Веровали или не: Кина позвала становнике који имају испод 50кг да не излазе напоље због олујног ветра

Да ли и Вама прети опасност од ветра?

• Да, имам 50kg или мање

glasova: 0 0,0%
  • Хвала богу не морам да бринем о томе (преко 50kg)

glasova: 0 0,0%
  • Одлично, бар имам изговор да не морам на дијету

glasova: 2 100,0%

• Ukupno glasova
    2

Casual Observer

Stara legenda
Poruka
80.724

Веровали или не: Кина позвала становнике који имају испод 50кг да не излазе напоље због олујног ветра​

8D3E6A5D-0E0C-4CF4-B8D0-F0B46434F0F4.jpeg

Субота, 12.04.2025. у 19:30
ПЕКИНГ – Кинеске власти позвале су грађане те земље који имају мање од 50 килограма да не излазе напоље, „да их не би однео ветар”.

Кинески национални метеоролошки центар издао је у петак наранџасто упозорење због олујних ветрова у северним деловима земље, први пут после десет година, јавила је кинеска телевизија ФТВ.

Према подацима метеоролога, данас су у већини области Пекинга уочени удари ветра од 13,9 до 24,4 метара, док су у планинским пределима удари ветра достизали су 137 - 41,4 метара у секунди.

Раније је Пекиншка агенција за ванредне ситуације саопштила да је становницима кинеске престонице саветовано да не излазе напоље осим ако је то апсолутно неопходно и да се не заустављају испод високих зграда, билборда, привремених објеката или великог дрвећа.

Многи паркови и верски комплекси у граду данас су затворени, а обустављен је и саобраћај на неким брзим пругама и путевима. У Пекингу је отказано око 500 летова.

Кина има четворослојни систем упозорења на временске прилике, при чему црвена линија представља највиши ниво опасности, а следе у опадајућем редоследу наранџаста, жута и плава, преноси Танјуг.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...-50kg-da-ne-izlaze-napolje-zbog-olujnog-vetra

E sad bar imam izgovor kad stanem na vagu.

Back