Pravedan
Iskusan
- Poruka
- 5.686
Da li ste igrom slucaja upravo VI odlican primer za temu?
Zanima me koji su razlozi da vernik postane ateista?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li ste igrom slucaja upravo VI odlican primer za temu?
Ljubav prema grehu.
Ја сам се вратио коренима наших предака који су славили живот и природу, а сама библија ме је одбила да даље будем њен следбеник јер је прво бајка, а друго Бог како је тамо описан је невиђени зликовац.
Znaci tvrdis da svi ateisti vole zlo i da ne mogu biti dobri?
Svi ljudi su naslednici praroditeljskog greha i zbog toga skloni grehu. Ono sto mi obicni, smrtni ljudi cesto zovemo "dobar covek", obicno nije dobar covek i po Bozjim kriterijumima.
Npr. danas se smatra dobrim covekom i onaj ko je mozda spavao i sa 100 zena, pa i ako je njih 20-30 zatrudnelo i moralo da abortira, jer on nije hteo da ih ozeni. Pred obicnim ljudima, on moze biti i dobar covek, ali pred Bogom je zlocinac, ako se ne pokaje, jer je izazvao toliko ubistava najnevinijih i najbespomocnijih. Pred Bogom on je krivlji od ubice, koji je zbog jednog ubistva odraslog coveka bio u zatvoru 10 godina. A sta tek reci za ginekologe, koji izvrse nekoliko desetina hiljada abortusa u toku svoje karijere, a vaze za ugledne gradjane...Tako da sta mi znamo ko je dobar, a ko los po Bozjim kriterijumima...A ovo sto sam navela je bio cak veoma drastican primer, jer su Bozji kriterijumi milion puta strozi. Primeri:
"A ja vam kažem da će svaki koji se gnevi na brata svoga ni za što biti kriv sudu, a ako li ko kaže bratu svome: "Raka ", biće kriv sinedrionu; a ko reče "Budalo", biće kriv paklu ognjenome" (Mt. 5;22).
Jos je Gospod rekao i da cemo za svaku praznu rec odgovarati, tj. za svaku psovku ili ruznu rec, za svaku laz, ruganje bliznjem, ismevanje, uvredu.... Pa sad vidi ko od nas moze da ispuni Bozji Zakon.... samo onaj koji se uz pomoc posta i molitve napregne i izmoli od Gospoda da mu da snage da ispuni Zakon.
Dok sam bio srednjoškolac bio sam vernik išao sam i na pričešće nekoliko puta. Na veronauku sam išao tokom celog školovanja, izuzev četvrte godine srednje škole, inače ja sam prva generacija kojoj je uvedena veronauka. Moji roditelji su religiozni, otac je veliki vernik i ide u crkvu svake nedelje i posti svaki post, dok majka veruje u boga ali ne ide u crkvu izuzev kada je neka svadba ili krštenje.
Jednostavno kada sam počeo da sazrevam video sam da tu ima mnogo nelogičnosti, kakav je to Bog koji od nas traži da ga obožavamo, stvorio je ceo svet ni iz čega, a nije mogao da popravi ljude u Sodomi i Gomori pa je odlučio da ih sve pobije, da ne govoriom o potopu i sličnim stvarima. Bog je savršenstvo i ljubav, a ponaša se kao neki diktator u totalitarnom režmu. Još ono o naslednom grehu, dete je krivo za grehe svoga dede, svaka beba je kriva ne za greh svojih roditelja, već i za greh Adama i Eve, koji su pojeli jabuku i to su uradili onda kada su bili infantilni, današnji sud bi ih oslobodio krivice, ali sud savršenog sveznajućek svemogućeg Boga ne bi?
Još ima neki deo u Novom Zavetu, Dela apostolska, gde piše kako je neki čovek prodao svoju njivu i deo para dao crkvi a deo zadržao za sebe, i Bog ubije njega i njegovu ženu zato što crkvi nije dao sve pare
Kada se govori o Pavlovoj apostolskoj misiji, interesantno je kako je svuda mogao da ubedi barem nekoga u hrišćanstvo, ali nije uspeo ni jednog filozofa kada je bio u Atini, i ne čudi me.
Kada sam prestao da verujem, i dalje sam imao pozitivno mišljenje u vezi crkve, sve dok nisam čuo za Kačavendu, tada sam definitivno raskrstio sa njima. Sama religija stvara više problema nego koristi, pogledaj samo koliko je bilo ratova i sukoba zbog religije, Jevreji, hrišćani i muslimani veruju u istog Boga, a milioni su mrtvi zbog njihovih međusobnih sukoba. Nema nikakvih dokaza da Bog postoji, a i ako postoji sigurno se ne ponaša onako kako ga hrišćanstvo opisuje. U evoluciju i to da svet nije star 7000 godina, sam verovao i u vreme dok sam bio religiozan, a to sam sebi objašnjavao da je Knjiga postanja samo simbolizam, i da je jedan dan samo simbol sa dug vremenski period.
Danas sam liberalan, zalažem se za to da se zakoni donose na osnovu logike i zdravog razuma, a ne na osnovu onoga što je "greh" i na osnovu onoga što je "bogougodno". Ne verujem da je sve na ovoj planeti stvoreno da bi služilo čoveku, niti uopšte da životinje postoje zbog nas, već verujem da čovek nije ništa drugo nego obična životinja iz reda primata. Čovek nema više prava na postojanje od bilo kojeg drugog bića na planeti
Znaci ti nisi ateista ali si bio hriscanin i u odredjenom trenutku odbio da sledis biblijsko ucenje, ako sam dobro razumeo?
E jel bi bio slobodan malo opsirnije da objasnis koji su to razlozi koji su te udaljili od hriscanstva?
Када сам прочитао библију у детаље. Пошто сам три године био православни хришћанин, а пре тог паганин, а пре паганства атеиста, никако нисам могао да прихватим да се одрекнем земаљског живота и свих слаткоћа какко би добио вечни живот у Царству небеском у коме ћу се опет само молити и ништа више. Затим не свиђа ми се у хришћанству што ми се стално прети паклом, говори како сам грешник од рођења, прича о неком моралу и правди, а онда видиш шта је све Бог радио људима по библији и све ти се смучи. Пошто сам неизлечиво духовно биће вратио сам се паганизму и сада сам срећан и задовољан. Славим Јул (празник зимске краткодневнице који траје 12 дана) 21 децембра, комуницирам са боговима преко руна и ако сам свестан да је то део моје маште чини ми да се осећам лепо. Славим богове и богиње иако знам да су то само називи за силе и законе природе.
Ili pocne logicki rasudjivati sto prouzrokuje nova i nova saznanja da nesto u bibliji nije bas kako treba biti, tacnije, da "bog ljubavi" ima "debeli dosije".
Ja nisam postala ateista ali ne verujem u boga kako ga opisuje hristijanstvo ne verujem u vecni pakao i u takav nemilostiv bog,ali verujem da bog postoji a on je ljubav i verujem da je dusa ili svest bestmrtna pozz
Dok sam bio srednjoškolac bio sam vernik išao sam i na pričešće nekoliko puta. Na veronauku sam išao tokom celog školovanja, izuzev četvrte godine srednje škole, inače ja sam prva generacija kojoj je uvedena veronauka. Moji roditelji su religiozni, otac je veliki vernik i ide u crkvu svake nedelje i posti svaki post, dok majka veruje u boga ali ne ide u crkvu izuzev kada je neka svadba ili krštenje.
Jednostavno kada sam počeo da sazrevam video sam da tu ima mnogo nelogičnosti, kakav je to Bog koji od nas traži da ga obožavamo, stvorio je ceo svet ni iz čega, a nije mogao da popravi ljude u Sodomi i Gomori pa je odlučio da ih sve pobije, da ne govoriom o potopu i sličnim stvarima. Bog je savršenstvo i ljubav, a ponaša se kao neki diktator u totalitarnom režmu. Još ono o naslednom grehu, dete je krivo za grehe svoga dede, svaka beba je kriva ne za greh svojih roditelja, već i za greh Adama i Eve, koji su pojeli jabuku i to su uradili onda kada su bili infantilni, današnji sud bi ih oslobodio krivice, ali sud savršenog sveznajućek svemogućeg Boga ne bi?
Još ima neki deo u Novom Zavetu, Dela apostolska, gde piše kako je neki čovek prodao svoju njivu i deo para dao crkvi a deo zadržao za sebe, i Bog ubije njega i njegovu ženu zato što crkvi nije dao sve pare
Kada se govori o Pavlovoj apostolskoj misiji, interesantno je kako je svuda mogao da ubedi barem nekoga u hrišćanstvo, ali nije uspeo ni jednog filozofa kada je bio u Atini, i ne čudi me.
Kada sam prestao da verujem, i dalje sam imao pozitivno mišljenje u vezi crkve, sve dok nisam čuo za Kačavendu, tada sam definitivno raskrstio sa njima. Sama religija stvara više problema nego koristi, pogledaj samo koliko je bilo ratova i sukoba zbog religije, Jevreji, hrišćani i muslimani veruju u istog Boga, a milioni su mrtvi zbog njihovih međusobnih sukoba. Nema nikakvih dokaza da Bog postoji, a i ako postoji sigurno se ne ponaša onako kako ga hrišćanstvo opisuje. U evoluciju i to da svet nije star 7000 godina, sam verovao i u vreme dok sam bio religiozan, a to sam sebi objašnjavao da je Knjiga postanja samo simbolizam, i da je jedan dan samo simbol sa dug vremenski period.
Danas sam liberalan, zalažem se za to da se zakoni donose na osnovu logike i zdravog razuma, a ne na osnovu onoga što je "greh" i na osnovu onoga što je "bogougodno". Ne verujem da je sve na ovoj planeti stvoreno da bi služilo čoveku, niti uopšte da životinje postoje zbog nas, već verujem da čovek nije ništa drugo nego obična životinja iz reda primata. Čovek nema više prava na postojanje od bilo kojeg drugog bića na planeti
Moze neko da veruje i u dusu i u svest, a ne verovati u boga (ili bogove). To nije povezano jedno s drugim. A koji je to bog koji je ljubav? Ima li ime? U kojoj to religiji
Ja sam izbrala da verujem da bog postoji verujem u boga ali ne i u organizovanoj religiju
Neverovatno je koliko hrišćani nemaju poverenja u ljude.Ljubav prema grehu.
Aha interesantno. Izabrala si kazes a nije bitno koji bog, samo nek je bog. Pitam te koji je to bog koji ljubav. Ne mora biti organizovana nek je i neorganizovana. Gde se to kaze da je bog ljubav?Ja sam izbrala da verujem da bog postoji verujem u boga ali ne i u organizovanoj religiju
Ljubav prema grehu.
Jos je Gospod rekao i da cemo za svaku praznu rec odgovarati, tj. za svaku psovku ili ruznu rec, za svaku laz, ruganje bliznjem, ismevanje, uvredu.... Pa sad vidi ko od nas moze da ispuni Bozji Zakon.... samo onaj koji se uz pomoc posta i molitve napregne i izmoli od Gospoda da mu da snage da ispuni Zakon.
Kreacionisti i ekstremno zatucani vernici su jedan od razloga zasto sam postao neverujuci. Ne direktno naravno, ali to me je nateralo da istrazujem da bih dosao do odredjenih saznanja i misljenja da se koreni ovih Avrmovsko-Mojsijevskih religija ne razlikuju bitno od drugih mnogobozackih verovanja, i smatram da su moderno hriscanstvo, islam pa i judeizam, samo proizvodi evolucije ljudske filozofije i misli i da stoje na klecavim kolenima drevnih verovanja... nesto iz te folozofije mogu da prihvatim kao korisno, ali jednostavno ne verujem u nadprirodni deo te price.Da li ste igrom slucaja upravo VI odlican primer za temu?
I to u roku od sat vremena.
Sto se tice zakona koje propisuje jevrejski bog ili preciznije koje pisci biblije prepisuju njemu oni su veoma nemoralni i surovi i osoba koja bi ih se doslovno drzala bila bi po svim civilizacijskim standardima veoma losa osoba zato se oni danas veoma selektivno biraju.