Verujte srecan sam

Postoji ta neka pojava,posebno na forumima chatovima itd,da osobe imaju neodoljivu potrebu da uvere druge kako su srecni,da imaju savrsenu vezu,mozda vec posle 5 dana,kako imaju dobar posao,prijatelje,besprekoran odnos sa roditeljima itd.I o rade vrlo nametljivo,upadljivo.Cemu to,zar smo zaista srecni samo ako drugi u to veruju ili ..?

Ima par takvih ovde na forumu. Ja kad sam se ispovedila o svojim problemima prozivali su me zbog toga svaki put kad se nisu slagali sa mojim postovima, tipa "ti si ona isfrustrirana, sa ovim problemima, sa onim problemima.." itd, **** mi se, takve budale su zapravo najnesrecniji likovi (tipa homofobi, buliji raznoraznih vrsta) pa se ovde na forumu predstavljaju kao 'nepobedivi' tipa ne moze mi niko nista jaci sam od sudbine (samo na krstarici, u realnosti su obicne *****, koje ne mogu da se nose sa zivotnim problemima pa je lakse ne priznavati ih uopste).

Ima par takvih ovde na forumu. Ja kad sam se ispovedila o svojim problemima prozivali su me zbog toga svaki put kad se nisu slagali sa mojim postovima, tipa "ti si ona isfrustrirana, sa ovim problemima, sa onim problemima.." itd, **** mi se, takve budale su zapravo najnesrecniji likovi (tipa homofobi, buliji raznoraznih vrsta) pa se ovde na forumu predstavljaju kao 'nepobedivi' tipa ne moze mi niko nista jaci sam od sudbine (samo na krstarici, u realnosti su obicne *****, koje ne mogu da se nose sa zivotnim problemima pa je lakse ne priznavati ih uopste).
Dok je na forumu,nešto mu nedostaje pa to traži ovde...
Meni ,recimo,nedostaje solidna rasprava o filozofiji...U realu o tom neće niko da raspravlja...
Misle da si opićen ako počneš neku filozofsku temu!:mrgreen::hahaha:

Postoji ta neka pojava,posebno na forumima chatovima itd,da osobe imaju neodoljivu potrebu da uvere druge kako su srecni,da imaju savrsenu vezu,mozda vec posle 5 dana,kako imaju dobar posao,prijatelje,besprekoran odnos sa roditeljima itd.I o rade vrlo nametljivo,upadljivo.Cemu to,zar smo zaista srecni samo ako drugi u to veruju ili ..?

Ako to rade odrasle osobe, onda možda primenjuju na sebi neki psihološki odbrambeni mehanizam. Oni poriču, negiraju neku neprihvatljivu situaciju i time sebi olakšavaju psihičko stanje. To se može manifestovati kao prolazna faza dok ne prođu krizni trenuci.

Druga je mogućnost da se radi o patološkim lažovima koji su na socijalnim mrežama našli odličnu atmosferu da ispolje svoje sklonosti. Posebno se i u patološkom laganju mogu naći tragovi poricanja i potiskivanja nečega što se javilo kao trauma iz detinjstva ili kao "leš u ormaru" odnosno neka porodična tajna.

ovo zadnje pitanje je objasnilo u kakvom vremenu zivimo

Srecu mozes pronaci samo u sebi,ne treba je traziti od drugih,tako sto cemo
o sebi pisati nepostojece,a mozda i postojece srecne momente.Verujte niko ne
dozivljava vasu srecu sem vas samih...kao ni nesrecu.Zato to netreba traziti nigde sem u sebi.

pa kao sramota je da nisi srecan, to je danas imperativ. da se to vidi na tvom izgledu zivotu. a paradoksalno je da je ozbiljna kriza u toku, kad je kriza bila manja manje se to osecalo. doduse neke ljude to ne kaci

mozes biti nesrecan jedino ako je to umetnicki upakovano dobro

Celtic Queen Celtic Queen
Queen of the Heavens

si primetila nesto chudno?

Jednostavno, ljudi su socijalna bića, i imaju taj urođeni osećaj da kada su srećni, šire tu sreću i prenose je na druge.

Postavlja se pitanje zašto naš narod ima mentalitet 'samo da komšiji crkne krava' i ne raduje se tuđoj sreći, već nesreći.

Nije u drugima problem...

ja znam da se u srbiji ljudi samo takmice kome je gore:mrgreen:tipa meni je ovo lose,a onda ovaj drugi meni je jos gore:lol:

možda ima nešto u tom "fejk it til ju mejk it" obrascu.
kad okačim sliku na fejkbuk gde sam nasmešen, nekako se i osećam nasmešenije.

možda je mozak kao neki biokompjuter, programiraš ga mislima, rečima, obrascima ponašanja... :think:

Back