hirajgoagain
Zaslužan član
- Poruka
- 127.156
a kako vi znate da necete nikad probati drogu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
tema možda čak i za religiju
ali nekako mi je ovo najpodesnija gupa an forumu
dakle verujete li da čovek, žena, može zaista da se promeni, u smislu eliminisanja ružnih i nečasnih stavri iz prošlosti i započinjanja jednog novog života ili uvek ostaje taj mračni deo koji moćže da se aktivira bilo kad. da li biste se nosili sa tim rizikom?
na primer: da li biste se uzeli sa bivšim izlečenim zavisnikom? ili sa nekim ko je souđen za teže krivično delo (razbojništvo, nužno ubistvo...)? ili sa kockarem koji je izlečen?
sta je izleceni?
a sta leceni?
kad mozes sa sigurnoscu da tvrdis da je neko izlecen?
Ne postoji kategorija izlečenih. Oni su apstinenti do kraja života.
upravo zbog toga sam pitala.
tacno je - nema izlecenih!
niko od njih ne moze da kaze da je izlecen, nego samo zalecen..
postoje osobe koje nikad svoj zivot ne bi vezale svesno za invalida.
ne bi mogle da se nose sa svakodnevnom obavezom i ogranicenjima.
ja nikad ne bih mogla svesno da se vezem i pravim porodicu sa osobom za koju znam da je tempirana bomba..
ali svi mi sutra mozemo postati kockari, alkosi, ubice...
Koliko zaista mozemo da garantujemo da nikad necemo bilo sta od toga uraditi?
Osuvek imam stav i misljenje(mozda se i promeni jednog dana) da bi uz svog muza/prijatelja/roditelja/drugaricu bila do kraja, i ako pocne da pije, da kocka, pa i ako ubije nekoga(slucajno, ili iz nekog 'razumljivog' razloga-ma koliko ovo bolesno zvucalo), stvarno bi bila... U dobru i zlu... Do kraja...
Ali mislim da ne bih mogla sa narkomanom, sa tim se nikad nisam srela, i mislim da ne bih mogla, ne znam zasto... Pre bi mu ja presudila, nego se borila sa njim...
Mozda nije fer, ali trenutno imam takav stav...
Valjda poznajem dosta ljudi sa istorijom zatvora, sto slucajnih udesa, sto pravih ubistava... I ne mogu da kazem za njih da su losi ljudi, lose osobe... Naravno da su ljudi sa greskom, ali ne smatram ih katastrofalnim... Dok narkomane smatram jednakim samoubicama i serijskim ubicama! To su po meni totalno destruktivne i autodestruktivne licnosti... Poremecene...
Meni samo jos fali da ubijem nekog....drogu sam apsolvirao. Sad samo pijem i kockam se.![]()
![]()
Kako ono ide: Razočarao sam se u ljude, život i ljubav. Utehu sam našao u igli. Sad štrikam i super mi je![]()
Kako ono ide: Razočarao sam se u ljude, život i ljubav. Utehu sam našao u igli. Sad štrikam i super mi je![]()
tema možda čak i za religiju
ali nekako mi je ovo najpodesnija gupa an forumu
dakle verujete li da čovek, žena, može zaista da se promeni, u smislu eliminisanja ružnih i nečasnih stavri iz prošlosti i započinjanja jednog novog života ili uvek ostaje taj mračni deo koji moćže da se aktivira bilo kad. da li biste se nosili sa tim rizikom?
na primer: da li biste se uzeli sa bivšim izlečenim zavisnikom? ili sa nekim ko je souđen za teže krivično delo (razbojništvo, nužno ubistvo...)? ili sa kockarem koji je izlečen?