Verovatno jednostavno pitanje...

:D
Еее, док се овај Драго машинисао, Роки цепао дрва на лед ледeни кo аскета.:super:

Ne lozite se na ovaj klip/film kao deca!

nekoliko puta smo komentarisali i ismejavali ovaj film na pdf BB , u filmu je kao prikazano da su Rusi bezobrazni i bad guy-si , kao Drago uzima steroide a Roki je ovakav od prirode i cepanja drva, a prava istina je da je Stalone uzimao steroide da bi se pripremio za ovaj film......

Znaci kad vidite na filmu ovog lika, to nije Roki, i nije takav od prirode, to je Silvester Stalone koji se drukao steroidima i koji je bas on "MASINISAO" , ima mali milion slika kako vezba sa Svarcenegerom i ostalim bilderima.....

nemojte da se lozite, to je samo film , sa previse stereotipa! JA ne razumem kako mozete da izvodite zakljucke na osnovu filma jbt......Kako Vas amerikanci i Holivud zaglupljuju......

odavno sam procito da testo usporava i mozak i telo i da su slabi rezultati onih koji to doruckuju..da li za skolu ili posao..ali ipak pre verujem sebi..i znam kad se dobro najedem nema akcije..nekad posle rucka sednem na bajs i lose mi bude..pa sam provalio posle treninga jedno pola sata-sat pojedem filet soma i kiflu ili djevrek..i odmah posle toga nastavljam bajs bez problema..tako sam nekih 2-3 meseca praktikovao i sad imam plocice na stomaku koje su mi se samo jednom pre 10ak god videle..znaci i pola kile mesa pojesti je bolje bez icega nego 250g bureka

Dobro da si i ti nesto shvatio za 10 godina. Ko zna mozda za narednih 10 godina shvatis jos nesto pa ti obim ruke bude bar 20cm

Ne lozite se na ovaj klip/film kao deca!

nekoliko puta smo komentarisali i ismejavali ovaj film na pdf BB , u filmu je kao prikazano da su Rusi bezobrazni i bad guy-si , kao Drago uzima steroide a Roki je ovakav od prirode i cepanja drva, a prava istina je da je Stalone uzimao steroide da bi se pripremio za ovaj film......

Znaci kad vidite na filmu ovog lika, to nije Roki, i nije takav od prirode, to je Silvester Stalone koji se drukao steroidima i koji je bas on "MASINISAO" , ima mali milion slika kako vezba sa Svarcenegerom i ostalim bilderima.....

nemojte da se lozite, to je samo film , sa previse stereotipa! JA ne razumem kako mozete da izvodite zakljucke na osnovu filma jbt......Kako Vas amerikanci i Holivud zaglupljuju......

А бе... па ја сам мислио да је Роки серијал документарац...:D
Али немој да сумњаш у људе, поготову младе, који раде и вежбају на селу, имају пуно потенцијала мада нисмо сви од истог материјала саздани...

Poslednja izmena:
Ама знамо шта је филм:rotf:
Али немој да сумњаш у људе, поготову младе, који раде и вежбају на селу.

Nista to, ima milion ljudi sa sela a samo 0,001% je kao iz tih urbanih legendi o kojima se prica......To kao satro da je seljak supermen id a ima ruku kao cekic......Sve je to smesno.....

To se tripuju neznalice sa time, sve je to individualno, neko ne mora nista da radi i bice prirodno jak zbog velike kolicine testosterona a nekom ne vredi nista jer ima gradju krhkog baletana.

Svi sportisti bi trenirali po njivama da je to tacno a ne bi trenirali po teretanama i koristili odredjenu ishranu + suplementaciju. Kakvo crno selo/domacinstvo, smejurija, jos jedan stereotip.

Gomila gluposti...... Za 10 + godina teretane ni jednu povredu nisam imao.....Sa druge strane sve vezbe te seoske su nepravilne! Zauzima se nepravilan polozaj.

U teretani zauzmes pravilan polozaj, pravilno radis i imas opremu koja sprecava moguce povrede. ne siba te vetar, kisa, sunce itd.

Od tih poslova domacinskih mnogi su se iskilavilii i zajebali donja ledja. To sto su te vezbe teske , ne znaci da su dobre, nego su teske zato sto covek ima mali IQ pa ih nepravilno radi. Vezba treba da bude teksa za misice, da je velika tezina u pitanju a ne da dzabe fizikalise.

I opet se na kraju vracamo na ishranu - ona je kljuc svega, telo se ne izgradjuje od vezbi nego od proteina odn ishrane. To je mnogo bitnije reci nego da li je oranje njive u pitanju ili militari pres.
boze sacuvaj i sakloni:pop2:

Nista to, ima milion ljudi sa sela a samo 0,001% je kao iz tih urbanih legendi o kojima se prica......To kao satro da je seljak supermen id a ima ruku kao cekic......Sve je to smesno.....

To se tripuju neznalice sa time, sve je to individualno, neko ne mora nista da radi i bice prirodno jak zbog velike kolicine testosterona a nekom ne vredi nista jer ima gradju krhkog baletana.

Svi sportisti bi trenirali po njivama da je to tacno a ne bi trenirali po teretanama i koristili odredjenu ishranu + suplementaciju. Kakvo crno selo/domacinstvo, smejurija, jos jedan stereotip.

Баш тако.
Али, тестостерон на селу је висок код мушкараца због здравог начина живота. То ми је и мајор, по занимању психијатар, рекао.:ok:
Па самим вежбањем снаге се стимулише лучење тестостерона који је и одговоран за особине мушкарца.
Па зар се војска не увежбава искључиво овим кардио вежбама снаге и спортом као и гипкошћу, покретљивошћу а теретана у војсци је ту попут разоноде? Сад, има и те какве разлике између ММА борца, боксера и војника али опет...
Бруз, ја не омаловажавам људе који иду у теретану и верујем да се добрим програмом, посебне групе мишића могу ојачати које би могле да омогуће веома добре покрете. То је јасно ко дан као што је јасно да професионалци скоро сав свој тренинг проводе по џимовима. Немаш због чега да будеш увређен и шокиран јер сви признају теретане па чак и ја.

Poslednja izmena:
eto kad pomenu vojnika ocigledno da znalac nije isao u vojsku jer je poznato koliko se tamo jede belo pilece i riba:lol:..a tek na selu sto su svi do jednog jaki..uz suplementaciju naravno:lol:

Што значи да сам се супер заебао што сам споменуо војску јер ће тек сад да се дискусија и нервирање распламсају.
Ипак жорже, сво време ми звучиш иронично.:rumenko:

Poslednja izmena:
pojedem filet soma

Ne jedi filet soma! Trenirao ne trenirao. To nije som već pangazijus, somolika riba ali ima normalan rep kao cverglan. Som ne može da se filetira, som se seče na šnicle. Kad god ti ponude filet soma, to je pangazijus. To je najgore nešto što možeš da pojedeš, gaje ga u mekongu, najprljavijoj reci azije. Hrane crevima, koncentratima, briketom. Matice špricaju u stomak pred mrest... Znači najgora riba na tržištu koja može da se kupi.

http://www.dietmindspirit.org/2008/...namese-river-cobbler-white-catfish-gray-sole/

Vezbaj sve,pravilno i u meri. Svaki trening znaci. Konkretno za samoodbranu kakve god vrste,mnogo vise ce da ti pomogne neka konkretna udaracka ili rvacka disciplina nego teretana. Teretana svakako znaci mnogo kad je snaga u pitanju.

Probaj vise stvari,vidi sta ti odgovara. I to sto radis udarac kroz vazduh je JAKO dobro! Nikad nemoj da mislis da takav trening ne doprinosi tvom telu,itekako doprinosi!

Pozdrav

Da li ima razlike između snage stečene tzv (kako bi neki rekli) prirodnim vežbama (sklekovima, zgibovima) i jačanja sa tegovima, spravama?
Prvenstveno za čeličenje, borbu, a ne samo radi pukog oblikovanja i kulture tela. Danas, ukoliko vas napadnu, to će biti često više protivnika a vi, ukoliko nemate oružje, jedina šansa da se izborite je da budete mnogo pokretljiviji i da jako udarate kako bi se izborili a pogotovu biti stamen izdržati udarce i to je još jedan od razloga za ovo pitanje tj. kako bi uvideo prednosti i mane jednog i drugog vida jačanja.
Za mene su teretane jedna američka subkultura tj. pomodarstvo pa su mi zato mrske sa nekakvim programima koji mi se čine kao saveti iz lepote i zdravlja, na takvu podkulturu mislim.

Има разлике...бој не бију мишићи него срце...а ти билдери су само надувани ,а срце им је остало негде тамо далеко пре почетка гутања стероида и осталих суплемената...
Природна тј.животињска снага је оно здраво и оно добро...боди билдинг није ни добро ни здраво...прича иде овако...искомплексирани клинац долази у теретану,грува тегове и пије отрове и за годину је ''фаца'' са пропалом јетром и ослабљеним срцем...
Ако хоћеш да осетиш фајт и да будеш змија у борби иди међу боксере...нека те пуцају и ти пуцај њих...у почетку те буде страх...па те боли ...а онда почињеш да уживаш да те лупају и да лупаш...
Када попијеш прву песницу жмуриш и плашиш се,али када ти се ослади постанеш машина коју када пуцају у главу не осећа ништа...него испаљује песнице као митраљез...
Ја сам тренирао карате и смем да се залетим на кога хоћеш и увек ме је било брига како ћу да прођем...али када знам да је неко боксер....није ми било све једно :)))

Da li ima razlike između snage stečene tzv (kako bi neki rekli) prirodnim vežbama (sklekovima, zgibovima) i jačanja sa tegovima, spravama?
Prvenstveno za čeličenje, borbu, a ne samo radi pukog oblikovanja i kulture tela. Danas, ukoliko vas napadnu, to će biti često više protivnika a vi, ukoliko nemate oružje, jedina šansa da se izborite je da budete mnogo pokretljiviji i da jako udarate kako bi se izborili a pogotovu biti stamen izdržati udarce i to je još jedan od razloga za ovo pitanje tj. kako bi uvideo prednosti i mane jednog i drugog vida jačanja.
Za mene su teretane jedna američka subkultura tj. pomodarstvo pa su mi zato mrske sa nekakvim programima koji mi se čine kao saveti iz lepote i zdravlja, na takvu podkulturu mislim.

Teretana je samo prostorija sa spravama gdje se trenira, ne i način treninga, zato je glupo prema njoj kao takvoj imati odbojnost. U njoj mogu da treniraju i bilderi, i powerlifteri, i borci, iako sve tri grupe imaju potpuno različit sistem treninga jer su im i ciljevi različiti. Dakle, prema cilju, onome što želiš da postigneš, biraš i način na koji ćeš trenirati.

Ti si rekao da želiš nešto za "čeličenje", zato bi ti vjerovatno najbolje pogodovao neki trening gdje se radi na jačanju cijelog tijela, i akcenat je na vježbama koje uključuju što više grupa mišića. Sam pojam snage je relativan, kao u onoj izreci za lanac, da je jak onoliko koliko mu je jaka najslabija karika. Jake ruke u kombinaciji sa slabim nogama će rezultovati slabim težištem, pa će te lakše obarati na pod, jake noge i slaba leđa dovešće do problemau klinču i sl. Dakle, nemoj da se plašiš "osnovnih" vježbi koje koriste samo opterećenje tijela, jer se i sa njima mogu učiniti sjajne stvari po pitanju snage. Sa postepenim jačanjem, kreneš ubacivati i dodatna opterećenja, i rezultati neće izostati. Ovih programa ima mnogo na netu, pa pročeprkaj malo, naći ćeš već nešto što ti odgovara.

Ja ću ovdje da ustvrdim suprotno od onog što sam pročitao na ovoj temi, da je hrana najbitnija - za jačanje je prvenstveno bitan trening, a hrana je tu samo gradivni materijal. Naravno, to ne znači da je dobro da jedeš brzu hranu, slatkiše i slično, ali ne moraš ni da računaš svaki gram proteina niti koristiš dodatke. U suštini, ti možeš da budeš i snažni buco ako hoćeš, to nema pretjerane veze, čak ti ta masa može dobro doći, ali samo ako si dovoljno snažan da možeš da je kontrolišeš. Dakle, za ovo što ti hoćeš, sasvim su dovoljne dvije stvari - pošten trening od sat-dva, tri do četiri puta sedmično, i normalna kućna ishrana, tri obroka i ti fazoni, supa, sarma, cicvara, grah, kiseli kupus sa rebarcima i sl.

I te kako ima velike razlike!
Postizanje savršenstva tela i duha se postiže jedino prirodnim vežbama, koriščenjem svoga tela bez ikakve dopunske fizičke opreme. Ovim se postiže savršen sklad Uma,duše i tela, što je ujedno i zdravstveno na najvišem nivou.
Svakako je bitno da sve to se nalazi u nekoj od borilačkih veština, gde se i primenjuje ovakav način učenja. :)

Back