Veresija u maloprodaji

bozicso

Zainteresovan član
Poruka
139
Imam nedoumicu kako izvesti veresiju u maloprodaji. Recimo da imamo fabriku koja ima veleprodaju i maloprodaju. Menadzment zeli da omoguci svojim zaposlenim da uzimaju robu u maloprodajnom objektu na veresiju i da se to naplati prilikom isplate plate.

Maloprodaja mora da izda fiskalni kad daje robu da bi se robno razduzila i platila drzavi PDV. Kupac ne daje kes sto automatski znaci da nema dovoljno novca da se uplati pazar. Kako veresiju koristiti a da bude po zakonu

Imam nedoumicu kako izvesti veresiju u maloprodaji. Recimo da imamo fabriku koja ima veleprodaju i maloprodaju. Menadzment zeli da omoguci svojim zaposlenim da uzimaju robu u maloprodajnom objektu na veresiju i da se to naplati prilikom isplate plate.

Maloprodaja mora da izda fiskalni kad daje robu da bi se robno razduzila i platila drzavi PDV. Kupac ne daje kes sto automatski znaci da nema dovoljno novca da se uplati pazar. Kako veresiju koristiti a da bude po zakonu
ko kaze da je veresija po zakonu

Imao bih nekoliko ideja...kada se radi o zaposlenima onda svakako postoji spisak kome i koliko treba odbiti od plate ili odbijati u ratama, sto moze da bude ulazni dokument za magacin da ne uvodi promenu u knjige ( a drzavu bas briga sta si ti radio sa svojom robom u okviru firme) osim ako ne stigne na sivo trziste, pa je inspekcija nadje.
Drugo, ugovor s bankom koja isplacuje obavezni deo plate da se isplata knjizena na racun firme ne skida sa racuna do prve isplate i trece, cekovi kao deo pazara....

Imao bih nekoliko ideja...kada se radi o zaposlenima onda svakako postoji spisak kome i koliko treba odbiti od plate ili odbijati u ratama, sto moze da bude ulazni dokument za magacin da ne uvodi promenu u knjige ( a drzavu bas briga sta si ti radio sa svojom robom u okviru firme) osim ako ne stigne na sivo trziste, pa je inspekcija nadje.
Drugo, ugovor s bankom koja isplacuje obavezni deo plate da se isplata knjizena na racun firme ne skida sa racuna do prve isplate i trece, cekovi kao deo pazara....
nemate bas mnogo iskustva u maloprodaji? kad ti roba udje ti moras da zaduzis maloprodaju po prodajnoj ceni kao i robno. Ne moze da stoji u magacinu i ceka. Najispravnije je administrativna zabrana gde bi kroz kasu unosio cek, samo dodje Pera uzme 2 proizvoda danas, pa posle 10 dana opet uzme 2 proizvoda i ja mu svaki put moram pravit administrativnu zabranu sto je sumnjivo inspektorima ko penal na ivici 16

Hmm...Jedino sto meni pada na pamet je da se odlukom napravi nagradni konkurs,skine se zeljena roba sa magacina veleprodaje,napravi se odluka o dodeljivanju i preuzimanju iste,pa se sa plate skine taj iznos,taj iznos umanjennja zakonom moze mislim da bude 20% plate,ako imaju neki varijabilni deo onda nije nikakav problem.

Ja razmisljam u pavcu da kada neko uzme nesto na veresiju napravi mu se racun-otpremnica na obicnom A5 bloku, onaj ko je uzeo robu dobija fiskalni a prodavac na tom racunu-otpremnici pise broj fiskalnog za koji se to odnosi.

racun-otpremnica stize kod knjigovodje on knjizi pazar iz fiskalnog kao prihod maloprodaje a istovremeno pravi obavezu fizickom licu kao kupcu
da budem jasan obaveza bi se smatrala da fizicko lice vodimo kao komitenta!?
kada se isplacuje plata, samo se kod knjizenja izvoda taj iznos knjizi kao uplata kupca (fizickog lica)

problem koji ovde moze biti da li zakon dozvoljava da fizicko lice vodimo kao komitenta? jer za fizicka lica je predvidjena administrativna zabrana...

Back