sebe misle, tuđi problemi ih ne interesuju jer su zaokupljeni samo sobom...uhh, prezirem te sebičnjake...ako i nekog pitaju "kako si", to čine iz kurtoazije...
ma povraćam na njih...:)))

Ne postoji setan karakter. Seta je kratkotrajno stanje svesti koje se javlja neposredno pre prve čašice žestine ili se spontano razvija posle treće. Simptomi sete nestaju ujutro, a bivaju zamenjeni mamurlukom. U međuvremenu će, tokom noći, seta najverovatnije preći u stanje besa, destruktivnosti ili euforije.

Seta je posledica nezadovoljstva i depresivnosti. Ako je neko često ''setan'' to je zbog toga što je permanentno nezadovoljan. Kome treba konstantno nezadovoljan partner?

Ne sećam se da sam ikada sreo ''setnu'' ženu. Osim u tim nekim starim filmovima tipa Odri Hepbern, ono u fazonu ona dobra ko lebac, voli cveće i ptice, veze goblene, na sve strane vidi lepotu sveta, a sva nekako divno setna.

Čitala sam postove na temi, i za divno čudo, ovde se povela lepa diskusija što nije svojstveno ovom pdf.:mrgreen:

Sad ću da podelim reputacije, a za postavljača teme poruka da neće on izabrati devojku, već ona njega.
I kao da gledam, oteće ga devojka vesele prirode.

Slažem se sa onima koji smatraju da nema tako izrazitih temperamanata da možemo ljude da svrstamo u krajnje melanholike ili sangvinike i tako dalje..

ako je pretežno vesela i zadovoljna, onda sigurno voli sebe, a ako voli sebe, onda je u stanju da iskreno voli i druge....tako da glasam uvijek za veselice...
znači veseljko u srcu, u centru njenog bića, a depresija i melanholija na periferiji...kao kod svakog zdravog čovjeka..

Back