Tvoju "duhovitost" uopste necu da komentarisem, bilo bi steta trositi reci na to.gane011:ime ruze:Morala sam da vratim temu na vrh. Elem, ja kao skeptik po pitanju tih stvari zelim da vam prenesem licno iskustvo. U principu verovala sam da postoji neka metoda van klasicne medicine, ali nisam mogla da definisem to sebi.
Inace, prijatelju dijagnostikovane ciste na sinusima (ne bih sad bas znala tacnu dijagnozu) pre skoro mesec dana (znaci postoji rengenski snimak). Doktor rece hitna operacija, maksimalno za 1 mesec (ne 1 dr neko njih 3). I slucajno se dodje do coveka koji se bavi mislim kiropraktikom, ali koliko sam videla koristi i akupunkturu i akupresuru. Isao tako on kod njega na jedno 10-ak tretmana. Mi vec poceli sa njim da se zezamo kako ga ovaj mami za pare, kako mu stalno prepisuje jos samo jedan tretman i slicne price. Smejemo se mi na sve sto covek prica i savetuje.
I prodje tih desetak terapija, a moj prijatelj ode jutros opet da snimi te svoje sinuse, jer je operacija trebala da mu bude za par dana. Uradi on rengen opet, kad ono nema vise cisti, sve cisto. Doktor u cudu (isti onaj sto ga je gledao pre jedno mesec dana), pa sta se to desilo?!?!?!
Tako da mogu da kazem da sam sad stvarno pocela da verujem!
Pozz
Imam ja i jednu drugaciju pricu.
Pre par godina imao sam cesto kijavice i konstantno zapusen nos - na kraju posalju me da snimim sinuse kad ono vidi se cista u desnom maksilarnom sinusu. Gledalo to par ORL specijalista rekli to je rutinska stvar vadi se caskom.
Dodjem ja do VMA - tamo mi hirurg pogleda snimak i zakaze operaciju, ali posto je moralo nesto da se doplati (i to nije bilo nesto sitno) "dokopam" se ja do nekog profesora na stomatologiji - posalje me covek na "slojevito snimanje" (ne znam tacno kako se zove ali sam sniman 100 puta pa je zracenje bilo max) i kad eve ti vraga - na snimku nema NISTA.
Sad krecu kao objasnjenja
1. Ciste nije nikad ni bilo - los je ugao snimanja prvi put pa se javila senka koja je pravila sumnju.
2. Nije to ni bila cista nego "gnojna kolekcija" koja se u medjuvremenu "ispraznila" (ovo je bilo vise kao pokrivanje kolege koji je radio prvi snimak kao i svih ostalih koji su bili radi da me odma' kasape).
A da sam u medjuvremenu (to je sve trajalo bar 15-20 dana) isao kod nekog vraca mogao bih sada javno da mu zahvalim na isceliteljskim rukama...
Pozdrav
Ako si dobro procitao moj post, mogao si da vidis na pocetku sta sam rekla.
Inace posto kazes da ti nije bio dobar ugao snimka, samo da ti kazem da je mom prijatelju snimak radjen iz svih uglova. Tako da ti i to pada u vodu.
A izbor VMA kao zdravstvene ustanove uopste necu da komentarisem. Masa ljudi sa losim iskustvom, tako da je treba zaobilaziti u sirokom krugu.
Pozz