verovatnoca dobijanja USA vize?!

MOLIM za SAVET hitan ako moze

Ljudi

Ovo je stanje mog druga i interesuje ga sta da upise u formular za USA vizu kod pitanja da li je osudjivan:

1. imao je uslovnu kaznu za neovlasceno posedovanje i stavljanje u promet opojnih supstanci i ona je nakon 2 godine perioda uslova i jos 3 godine posle toga brisana iz krivicne evidencije (to se zove zakonska rehbilitacija),

2. i na osnovu toga je dobio uverenje MUP-a da nije osudjivan - crno na belo! Ja video.

Interesuje ga da li neko ima informaciju ili je siguran (ili sta misli) :

treba da napise u formularu da nije osudjivan jer USA Ambasada ne moze da proveri u MUP-u i ne moze dobije podatke o njemu i dobice vizu ...
ILI
treba da napise da je osudjivan iako je kazna brisana? - u ovom slucaju postoji opasnost da ne dobije vizu. A ako ambasada ipak proveri evidenciju i ako nije rekao - opet nece dobiti vizu.

Unapred zahvalan

Sreb

Ljudi pitanje za vas

Ovo je stanje mog druga i interesuje ga sta da upise u formular za USA vizu kod pitanja da li je osudjivan:

1. imao je uslovnu kaznu za neovlasceno posedovanje i stavljanje u promet opojnih supstanci i ona je nakon 2 godine perioda uslova i jos 3 godine posle toga brisana iz krivicne evidencije (to se zove zakonska rehbilitacija),

2. i na osnovu toga je dobio uverenje MUP-a da nije osudjivan - crno na belo! Ja video.

Interesuje ga da li neko ima informaciju ili je siguran (ili sta misli) :

treba da napise u formularu da nije osudjivan jer USA Ambasada ne moze da proveri u MUP-u i ne moze dobije podatke o njemu i dobice vizu ...
ILI
treba da napise da je osudjivan iako je kazna brisana? - u ovom slucaju postoji opasnost da ne dobije vizu. A ako ambasada ipak proveri evidenciju i ako nije rekao - opet nece dobiti vizu.

Unapred zahvalan

Sreb

Opet pljušte odbijenice u USA ambasadi!!!

Bila sam na Aupair programu pre 4 godine u uredno ispoštovala vizu. Trenutno sam student treće godine i htela sam ići u posetu kod familije za koju sam radila ali, dobijem odbijenicu u ambasadi :(((
Pretežno studenti su odbijeni juče.
Ova familija za koju sam radila hoće da pišu ambasadi mada, baš ne znam koliko je to pametno.

Opet pljušte odbijenice u USA ambasadi!!!

Bila sam na Aupair programu pre 4 godine u uredno ispoštovala vizu. Trenutno sam student treće godine i htela sam ići u posetu kod familije za koju sam radila ali, dobijem odbijenicu u ambasadi :(((
Pretežno studenti su odbijeni juče.
Ova familija za koju sam radila hoće da pišu ambasadi mada, baš ne znam koliko je to pametno.

Mladi ljudi, bez zaposlenja/porodice/nepokretne imovine/... i uopste nekih veza sa Srbijom su obicno oni koji bivaju odbijeni, jer ne veruju da hoces da se vratis. Nemamo standard da bi nam verovali da idemo kao turisti...

Mogu oni da pisu ambasadi, ali to nece pomoci. Mozes da ponovis posetu ambasadi... mozda budu bolje volje, pa ti daju vizu.

znam da tamo ima al neznam odakle da pocnem i mnogo je zbunjujuce ima dosta toga

:confused:
Probaj ovde: http://belgrade.usembassy.gov/consular/nv/bdap.html
To je lista osnovnih dokumenata koje moras predati bez obzira koju neuseljenicku vizu hoces... uz to dodaj dokumente specificne za vizu koju hoces da dobijes - pogledaj na levoj strani pod "Types of nonimigrant visas" - tu ces naci sta jos treba pored ovih "Basic" dokumenata.

Za sve one koji namjeravaju tražiti privremene radne i slične vize,obavezno pročitati!

The filing period for “new” H-1B petitions to be counted against the annual H-1B quota (the “H-1B cap”) for Fiscal Year 2011 (FY 2011) begins on April 1, 2010. Employers are encouraged to begin identifying current and future employees who will need H-1B visa status to be legally employed. Individuals currently employed as F-1 students or J-1 trainees, individuals seeking to change to H-1B from another work status (such as L-1, TN or E-3) and individuals outside of the United States commonly require new, cap-subject H-1Bs. March 31 is the initial filing date for petitions seeking H-1B status with an effective date of October 1, 2010. (Petitions actually need to be mailed on March 31 to secure receipt by United States Citizenship and Immigration Services on April 1.)

Da ne stavljam cijeli članak više pročitajte na http://www.emigraogletree.com

Back