Veridba

Milena26:
Ne znam da li se mlade rasplacu na kraju ali ja, kao i vecina mojih drugarica imam traumu da mi svadba nece biti vesela, da niko nece igrati, da ce podijum za igru biti prazan i da ce muzika svirati nikome, i da ce mi svi otici vec u 22,00h i da cu onda ja umesto prve bracne noci imati prvu noc u ludnici:-)

malo si malogradjanka mada i ja sam.
mozhda je bolje ako imash shvedski sto onda moraju da se muvaju, pa ce lakshe da zaigraju kad su se vec digli po hranu, a nisu zavezani za svoje mesto. opet ja smaram s ovim : ))

kolo je dobra varijanta da se ljudi opuste
pa ebiga ako su ljudi stegnuti onda ce to biti tako. il cesh da radish na tome il cesh pozvati neke vesele il ces pozvati petoro ljudi. unajmi nekog klovna da razgaljuje ljude ili svima sipaj neku drogu u cepi da budu veseli. ekstazi ili shta je vec dostpuno

Milena26:
A jel zna neko slucajno cene verenickog prstenja sa pravim kamenjem, mislim pre svega na brilijante, onako, da ne bude neki sa tri ogromna kamena koji kostaju kao neciji stan, nego da bude lep, srednje debljine, sa kamenom srednje velicine.....Na netu ima dosta modela ali nigde ne pisu cene.

je l ti to treba kao potvrda da si uspela u zhivotu

Veridba

Tek kada kod muskog deteta pocnu da rastu prvi brkovi (otprilike 14 do 15 godina ) odnosno kad kod cerke pocnu grudi da se primetno razvijaju smatra se da su deca spremna za zenidbu odnosno udaju.
Ako se za cerku niko nije zainteresovao do njene dvadeset i pete a maksimalno do njene tridesete godine zivota onda ona ima pravo da sama sebi odabere zivotnog saputnika i da za njega pobegne.
Sinovi se po obicaju zene sa mladom koju njegovi roditelji odrede sto je i dan danas pravilo.
Kad se roditelji odluce za odredjenu devojku oni moraju kucu njenih roditelja posetiti nekoliko puta. Prva poseta mora da izgleda kao da je slucajna to jest kao da se svratilo u prolazu da bi sin mogao da odluci da li su njegovi roditelji odabrali devojku koja se i njemu svidja. Sin pokazuje roditeljima, tajnim znakom koji je vec pre toga ugovoren, da li je zainteresovan ili ne (na primer dodirivanjem nosa ili slicno).
Ako je njegova odluka pozitivna onda njegov otac zapocinje pricu i iznosi stvarni razlog njihove posete.
Izmedju njihove dve familije se onda zakazuje sledeca poseta da bi devojcini roditelji kao i sama devojka odlucili da li sa time slazu.
Ako se njeni roditelji ne slazu onda se mladicevim roditeljima daje do znanja da je devojka jos mlada i da nije za udaju i da potraze sebi snajku negde drugde.
Ako se pak sa tim slazu onda se dogovara termin za veridbu.
Na veridbi su prisutni: Deda i baba, roditelji, braca i sestre, familija i poznanici.
Odvijanje Veridbe: Obicaj je da deda i baba za ovu priliku odmah nakon rodjenja njihovog unuka flasu rakije, koja se obelezi sa jednom crvenom trakom, namene i sakriju da bi se otvorila na dan njihove veridbe.
Ta ista flasa se nakon toga ponovo puni i cuva sve do dana njihovog vencanja.

Evo..pravih obicaja....to si htela??Pa..izvoli... :wink:

Pon, 22. avgust 2005 10:30 Odgovorite sa citatom

--------------------------------------------------------------------------------

Veridba

Tek kada kod muskog deteta pocnu da rastu prvi brkovi (otprilike 14 do 15 godina ) odnosno kad kod cerke pocnu grudi da se primetno razvijaju smatra se da su deca spremna za zenidbu odnosno udaju.
Ako se za cerku niko nije zainteresovao do njene dvadeset i pete a maksimalno do njene tridesete godine zivota onda ona ima pravo da sama sebi odabere zivotnog saputnika i da za njega pobegne.

:lol: :lol: :lol:

e ma glupo je praviti veridbu... pa i ne verujem da je to nash obichaj. :I prvo shto ako se tu ispucaju, kako ce da se razbiju od veselja na svadbi, a drugo, sta ako se predomislish onda je malo blam. mada ako se predomislis, dobili su bar zabavu na veridbi. mozhda ta veridba da je nshto intimnije. ali dobro cemu uopste to.

hah.. a sofka naebala...

neshto me intrigira ova tema :I

Suzy:
Sinovi se po obicaju zene sa mladom koju njegovi roditelji odrede sto je i dan danas pravilo.
Kad se roditelji odluce za odredjenu devojku oni moraju kucu njenih roditelja posetiti nekoliko puta.

pa to je to, a ne ovo danas... kad se tako organizuju nema konflikta sa svekrvom i nema prevelikog ebanja koje posle kvari brak
eto.

?:
e ma glupo je praviti veridbu... pa i ne verujem da je to nash obichaj. :I prvo shto ako se tu ispucaju, kako ce da se razbiju od veselja na svadbi, a drugo, sta ako se predomislish onda je malo blam. mada ako se predomislis, dobili su bar zabavu na veridbi. mozhda ta veridba da je nshto intimnije. ali dobro cemu uopste to.

pa napraviš žurku i podobijaš poklone, tome služi veridba :D

Jedna devojka iz društva, čim je napunila 18, počela je da se veridbuje :lol:
TRI puta :wink:
Sa DVA frajera - za jednog se posle i udala. On je sutradan otišao u zatvor a ona nastavila d aizlazi solo tj. s drugaricama. Dok smo mi išle na faks, ona j ekrala po hipermarketimau Italiji...i donosila pune torbe brendiranih zayebancija (ne meni, jbg, nmismo se nikad družile).
To ti je ta živtona putanja.
A od tih veridbi je ostalo toliko zlata i poklona i kinte u vreme šugavih devedesetih...:P

pa je l se druzhite. aha ne. pa shto ne. je l su je uhvatili na kraju
jeee beti pa shto nisi i ti tako.. il vam je svima davala pa nije moralo

ma ne - bilo nas je 4, ona je bila nekako....moj antipod, na suprotnoj tački od mene, ja sam bila "pametnica" :D
Nisam bila romantična :lol: Pa se nisam ni veridbovala - sem jednom (skoro).
E, ali ti paketi kozmetike...:P

Back