verifikacija diplome za australiju?

macheten12

Početnik
Poruka
2
Planiram da idem u Australiju i trenutno studiram ekonomski fakultet u NS. Iako nisam diplomirao mogu da izvadim diplomu ekonomiste (isto sto i diploma vise ekonomske). Zanima me da li je neko verifikovao ovu diplomu, kod koje je institucije slao na verifikovanje, i da li su mu je priznali? Inace sam smer "finansijski menadzment i racunovodstvo" pa me zanima da li bi mogao da trazim da me verifikuju kao racunovodju(jer je taj posao na spisku trazenih poslova "MIGRATION OCCUPATIONS IN DEMAND (MODL)") ili ipak mogu samo da trazim da me verifikuju kao racunovodju?

Ja sam zavrsio kod nas ekonomski fakultet

verifikovao diplomu - to je lako, odes u odelenje za priznavanje kvalifikacija iz inostranstva das im diplomu prevedenu na engleski i dobijes verifikovanu diplomu

To je najmanji problem - Najveci problem je naci posao.

Najvaznije je imati dosta iskustva i kad ides na intervju moras da im dokazes da si majstor svoga posla.

Engleski jezik mora da ti bude mnogo jak, narocito pisani

Ekonomista je slabo trazeno zanimanje dok se racunovodje puno traze

Moja preporuka ti je da ides u racunovodje

Ovde takodje svaki gradjanin koji je zaposlen mora da uradi obracun takse za proteklu finansisku godinu, taj posao rade racunovodje i naplacuju oko $100 (20 minuta posla)

tako do ti je to najbolji put po mom misljenju

ajd pozdrav

Ako je 4 godina srednje, masin bravar se prevodi u TRA (Trades Recognition Australia).

Naravno, na www.immi.gov.au sve to lepo pise i vrlo je pregledno... ako nisi uspeo tamo da see snadjes onda ces morati da radis dosta na poboljsanju Engleskog Jezika.

Inace, za max poene na struku i iskustvo potrebno je dokazati, >>po njihovim merilima<<, da si radio u struci, valjda bese 3+ godine. Najbolji dokaz je placen porez na prihod-platu.

Srecno.

http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/1121i.pdf

po ovome (SOL), mozda bi bio metal machinist (first class) ili tool maker

Bitno je da unapred ocenis za koju od struka iz liste imas najbolju prodju jer nije bitno koju struku ti priznaju samo ako ti priznaju. Meni su priznali neku najgrdju elektronicarsku i kad sam se zalio, oni mi rekli da se smirim, da nicime nisam obazan i da je to samo zarad njihove procene da li neko moze da radi poslove koji su trazeni u Ozu i da ako hocu, mogu ko Dabic da se bavim alternativnom medicinom a mogu i da gledam u dlan.

Evo i opis: Metal Machinist

http://www.immi.gov.au/asri/occupations/m/metal-machinist-(first-class)-4112-13.htm

Poslednja izmena:

Back