Verske sekte

FARMACEUT:
colemala:
Da li ste pripadnik neke od njih i zasto?

Beži Sotono!!!! :shock:
Uverljiv argument :D . Devojka je pitala da li je neko pripadnik neke verske sekte i zashto. I ti je na osnovu toga klasifikujesh kao Sotonu. Zanimljivo.

Naravno, lakse je baciti kamen na gresnika. Cak i ako gresnik zapravo nije gresnik, i ako bacac "kamena s ramena" uopshte nije bezgresan.

lolla:
FARMACEUT:
colemala:

Beži Sotono!!!! :shock:
Uverljiv argument :D . Devojka je pitala da li je neko pripadnik neke verske sekte i zashto. I ti je na osnovu toga klasifikujesh kao Sotonu. Zanimljivo.

Naravno, lakse je baciti kamen na gresnika. Cak i ako gresnik zapravo nije gresnik, i ako bacac "kamena s ramena" uopshte nije bezgresan.

Iz poruke se vidi što je.... :roll:

Sizif:
Farmaceutov komentar jasno pokazuje kakav je stav pravoslavnih fundamentalista prema ljudima koji samo pomenu sekte, ili pitaju nešto, kakav je slučaj sa apsoulutno i očigledno bezazlenim autorom ovoga posta.

Možete li zamisliti kakva je bila situacija pre par vekova, i koliko je nedužnih platilo glavom zbog nečijeg fanatizma?

Strašno, naježim se i kad pomislim na to.

Čuo sam za postojanje Inkvizicije(katoličke)i muslimanskog fundamentalizma,ali optuživati mene za pravoslavni fundamentalizam je smiješno....Svi ti sektaši su tako naizgled bezazleni...a ovamo vuci u jagnjećoj koži.Pravoslavna Dogma je jasna....Hristova Crkva je samo ono što je osnovano od strane Hristovih Apostola na koje je sišao Duh Sveti....a to su Carigradska Patrijaršija(i Crkve koje su sa njom u duhovnoj vjezi-čiju je Autokefalnost ona dragovoljno,po Kanonima Sv.Otaca priznala),Rimska Crkva koja je vremeno uslijed duhovnoga siromaštva Zapada napustila ortodoksno hrišćansko učenje,zatim Jerusalimska,Antiohijska,Aleksandrijska Patrijaršija sada autokefalne pravoslavne Crkve...
Sve što je nastalo počev od LUTERA pa nadalje cijepanjem Katoličke Crkve zbog njene duhovne praznine je samo SEKTA i oko toga sa vjerujućima nema razgovora.... :wink:

FARMACEUT:
Sizif:
Farmaceutov komentar jasno pokazuje kakav je stav pravoslavnih fundamentalista prema ljudima koji samo pomenu sekte, ili pitaju nešto, kakav je slučaj sa apsoulutno i očigledno bezazlenim autorom ovoga posta.

Možete li zamisliti kakva je bila situacija pre par vekova, i koliko je nedužnih platilo glavom zbog nečijeg fanatizma?

Strašno, naježim se i kad pomislim na to.

Čuo sam za postojanje Inkvizicije(katoličke)i muslimanskog fundamentalizma,ali optuživati mene za pravoslavni fundamentalizam je smiješno....Svi ti sektaši su tako naizgled bezazleni...a ovamo vuci u jagnjećoj koži.Pravoslavna Dogma je jasna....Hristova Crkva je samo ono što je osnovano od strane Hristovih Apostola na koje je sišao Duh Sveti....a to su Carigradska Patrijaršija(i Crkve koje su sa njom u duhovnoj vjezi-čiju je Autokefalnost ona dragovoljno,po Kanonima Sv.Otaca priznala),Rimska Crkva koja je vremeno uslijed duhovnoga siromaštva Zapada napustila ortodoksno hrišćansko učenje,zatim Jerusalimska,Antiohijska,Aleksandrijska Patrijaršija sada autokefalne pravoslavne Crkve...
Sve što je nastalo počev od LUTERA pa nadalje cijepanjem Katoličke Crkve zbog njene duhovne praznine je samo SEKTA i oko toga sa vjerujućima nema razgovora.... :wink:

Da li si stvarno ubeđen da je spasenje u Pravoslavnoj dogmi ili apostolskoj sukcesiji, ili Carigradskoj patrijaršiji ili bilo čijoj autokefalnosti, pa neka su to i Jerusalimska, Antiohijska, Aleksandrijska Patrijaršija ili Kanonima Sv.Otaca... ili... da li stvarno misliš da u drugim kao što je Katolička crkva ili bilo koja, koja je, kako ti kažeš, izašla iz Luterovog krila, naravno kao sekta, nema spasenja...

Jedino gde spasenje možemo tražiti je u Gospodu Isusu Hristu, i jedino On može spasiti bilo koga... to ne može ni autokefalna crkva, ni sekta, ni Kanon Sv. Otaca, ni patrijaršija, ni dogma, ni Patrijarh ni Papa ni Luter... samo Hristos ДЈЕ 4:12 Јер нема другога имена под небом данога људима којијем би се ми могли спасти.

colemala:

Ja sam pripadnik hriscanske sekte, koju su na pocetku zvali jednostavno PUT. Odvojili smo se se od ortodoksnog jevrejstva koje je u svojoj nemoci ubilo onoga koji je glava nase crkve - Gospoda Isusa Hrista.

Vremenom su se od nas odvojile razne grupe koje su unosile drugacija ucenja ali nisu dugo opstali.
U cetvrtom veku neki od biskupa su se odvojili i poklonili se zemaljskom umesto Nebeskom caru. Oni su postali zvanicna religija, a za nas od tada nastupa vreme progonstva.

U svim vremnima do sad smo se pojavljivali kao oni koji su sirili istinitu Rec. Bog je preko nas nadahnuo mnoge koji su se podigli protiv "velike" crkve - kao sto su bogumili, protestanti i sl.

Bog nas je odrzao na svom putu. I danas smo veoma aktivni. Delujemo kroz mnoge zajednice vernih i sirimo Istinu.
Zovu nas baptistima, metodistima, pentekostalcima, nazarenima, ... ali svi mi imamo samo jedno ime hriscani. Govorimo samo ono sto je napisano u Reci Bozijoj (Svetom pismu) i to je jedino merilo za nas zivot.

Nema dovoljno prostora da ti napisem sve sto zelis da znas. Mozes da mi posaljes privatnu poruku i ja cu ti rado odgovoriti na sva pitanja koja mi postavis.

Bozji blagoslov

Incognito:
A je l'? ... Pravoslavna crkva nije vrsila inkviziciju???

Pa onome sto smo mi uradili paganima pod okriljem te iste crkve, i spanska inkvizicija bi imala teskoca da parira...

Tacno, u pravu si. Samo sto je inkvizicija imala "losu" naviku da dokumentuje svaki svoj slucaj, dok je pravoslavlje klalo, kopalo oci, seklo jezike bez ikakve evidencije i bez, makar i formalno, bilo kakvog suda.
Jedini "fakt" koji je bio vazan bilo je briga aktuelnog vladara da se odrzi na vlasti.

S druge strane, zna se da su mnogi svetovni vladari pali od suda inkvizicije jer nisu hteli da se pokore crkvenoj vlasti.

Razlika i to derastaicna!

Evo ja upravo planiram da osnujem versku sektu! Dobar plan, studija izvodljivosti... To je jedan od najprofitabilnijih poslova!!! Piramidalne strukture su za organizovanu religiju mala maca! Samo trazim pravu ciljnu grupu... Zasto da ne? Das ljudima sta im treba, utehu, oprost, pripadnistvo grupi... A uzmes od njih takodje sta tebi treba. Novac, moc... Sad sve crkve ovo smatraju nelojalnom konkurencijom, i bore se svim sredstvima protiv iste, ali vreme njihovog monopola je isteklo sa pocetkom postovanja verskih sloboda...
Ima li zainteresovanih da samnom krenu u ovaj poslovni poduhvat van radnog vremena (dok nam ne krene da zadrzimo nase stalne poslove) :lol:. Dogovoricemo kome od nas se javio bog...

strani placenik:
Ima li zainteresovanih da samnom krenu u ovaj poslovni poduhvat...
Ah, sa setom se setim studentskih dana i političko klerikalne grupacije X.A.O.C. koju smo tada zamislili.

Skraćenica stoji za Hedonističko Agnostička Organizacija Srba, a politička partija je bila X.A.П.С. - Hedonističko Agnostička Partija Srbije.

Imali smo savršeno razrađene metode marketinga, a i ceo program u šta članovi veruju.

Suština je bila da svaki član može da pripada bilo kojoj drugoj političkoj ili religioznoj grupaciji sve dok je lojalan organizaciji i dok propagira naš moto - a to je "Uživaj, i ne ometaj druge u tome." To nekako sumira većinu od deset zapovesti.

Glavno božanstvo je bio GOB, koji je imao gomilu dece - Isusa, Muhameda, Zaratustru, Elen Vajt, Čarls Rasela, Rona Habarda i mnoge druge. Deca su bila odvratna i ceo svet su zavadila i otac GOB je potpuno digao ruke od njih.

To su bili neki lepi dani, nesretnog Goba bi mogli ponovo da veličamo a da kinjimo njegova nevaljala derišta. 8)

strani placenik:
Evo ja upravo planiram da osnujem versku sektu! Dobar plan, studija izvodljivosti... To je jedan od najprofitabilnijih poslova!!! Piramidalne strukture su za organizovanu religiju mala maca! Samo trazim pravu ciljnu grupu... Zasto da ne? Das ljudima sta im treba, utehu, oprost, pripadnistvo grupi... A uzmes od njih takodje sta tebi treba. Novac, moc... Sad sve crkve ovo smatraju nelojalnom konkurencijom, i bore se svim sredstvima protiv iste, ali vreme njihovog monopola je isteklo sa pocetkom postovanja verskih sloboda...
Ima li zainteresovanih da samnom krenu u ovaj poslovni poduhvat van radnog vremena (dok nam ne krene da zadrzimo nase stalne poslove) :lol:. Dogovoricemo kome od nas se javio bog...

Pa lepo je odavno L. Ron Hubbard (osnivac sajentologa) napisao knjigu sa naslovom 'Kako zaraditi milion dolara', a knjiga je sadrzala samo jednu recenicu: 'Osnujte sektu!' :lol:

Dogovoreto... Ja cu napisati nasu Bibliju, jer mi to ide od ruke.

Sv. Stojko Palamudić, 08.14:
'... I Bog reče: Svi oni koji se priklanjaju lažnim bogovima, što se raširise i zaprljaše kuglu zemaljsku i zatrovaše sve živo i neživo; i oni koji slave imena njihova; i oni koji svojim žrtvama darivaju hramove koji ovi podigoše da narod sa pravoga puta skrenu; i oni koji u tim hramovima obituju; goreće u ognju večnome, kako za života, tako i po smrti, jer na njih moja milost neće pasti.
A svako ko se sada iskreno pokaje, i pogleda u srce svoje, i dušu svoju, i tamo ne nađe ni trunku nečistog; i tamo vidi obličje moje, biće pomilovan od strašnoga suda, i njegova će duša hodati vrtovima mojim, i sladiti se plodovima mojim, i primiti milost moju...'

:lol: :lol: :lol:

E sad, ciljna grupa - svi koji ne veruju, i svi koji veruju u lazne ideale ;) ... Dakle: SVI!

Prvo moramo da vidimo sta ove crkve brane, a sto nije u ljudskoj prirodi...

Musa Žmiqrc, 11.03:
'... I kad mi se On (Bog) javi, i reče mi: A zašto se odričeš plodova mojih, kad sam ja sve na Zemlji stvorio da ljudi uživaju u tome? ... I ja za vreme lažnoga posta zgrabih slaninu i lukac, pa se najedoh kako i dolikuje, i primih Božju milost i blagoslov: Tako treba, Muso - reče On. Ne daj da lažni bogovi muče tvoje telo, jer u izmučeno telo lako uđe nečistota, kao što u izlizane cipele uđe voda...'

Dakle:

- Postovi su djavolja stvar. Jedite sta i koliko vam telo iste, jer telo je od Boga stvoreno, i ono najbolje zna sta mu treba.

;) ... I tako cemo napraviti jos pravila, tipa ne uzdrzavanje od seksa (moramo privoleti mladez, oni trose najvise para ;) ), dozvolicemo brakove izmedju homoseksualaca (sve za pare!) itd. itd.

Naravno, moramo napraviti dobru klauzulu u 'ugovoru' gde se covek mora odreci sveg' sto je materijalno (u nasu korist, naravno) da bi sa cistom dusom mogao da stane pred Tvorca...

Ma samo malo organizacije, propagande, marketinga, i poneko cudo (evo, Grbavom Marijanu cemo platiti operaciju, a on ce za uzvrat pricati da ga je nas prorok samo dodirnuo i grba mu nestala)... Pa ce pare pljustati k'o kisa...

Najlepse se zaradjuje na sisanju ovaca, to mozemo videti iz primera postojecih religija i sekti ;)

I da se dogovorimo! Farmaceutu, Maran Ati... necemo dati oprost, tako da nece moci da udju u nas raj! Oni ce biti 'posrnuli' koji su se odmetnuli od nas i koje cekaju vecne muke. Naravno ako ne odrese kesu, i na svaku nasu 'ikonu' (sliku) ne stave koji dinar, a s' obzirom koliko su nam zgresili mislim da bi trebali da se otvore i za koju hiljadarku... :lol:
Sta mislite sta bi jos trebali da uradimo?

Mislim da je bolje da njima ponudimo oprost grehova besplatno, jer takvi najvise para posle ostavljaju ;)

Misli malo na buducnost:

A trebamo i cenovnik da utvrdimo, prvo za poznate rituale:

- Pristup: besplatan ateistima i fanaticnim vernicima, svim ostalima 20€
- Krstenje: 100€ (a lux-krstenje u vodi donesenoj sa Jordana 500€)
- Svetenje vodice: 50€
- Litar flasirane svetene vodice sa nasim hologramom: 100€
- Ulaznica za hram: 5€ (10€ sa konzumacijom, 10€ rezervacija, 50€ za svecani separe)
- Vencanje: 200€ (1000€ za svecano vencanje na nekom zelenom pasnjaku dok je sunce, 5000€ za homoseksualno vencanje)
- Oprost manjih grehova (psovanje nas, boga i tako toga): 500€
- Oprost vecih grehova (moljenje drugom bogu, poseta drugom hramu, ne davanje redovnih donacija): 2000€
- Gadzeti i suverniri (svece, krstovi, pentagrami, lune i sta sve ne): 5-1000€
- Biblija: U zavisnosti od izdanja i 'opremljenosti', od 10€ do 100000€ (ova zadnja poseduje i nase postere, pardon ikone, u prirodnoj velicini, kupon za benificiranu flasiranu svetu vodicu, mesecnu ulaznicu za dvoje za bilo koji nas hram, i zbirku sabranih molitva)
- Relikvije: Parce slanine koju je Musa Žmiqrc jeo - 10000€ (promotivna cena), Kamicak iz cipele Sv. Palamudića - 50000€ itd.

A sad i neki novi:
- Etericna ulja za kupanje koja daju osecaj rajskih vrtova: 50€ (1500€ ono sa mirisom svezeg Manga)
- Lobiranje kod Boga (oprost smrtnih grehova) - Proizvoljna procena svestenstva, ali nikako manje od 10000€
- Zakup crkvenog prostora: 4000€ po kvadratnom metru
itd.

U cene nije uracunat porez, i placaju se u dinarskoj, dolarskoj i drugim protivvrednostima u zavisnosti od lokacije hramova.

:lol: :lol: :lol:

U pravu si! Imas talenta i za religiju i za menadzment. S' tim sto bih dodao da svetu vodicu (i sve ostalo sto se prodaje na kolicinu) pakujemo u vise velicina (naravno imacemo Americki sistem stimulisanja kupovine vecih pakovanja), uvodjenje vise brendova i nivoa kvaliteta (stimulisanje ljudi da kupe kvalitetnije, odnosno da se lepo osecaju sto brinu o sebi), pa onda da delimo markice za kupovinu preko 500 eura, pa nagradne igre (svi nasi kupci su ucesnici), pa 20% gratis, akresivan markentiski nastup...
Ovo za uclanjenje moramo da prodiskutujemo. Ne smemo da na pocetku trazimo pare a da nista ne nudimo. Ovde se zalazem za piramidu. Das 20 eura za pocetak, a za svakog novog koga dovedes dobijas deset nazad (ili je bolje 200 i 100)...
Pa kako da se napise nasa biblija, razgovetno ili skroz nerazumljivo...
Ovo je stvarno ozbiljan posao!

strani placenik:
U pravu si! Imas talenta i za religiju i za menadzment. S' tim sto bih dodao da svetu vodicu (i sve ostalo sto se prodaje na kolicinu) pakujemo u vise velicina (naravno imacemo Americki sistem stimulisanja kupovine vecih pakovanja), uvodjenje vise brendova i nivoa kvaliteta (stimulisanje ljudi da kupe kvalitetnije, odnosno da se lepo osecaju sto brinu o sebi), pa onda da delimo markice za kupovinu preko 500 eura, pa nagradne igre (svi nasi kupci su ucesnici), pa 20% gratis, akresivan markentiski nastup...
Ovo za uclanjenje moramo da prodiskutujemo. Ne smemo da na pocetku trazimo pare a da nista ne nudimo. Ovde se zalazem za piramidu. Das 20 eura za pocetak, a za svakog novog koga dovedes dobijas deset nazad (ili je bolje 200 i 100)...
Pa kako da se napise nasa biblija, razgovetno ili skroz nerazumljivo...
Ovo je stvarno ozbiljan posao!

Za pocetak, mislim da je potreban samo jedan brend, kako nam neko ne bi preuzeo posao. Onda cemo polako uvesti jos jedan brend, ali cemo i dalje to proizvoditi samo mi. Tako cemo stvoriti vestacku konkurenciju (MTS vs Mobtel ;) ... ucite od najboljih :lol:), a onda kad se potraznja toliko uveca da prevazilazi nase proizvodne kapacitete ili jednostavno izlazi iz okvira nasih interesa, prodavacemo licence i od njih ziveti srecno i bericetno ;)

Moramo naplacivati uclanjenje, jer ako se malo bavis psihologijom, videces da ljudi sve sto je besplatno smatraju jeftinim, laznim, nekvalitetnim i sl. Tako ce ljudi shvatiti da ovo nesto vredi, i da se ne trudimo samo da navatamo gomilu lakovernih ljudi... A onda kad udju u sve to, bice ih zao da izadju jer su vec dali pare ;)

Mada, i piramidalni sistem nije los... Uz male modifikacije mozemo lako da ga provucemo. Svako ko je u nasoj crkvi ima obavezu da siri bozju rec, i da 'vrebuje' sve ostale... A za to ce ga bogato sam Bog nagraditi u zavisnosti od angazmana. Tako ce se Bog povremeno odricati materijalnih dobara u korist ljudi koji sire njegovu rec (da pokaze vernicima kako materijalne stvari nista ne znace)...

Sto se Biblije tice, naravno razgovetna a totalno konfuzna, jer mora imati elemenat misticnosti...

Samo necemo se mnogo odricati (mislim Bog). Ne treba narod navikavati da je Bog mnogo milostiv.
'Ko dobro cini od njega se jos vise dobra i ocekuje.' mislim da je Vladika Nikolaj
Pa u sustini se slazemo, pocni da pises svetu knjigu, a o tome kako cemo podeliti kompaniju (tj prihode i mladje vernice)cemo se vec dogovoriti :lol:

Evo ja se prijavljujem da uradim branding i da sredim za registraciju trademark-ova i copyright-a.

Ko hoće da plagira jednu uspešnu religiju, mora debelo da plati.

Back