VERNIK NA IBEJU

Kamael

Buduća legenda
Poruka
40.857
Amerikanac na prodaju ponudio svoje mesto u raju, a ponude su pre ukidanja oglasa dostigle neverovatne cifre.
Ari Mandel (31) iz Nju Džerzija postavio je na sajt Ibej (eBay) oglas u kojem nudi svoje mesto u raju onome ko da najviše novca.

"Uzdržavao sam se od greha, vodio život pun vrline i 98 odsto sam vegan", naveo je Mandel, koji je odrastao u ortodoksnoj jevrejskoj zajednici, ali se već godinama deklariše kao ateista. On je zainteresovanima napisao da je obavljao dobra dela, nije obožavao lažna božanstva i garantovao da će, ukoliko se dogovori sa kupcem, nastaviti da se tako ponaša sve do Sudnjeg dana.

Uprava sajta Ibej uklonila je njegov oglas, ali su ponude do tada već dostigle 100.000 dolara. Na sajtu Ibej nije dozvoljena prodaja "neopipljivih dobara".

http://www.kurir-info.rs/vernik-na-ibeju-prodavao-mesto-u-raju-za-100000-doara-clanak-820847

:lol:

Ti ljudi koji su spremni da daju i 100 000 $ da bi dosli do raja, ili su glupi jer misle da se za raj (ako postoji) kupuje karta (prema bibliji samo bog daje spasenje a ne covek) ili su svesni svojih zlih dela i jasno im je da ne mogu da se promene pa lazu sebe da je moguce kupiti spasenje.

Amerikanac na prodaju ponudio svoje mesto u raju, a ponude su pre ukidanja oglasa dostigle neverovatne cifre.
Ari Mandel (31) iz Nju Džerzija postavio je na sajt Ibej (eBay) oglas u kojem nudi svoje mesto u raju onome ko da najviše novca.

"Uzdržavao sam se od greha, vodio život pun vrline i 98 odsto sam vegan", naveo je Mandel, koji je odrastao u ortodoksnoj jevrejskoj zajednici, ali se već godinama deklariše kao ateista. On je zainteresovanima napisao da je obavljao dobra dela, nije obožavao lažna božanstva i garantovao da će, ukoliko se dogovori sa kupcem, nastaviti da se tako ponaša sve do Sudnjeg dana.

Uprava sajta Ibej uklonila je njegov oglas, ali su ponude do tada već dostigle 100.000 dolara. Na sajtu Ibej nije dozvoljena prodaja "neopipljivih dobara".

http://www.kurir-info.rs/vernik-na-ibeju-prodavao-mesto-u-raju-za-100000-doara-clanak-820847

:lol:

A šta je sa onih 2% :think:
Ipak neko mesište nabode na čačkalicu :lol:

Tih 2% je ostavljeno za neplaniranu mogucnost obmane, ako recimo ode u pekaru i naruci posni burek pravljen na biljnoj masti umesto od sala mrtve veprine, a trgovci ga zaebu, kazu da je burek posni a ustvari nije.

Iz tog razloga i prodaje vernicima mesto u raju, vernicima koji pune dzepove tim istim trgovcima, koji opet pune dzepove vecim magnatima.... svi zajedno su iz price koja vodi unistenju prirode, iz price koja je i izmislila te nebule o raju i paklu. Koji ljube drvo na kom je izrezbaren lik pedera od pre 2 000 godina.

Back