Verovanje u život posle smrti: Mapa prikazuje gde je Srbija

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
390.100
Istraživanje koje je obradilo temu verovanja u život posle smrti na području Evrope koje je obavio "World Values Survey" pokazalo je kako naša zemlja kotira kad je reč o ovoj temi.

Na prvom mestu je Turska, dok se Bosna i Hercegovina našla na drugom mestu zajedno s Poljskom.

U Srbiji, ako je sudeći po ovom istraživanju, u život posle smrti veruje svega 33, 4 odsto građana.
Svetsko istraživanje vrednosti (WVS) je globalni istraživački projekat koji istražuje vrednosti i uverenja ljudi, kako se menjaju tokom vremena i kakav
društveni i politički uticaj imaju.Od 1981. godine svetska mreža društvenih naučnika provodi reprezentativna nacionalna istraživanja kao deo WVS-a u skoro 100 zemalja.
Clip.jpg

link

33% je zapravo mnogo. Otpiši ljude koji veruju u reinkarnaciju... i one koji su negde između... Mislim da je vera u Isusa i život posle ovog života na još nižem procentu. Vernik je hendikepiran u tom smislu. Da li računam na to da ću ZASLUŽITI večni život? Pa, ne, vidi me kako i koliko sam grešna i bedna! Meni treba milost Božja.
Koji sam faktor da smatram da mi pripada ono što je za najbolje ljude sveta predviđeno? Nikakav. Samo po Božjoj milosti.
Nisam zaslužna, nisam dostojna. Samo Bog može da mi da zasluge i dostojanstvo.

33% je zapravo mnogo. Otpiši ljude koji veruju u reinkarnaciju... i one koji su negde između... Mislim da je vera u Isusa i život posle ovog života na još nižem procentu. Vernik je hendikepiran u tom smislu. Da li računam na to da ću ZASLUŽITI večni život? Pa, ne, vidi me kako i koliko sam grešna i bedna! Meni treba milost Božja.
Koji sam faktor da smatram da mi pripada ono što je za najbolje ljude sveta predviđeno? Nikakav. Samo po Božjoj milosti.
Nisam zaslužna, nisam dostojna. Samo Bog može da mi da zasluge i dostojanstvo.
Mislim da je kod nas ostvario veliki uticaj forsirani ateizam 1945.-1987.

Mislim da je kod nas ostvario veliki uticaj forsirani ateizam 1945.-1987.
Pih, i u Rumuniji je bio ateizam ali zato imaju Drakulu. :lol:
Zanimljivo mi je da Turci u tolikoj meri veruju u život posle smrti, ako je ovo Turska, 91% .Da li je to do njihovog verovanja ,islama ?
Da, i u Bosni je visok procenat. Prema islamu postoji zivot posle smrti a prema hriscanstvu ne postoji (nego mrtvi spavaju do armagedona)

Poslednja izmena:

Back