Verujete li da je ovo istina: Zašto je EPS pred bankrotom?

Mislim da privatizacija nece resiti nista ...I ne treba privatizovati sve ...Pa nije to valjda jedini nacin da firma postane profitabilna ,,U Norveskoj su jos uvek najvece firme u drzavnim rukama,,,,Problem je u tokovima novca ..Oni moraju da budu javni transparentni ..Da se tacno zna ko sta radi koliko zaradjuje i koliko trosi,,Da se sankcionisu odgovorni ako dodje do nekih mutnih radnji,,, kao i svugde u normalnim sredinama..

Poslednja izmena:
Mislim da privatizacija nece resiti nista ...I ne treba privatizovati sve ...Pa nije to valjda jedini nacin da firma postane profitabilna ,,U Norveskoj su jos uvek najvece firme u drzavnim rukama,,,,Problem je u tokovima novca ..Oni moraju da budu javni transparentni ..Da se tacno zna ko sta radi koliko zaradjuje i koliko trosi,,Da se sankcionisu odgovorni ako dodje do nekih mutnih radnji,,, kao i svugde u normalnim sredinama..

На неки начин си одговорио самом себи, ово није нормална средина.
Приватизација би решила неке проблеме, али би онда вероватно отворила друге, али за сада се не говори о приватизацији.

Говори се о отварању тржишта, зашта ЕПС, као и било који други монополиста који је годинама живео без конкуренције, није спреман и ако се не опасуље могу лако да изгубе знатан удео у тржишту.

На неки начин си одговорио самом себи, ово није нормална средина.
Приватизација би решила неке проблеме, али би онда вероватно отворила друге, али за сада се не говори о приватизацији.

Говори се о отварању тржишта, зашта ЕПС, као и било који други монополиста који је годинама живео без конкуренције, није спреман и ако се не опасуље могу лако да изгубе знатан удео у тржишту.
Ne znam koje su cene kwh srtuje u Srbiji niti u okruzenlju verovatno je jeftinije u Republici Srpskoj ali isto kako ne mislim da bi privatizacija resila probleme tako ne mislim niti da bi kupovina inostrane sruje nesto pomogla,,,Naprotiv..Mere sankcija mora da se uvedu ,,,Mislim da je problem naplate ovde dosta velik ,,pa se naplacuje vise po kwh da bi se pokrio deo gubitka,,,Tesko je kad je citava privreda na granici profita..Ali svakako treba paziti da novac ne ide u krpljenje rupa nego u investicije

Ne znam koje su cene kwh srtuje u Srbiji niti u okruzenlju verovatno je jeftinije u Republici Srpskoj ali isto kako ne mislim da bi privatizacija resila probleme tako ne mislim niti da bi kupovina inostrane sruje nesto pomogla,,,Naprotiv..Mere sankcija mora da se uvedu ,,,Mislim da je problem naplate ovde dosta velik ,,pa se naplacuje vise po kwh da bi se pokrio deo gubitka,,,Tesko je kad je citava privreda na granici profita..Ali svakako treba paziti da novac ne ide u krpljenje rupa nego u investicije

Већ су изгубили пар муштерија на високом напону, од 1. јануара отвара се тржиште средњег напона, а од 1. јануара 2015. и тржиште ниског напона, то је неминовност, а они нека се гурају по фотељама.

Који новац? Пријављују губитке који се надокнађују из буџета, а у исто време исплаћују 13. плату.

Постојеће државне фирме би боље пословале ако би се 49% својине продало грађанима,а исте би тако добиле и велика средства за унапређење пословања.

Pa sad gradjani bi te akcije prodali EONu ili drugim takvim firmama dok kazes keks.

Ni jedan tekući račun (žiro) EPSa nije blokiran! ! !
Šta to znači?
To znači da je u tekućem poslovanju EPS likvidan!
Obzirom da na vreme izmiruje sva potraživanja-za svakog
ekonomistu ta firma dobro posluje!
Iskazivanje rezultata poslovanja zavisi od knjiženja osnovnih sredstava,amortizacije,
zaliha energenata,rezervnih delova i još koju hiljadu stavki...
Recimo:Ako se inventariše da Kolubara ima zalihu na lageru 2000 000 tona uglja i
200 000 tona uglja -nije isto....Te ako ima mazuta (U NISU,a NIS takođe isto inventariše!)
-opet nije isto!
Srbija nema eksperte s potrebnim ovlaštenjima tzv.revizore! Ima "Revizore",ali samo u
knjižarama ...
Kakav gubitak gde skoro pola leve prihodne strane pada s neba-u vidu kiše...:lol:

http://www.beta.rs/?tip=article&kategorija=ekonomija&ida=2980998&id=&ime=
Vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandar Obradović ocenio je da će to javno preduzeće nastaviti da gubi 100.000 evra dnevno dok ne promeni organizaciju i predje u akcionarsko društvo.

"U ovako formiranom EPS-u niko nema odgovornosti ni za šta, što nije dobro. Mi vapimo za promenana. Vlada je pre godinu dana donela polazne osnove za reogranizaciju, ali ne mogu da dokučim zbog čega se na tome stalo", kazao je Obradović u intervjuu za list "Politika".

Имао сам прилику да упознам неке челнике ЕПС-а (радим у једној фирми која се бави пословима из енергетике) између осталог и Дон Милорада Грчића.
Човек постао директор Колубаре, а дотле био власник печењаре, оно са ћумура на вреоце :hahaha:

Back