VERNICI SU ZLO OVOG SVETA

Sva zla ovog sveta su uzrokovali vernici. Ko su vernici?

Svi ljudi na svetu, koji su prripadnici određenih ideologija, politika, religija i nacija su vernici. Zato jer ne rasolažu nikakvim dokazima da si to što veruju da jesu. Jedini dokaz koji imaju o tome kp si i šta su, jeste to da su samo ljudi i ništa drugo i to je jedina istina o njihovom postojanjau. Dakle, sve drugo u šta veruju da jesu, je laž.

A laž je sama po sebi zlo, pa je i svaka vera zlo. Da je to tačno, postoje debeli i neoborivi dokazi za to. Naime, niko ne može negirati da su sve svetske ratove, kojo su za svoju posledicu imali masovna ubijanja ljudi, rušenje njihovih ekonomija i njihovu patnjuu i bedu, uzrokovali upravo vernici, tj. pripadnici različitih svetskih ideologija, politika, religija i nacija. Ove četiri vrste vera i pripadnosti su najveća četiri svetska zla, u Bibliji nazvana imenom "četiri jahača apokalipse". Ova četori zla na kraju neće uništiti ljude, jer ljudi još uvek i nema. Ova četori zla će da unište sma sebe, tj. pripadnike različitih ideologija, politika, religija i nacija.

Ako ne verujete, pogledajte dnevbe vesti da vidite šra se sve desilo kod nas i u svetu danas.

Naravno spas od apokalipse i propasti postoji. To i je ono što ima značenje Istine, koja je lako saznatljiva, proverljiva i razumljiva. Ali problem je što noko istinu ne želi ni da čije, jer se plaši da bi njome ugrzio svoju veru. Što je malo čudno. Jer ako insistiramo na tome da treba da imamo veru, možemo da verujemo i u to da smo samo ljudi, jer to zaista i jesno, a ne da smo nešto drugo u šta danas verujemo da jesmo, a nismo.

Poslednja izmena:
Значи институцијеи појединци су криви јер генеришу проблем . Тако је то када предатори се докопају места пастира.
Niko ne tera ljude da se lepe za njih, da im sve veruju, odobravaju i besprekorno izvršavaju njihova naređenja, pa i naređenja da ubijaju druge ljude i tako dovode sebe u opasnost da i sami budu ubijeni.
Стадо није криво.
Krivo je što pristaje da bude stado i jer ne zna da ljudima takve institucije i njihive ideologije, politike i vere ne trebaju, jer od njih se ne živi, već samo strada.
Обрћеш узрок и последицу . Ниси у праву ...Њива даје оно шта се сеје.
Ljudi su ta njiva na koju se pogrešno i zlo sebe baca. Ljudi samo treba da razumeju da su političke, verske i nacionalne organizacijeminstitucije i podele zlo i da im takve podele ne trebaju, jer one ne služe održanju ljudskih života, već za eksploataciju ljudi. Ono jedino što ljudima treba su privredne radnje organizacije koje se bave prouzvodnjom materijalnih dobara potrebnih za život i uslućne radne organizacije, poput komunalnih, zdravstbenih, saobraćajnih, obrazovnih itd.

Ali ni jedna religija se ne trudi da svoj idealan model praktipno sprovede u delo. Inajući na umu da sem jedunstva sveta i jedinstvenog svetskog pravednog druptvenog i ekonomskog poretka, nikakav drugi idealan moodel ne postoji.A imajući na umu da niti ii jedna religija takav idealan model ne zagovara. Naprotiv, svojim delovanjem na održanju različituih verskih učenja sprečavaju ujedinjenje sveta i onemogučuju praktičnu primenu tog idealnog modela.
razlikuj religiju i crkve. ispravnije bi bilo reći ni jedna crkva i njihova sveštenstva. u celoj priči vernici su primarno žrtve.

Postoje vernici koji jesu u zabludi i vernici koji nisu u zabludi.Prvo to treba znati.
O tome svedoci istina.
Ha...ha...ha...Svi vernici koji nisu u zabludi su oni vernici koji veruju isto kao ja. Svi koji veruju drugačije su u zabludi. Ha...ha...ha.
Naslov ti je poguban sto je posledica tvog neznanja i fanatickog verovanja.
Ja ne verujem, već znam, da su svi dosadašnji svetski ratovi bili međupolitički, međuverski, međunacionalni i međuklasni. Dokaz za ti moju tvrdnju o ova "četiri jahača apokalipse" je cela svetska istorija.
Dalje ,treba znati, da se covek razmisljajuci ,oslanja na svoje znanje i na svoje verovanje,koje se bazira na osnovu onoga sto zna.
Problem je što ljudi još uvek ništa ne znaju, već samo veruju da znaju. Tako na primer, fizičari još uvek ne znaju šta je materija, biolozi ne znahz šta je život, psiholozi, šta je Svest, teolozi, šta je Bog, niti ideolizi i političari znaju kakav svetski društveni i ekonomski poredak treba da naprave, po,oći kjega bi svi ljudi svera najlakše mogli da ostvare svoje duhpovno i materijalno blagostanje, koje je cilj i svrha njihovog života i postojanja.

Dakle, još uvek niko ništa nezna, već samo svi veruju da znaju i to i jeste razlog pokretanja svih svetskih mržmnji i ratova, pomoću kojih svi žele ratom da inište sve one koji veruju drugačije nego omi.
Posto covek ne zna sve, preostali prostor u ispravnom razmisljanju se koristi verovanjem. trudom da se ne veruje u besmislice nego da se veruje ispravno.Dakle, koji covek sebi zeli dobro, ne zanosi se uverenjem da sve zna, nego se trudi da svoje neznanje, nadoknadi ispravnim a ne fanatickim verovanjem ukoliko mu znanje jos nije dostupno.
E, moj pope! Po tebi, dakle, postoje dve vrste verovanja, fanatično i ispravno. Ti mora da si musliman. Muslimani veruju da je samo njihova vera prava i da su samo oni pravi vernici, a svi drugi, nevernici. Protiv kojih pravi vernici, tj. muslimani, trba da vode sveti rat, "džihad", dok sve nevernike ne unište, jer jedino tako pravi vernici, tj. muslimani, mogu da postanu "džehidi" i zasluže da mogu da sede zajedno sa Bogom za njegovom trpezom, kad umru.

Ali problem i jeste u tome što i pripadnici svih drugih vera veruju da je samo njihova vera prava, a sve druge krive i to i jeste uzrok međuverskih mržnji i verskih ratova.

Isto je i sa svetskim ideologijama i polirikama, ćiji pripadnici misle da je samo njihova ideologija i politika, prava, a sve druge krive.
Nevolju donosi vera u zlo a ne vera u dobro.
Tačno, svi vernici sveta veruju da samo njihova vera ima značenje dobar i da samo ona treba da postoji. A da sve druge vere imaju značenje zla i da zlo treba da se uništi.
To sto mnogi svoje zle namere kamufliraju verom u dobro, ne znaci da vera u dobro ne postoji.Naravno da postoji ,jer bez vere u dobro ne bi nas ni bilo.
Naravno da vera u dobro postoji, ne samo kod svih ljudi na svetu, već i svih drugih bića i oblika postojanja. Međutim, problem je što ljudi i druga bića na Zemlji još uvek nisu evoluirali do kraja i još uvek ne znaju da se svako dobro može ostvariti samo pomoću osnovnog Božojeg i Hristovog zakona i principa, izrečenog u Hrostovoj zapovesti: "Lkibi bližnjega kao samoga sebe", po kojoj je Bog stvorio svett. Svi religiozni ljudi na svetu ovaj zakon i princip na razne naočine propovedaju i znaju, ali problem je što još uvek ni jedan vernij na svetu ne zna kako bi ovaj Božiji zakom mogao među ljudima na Zemlji praktično da se sprovede u delo. Ni jedna religija ne zna da ovaj Božiji princip i zakon može jedino praktično da se ostvari pomoću jedinstva svih ljudi sveta, trajnog mora i obavezno pomoću jedinstebog svetskog društvenog i ekonomskog poretka sa maksimalno pravednom podelom onog rada od koje jedino može da se živi i maksimalno pravednom podelom rezultata rada.

Dakle, problem nije u neznanju Božijeg zakona ljubavi, već u neznanju kako da se on praktično ostvar? Još uvek se nije desilo da je i jedna svetska politička ili verska institucija počela da zagovara hedinstvo sveta i stvaranje jedinstvenog svetskog pravednog društvenog i ekonomskog poretka. Ne onakvog kakvog su komunisti polušali da naprave, koji je takođe bio samo još jedna verijanta eksploatatorskog poretka, već takvog poretka kakvog su napravilr, m na primer, ćelije i irgani prilikom gradnje ljudskog organizma. I tek kad i ljudi na Zemlji budu napravili svoj društveni i ekonomski poredak, po istim zakonima i principima po kojima je napravjen i ljudski organizam, sve će da bud OK. I tek tada će hrišćanska molitva koja u sve sarži reči: "Kako na Nebu, tako i na Zemlji" da dobije sboje pravo značenje. I tek u takvim uslovima će do kraja da bide ostvarena Hristova zapovest "Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe".

Živeo ti meni doveka, pope Radovane!

Ha...ha...ha...Svi vernici koji nisu u zabludi su oni vernici koji veruju isto kao ja. Svi koji veruju drugačije su u zabludi. Ha...ha...ha.

Ja ne verujem, već znam, da su svi dosadašnji svetski ratovi bili međupolitički, međuverski, međunacionalni i međuklasni. Dokaz za ti moju tvrdnju o ova "četiri jahača apokalipse" je cela svetska istorija.

Problem je što ljudi još uvek ništa ne znaju, već samo veruju da znaju. Tako na primer, fizičari još uvek ne znaju šta je materija, biolozi ne znahz šta je život, psiholozi, šta je Svest, teolozi, šta je Bog, niti ideolizi i političari znaju kakav svetski društveni i ekonomski poredak treba da naprave, po,oći kjega bi svi ljudi svera najlakše mogli da ostvare svoje duhpovno i materijalno blagostanje, koje je cilj i svrha njihovog života i postojanja.

Dakle, još uvek niko ništa nezna, već samo svi veruju da znaju i to i jeste razlog pokretanja svih svetskih mržmnji i ratova, pomoću kojih svi žele ratom da inište sve one koji veruju drugačije nego omi.

E, moj pope! Po tebi, dakle, postoje dve vrste verovanja, fanatično i ispravno. Ti mora da si musliman. Muslimani veruju da je samo njihova vera prava i da su samo oni pravi vernici, a svi drugi, nevernici. Protiv kojih pravi vernici, tj. muslimani, trba da vode sveti rat, "džihad", dok sve nevernike ne unište, jer jedino tako pravi vernici, tj. muslimani, mogu da postanu "džehidi" i zasluže da mogu da sede zajedno sa Bogom za njegovom trpezom, kad umru.

Ali problem i jeste u tome što i pripadnici svih drugih vera veruju da je samo njihova vera prava, a sve druge krive i to i jeste uzrok međuverskih mržnji i verskih ratova.

Isto je i sa svetskim ideologijama i polirikama, ćiji pripadnici misle da je samo njihova ideologija i politika, prava, a sve druge krive.

Tačno, svi vernici sveta veruju da samo njihova vera ima značenje dobar i da samo ona treba da postoji. A da sve druge vere imaju značenje zla i da zlo treba da se uništi.

Naravno da vera u dobro postoji, ne samo kod svih ljudi na svetu, već i svih drugih bića i oblika postojanja. Međutim, problem je što ljudi i druga bića na Zemlji još uvek nisu evoluirali do kraja i još uvek ne znaju da se svako dobro može ostvariti samo pomoću osnovnog Božojeg i Hristovog zakona i principa, izrečenog u Hrostovoj zapovesti: "Lkibi bližnjega kao samoga sebe", po kojoj je Bog stvorio svett. Svi religiozni ljudi na svetu ovaj zakon i princip na razne naočine propovedaju i znaju, ali problem je što još uvek ni jedan vernij na svetu ne zna kako bi ovaj Božiji zakom mogao među ljudima na Zemlji praktično da se sprovede u delo. Ni jedna religija ne zna da ovaj Božiji princip i zakon može jedino praktično da se ostvari pomoću jedinstva svih ljudi sveta, trajnog mora i obavezno pomoću jedinstebog svetskog društvenog i ekonomskog poretka sa maksimalno pravednom podelom onog rada od koje jedino može da se živi i maksimalno pravednom podelom rezultata rada.

Dakle, problem nije u neznanju Božijeg zakona ljubavi, već u neznanju kako da se on praktično ostvar? Još uvek se nije desilo da je i jedna svetska politička ili verska institucija počela da zagovara hedinstvo sveta i stvaranje jedinstvenog svetskog pravednog društvenog i ekonomskog poretka. Ne onakvog kakvog su komunisti polušali da naprave, koji je takođe bio samo još jedna verijanta eksploatatorskog poretka, već takvog poretka kakvog su napravilr, m na primer, ćelije i irgani prilikom gradnje ljudskog organizma. I tek kad i ljudi na Zemlji budu napravili svoj društveni i ekonomski poredak, po istim zakonima i principima po kojima je napravjen i ljudski organizam, sve će da bud OK. I tek tada će hrišćanska molitva koja u sve sarži reči: "Kako na Nebu, tako i na Zemlji" da dobije sboje pravo značenje. I tek u takvim uslovima će do kraja da bide ostvarena Hristova zapovest "Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe".

Živeo ti meni doveka, pope Radovane!
Ovim si pobio samog sebe.
Dakle , treba o svemu tome bolje da razmislis.

Poslednja izmena:
Ovim si pobio samog sebe.
Dakle , treba o svemu tome bolje da razmislis.
Ništa ja nisam pobio sebe. Ljudi još uvek ne znaju Istinu o pstojanju naterije, života i Svemira, već samo veruju da znaju i već hiljadama godina pokušavaju jedni drugima uz pomoć mržnje i ratova da dokažu čija vera je kriva, a čija prava. Tako da ostaje nepobitnaa ustorijska činjenica da su vernici zlo ovog sveta.

Ovo, naravno, važi i za sve svetske ideilogije i politike, koje nemaju značenje Istibe, već samo vere,

Drzi se originala.
Ja se i držim origimala. I OPtkrivenje" je deo "Novog zaveta", u kojem je sv. Jovan Bogoslov majavio novi "Novi zavet" pod ienom "Večito evanđelje" - u prevodu "Večita Istina". Da Biblijski Novi zavet imao značenje Večote istine, ne bi bio religija, već nauka, koju bi prihvatili svi ljudi sveta, pa mnotvo svetskih religija, sekti, ideologija i politika kkoje razjedinjuju i ratovima ugrožavaju svet, više ne bi ni bilo.

Nego ti, dragi moj MIlane od Gruže, sa ovom "Večitom Istinom" idi pravo u Patrijaršiju i neka Srpska pravolsčabna crkva se dogovori sa Ruskom pravoslavnom crkvom da se izvrši dopuna i ispravka "Novog Zaveta" "Večitom istinom". Posle čega će ceo svet tu "Večitu istinu" da prihvati i po njoj se ujedini, da posle toga ratova nikada više ne bude.

Ne govorim ovo na pamet, jer i to stoji u proročanstvu jednog srpskog proroka iz kremana, tzv. Milojka kremanca. Ovo proročanstvo je objavljeno u knjizi Dragana Simovića pod naslovom "Tajne neba". Dragana sam upoznao lično.Nađi to proročanstvo i pročitaj. Vreme za promene, tj za "Novo Nebo i Novu Zemlju" je blizu. I Isus je obećao kada dođe to vreme da će ljudima poslati "Duha istine" koji će, kako u Novom zavetu stoji "da svedoći u njegovo ime". Od pravoslavlja te svetske pozitivne promene treba da lrenu. To je razlog što odavno kog pravoslavaca provejacva ideja o Srbima kao "Nebeskom narodu"i došlo je vreme da se to i ostvari. Ja živim u Australiji i ne mogu puno da pomognem u tome. Moje je bilo da pravoslavcima predam "Večoto evanđelje" i time je moj zadatak izvršen.

A da li je ovo što nudim zaista "Večito evanđečje", tj. Večita istina, to može lako da se proveri. Neka Pravoslavna crkva zamoli nekoliko srpskih naučnika, fizičara, biologa, pssihologa, filozofa, pa i teologa, da to provere sa stnovišta svojih nauka. Štp neće da bude teško, jer sve što je rečeno u "Večitom evanđelju", može svalo lako i da proveri i razume. Pa da se ubuduće više sa svetskim religijama, sektama, ideologijama i politikama ne igramo "ćpre bake", već da u svetu konačno zavlada samo istina i znanje, sa značenjem jedn svetske vere - pravoslavna. A svetsle politike, koje koriste različite vetske i nacionalne podele i pripadnosti za sejanje mržnje među ljudima i ratove, neka idu na đubrište iistorije, jer ionako nikada nisu bile svetu ni od kakve koristi, več gomog zla i štete.

Žibeo!

https://docs.google.com/document/d/1dWWe4JBO2nKb9I9fziXCOaH-6D0CACIn/edit

Back