ne mozes sve da drzis pod kontrolom uvek
Treba sebe kontrolisati.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ne mozes sve da drzis pod kontrolom uvek
Kada dugo ne pricas, ili kada si u drustvu onih koji previse pricaju, tada znas zasto to rade.
Razgovor ne sluzi razmeni informacija. O ne, nikako.
Razgovor sluzi da sagovorniku dokazemo da smo mi vredni slusanja, da mu pokazemo koliko smo pametni i ostroumni, i kako inteligentno zakljucujemo.
Naravno da cemo, da bi odobrovoljili nekoga da slusa nase gluposti, dozvoliti i njemu da kaze jednako toliko reci, a mi cemo mu osmehom ili klimoglavom dati potvrdu da je pametan.
Tada cemo se razici, pametan ja i pametan on, dobivsi dnevnu dozu priznanja. I reci cemo jedan za drugoga: dobar sagovornik.
Procitah negde da psu mozes dati da ne jede, ali ako ga ne pustis da spava uginuce za dan.
Isto tako i covek: moze bez hrane, ali bez necije potvrde da je znacajan, sposoban i pametan, umrece do kraja dana.
A pomenuta razmena informacija? Moze, al samo ako su to informacije kojima se mozemo sepuriti kod nekog drugog sagovornika.
Razgovor na forumu ima istu funkciju. Ja sam uz dosta truda napisao nesto na sta cete vi odgovoriti, a ja cu tada dobiti endorfin jer sam neku vodu zatalasao.
Uspeh je kada sepurenjem postignes da slabi misle da si jak a jaki misle da si pametan.
komunikacija donosi coveku mnogo, verbalna ili neverbalna, svejedno.
Mnogo, da.
Cega mnogo?
Mnogo korisnih informacija, ili mnogo hrane za ego?
Imate li ikoga, jednu osobu na svetu, sa kojom mozete samo da razmenjujete korisne informacije?
Ne?
To je razlog zasto ljudi beze u virtualnu stvarnost, kompjuteri, knjige ili hobiji svejedno, ili u kafane i kladionice.
Mozes biti sam i usamljen iako si okruzen stotinama ljudi.
Odelo koje nosim i frizura koju namestam, osmeh koji pred ogledalom vezbam, i fraze koje ispucavam prilikom susreta nisu deo mene.
Stavljam ih na sebe nadajuci se da ce privuci neciji pogled, neciju zavist.
Hijene bi privuklo i odelo od slanine. Ali poglede drugih ljudi privlaci iskljucivo nas izgled.
Zasto nam je toliko stalo do pogleda drugih ljudi, do tudjih reci, do necije potvrde da smo dobri?
Sto je skuplje odelo (automobil, kais, zubar, frizer) vise nam je stalo do tudjeg misljenja. Vise smo zavisni od tudjeg pogleda. Vise smo porobljeni.
Nasa neizdrzivo jaka potreba da budemo prihvaceni je jaca od svih urodjenih nagona.
Ali ta potreba da budemo priznati od drugih cini nas zavisnim i veoma ranjivim.
Onaj ko najvise zavisi i kome je najvise stalo do tudjeg misljenja je najvise porobljen.
Vecinu svog zivota provodi pokusavajuci da se dopadne drugima. To postaje opsesija i cilj, ti okovi kojima je za tudje misljenje vezan.
Najslobodniji je onaj koga nije briga za misljenje drugih. Verujem da smo im, mi zavidni, nadenuli interesantna imena.
Samo, sta ce on sa svojom slobodom?
Moze li ga ta sloboda dovesti do srece?
Mozda nagadjas, ali nagadjas vrlo precizno.zasto si tako skeptican po pitanju osoba sa kojima se "razmenjuju korisne informacije"? takvo iskustvo, okruzenje, sto li...?
neko je masivnim nastupom krenuo prema tebi u komunikaciji, moze biti ni ne slusajuci te sta pricas, nedovoljno prisutan za drugoh(tebe, mene, svejedno...) ali isuvise-dovoljno prisutan za sebe, pa je to stvorilo disonancu, urusilo neku pretpostavljenu harmoniju...mozda a mozda i ne. Nagadjam.
Mozda nagadjas, ali nagadjas vrlo precizno.
Da, tako je, neko je masivnim nastupom krenuo prema meni u komunikaciji.
Od toga se branim.
Bunim, stitim.
Taj Neko je televizija, policija, poreska uprava, sve za ljubav, parking servis, kada podignem slusalicu javlja mi se izborni stab Aleksandra Vucica da me pita da li cu podrzati beskompromisnu borbu...
Taj neko je, jednom recju, sva ona trulez koja odbija da se prirodno raspadne, sav spam koji dopire do mene.
Spam su nezeljene informacije od kojih se ne mozemo odbraniti.
Tog spama je previse, a bice ga stostruko vise.
Zeljene informacije? Njih mi nemojte ukidati. Nisam ja za zivot u tisini, naprotiv. Ali zelim da ja vodim svoj zivot, ne zelim da moj zivot vode sns informisanje i snabdevanje.
"Mnogo toga zelite da napisete, ali ipak napisete samo ono sto vas proganja". Dusan Kovacevic
I kazete, usudjujem se da dodam.
Treba sebe kontrolisati.
svi s emi (kao) doterujemo malo zbog sebe, malo zbog drugih
al, zamislite da smo totalno sami na ovoj planeti
eto tako, probudite se jedno jutro i nikoga sem vas nema
kako bi se obukli prvog, kako 100tog, a kako n-tog dana?
jel bi izlazili tip-top sredjeni na puste ulice?
jel bi bile zene nasminkane, izfrizirane, namirisane?
jel bi cackali nosic ponekad, prducnuli, vadili gacerone iz guze, kad upadnu?
Ali spusti se ponekad pritisak pa se usi zacepe, i sve sto ti govore vise ne izlazi, nego ti se upisuje u vijuge.
Na kraju dana ne mozes da zaspis jer ti je mozak pun nekorisnih informacija, reci koje su u dnevniku culi i pogresno prepricali.
"Papagaji sa greskom".
go.vno s rukama![]()
Razgovor na forumu ima istu funkciju. Ja sam uz dosta truda napisao nesto na sta cete vi odgovoriti, a ja cu tada dobiti endorfin jer sam neku vodu zatalasao.
Uspeh je kada sepurenjem postignes da slabi misle da si jak a jaki misle da si pametan.
Razgovaram sa onim s kim imam zajedničku temu ,ista interesovanja.Kada dugo ne pricas, ili kada si u drustvu onih koji previse pricaju, tada znas zasto to rade.
Razgovor ne sluzi razmeni informacija. O ne, nikako.
Razgovor sluzi da sagovorniku dokazemo da smo mi vredni slusanja, da mu pokazemo koliko smo pametni i ostroumni, i kako inteligentno zakljucujemo.
Naravno da cemo, da bi odobrovoljili nekoga da slusa nase gluposti, dozvoliti i njemu da kaze jednako toliko reci, a mi cemo mu osmehom ili klimoglavom dati potvrdu da je pametan.
Tada cemo se razici, pametan ja i pametan on, dobivsi dnevnu dozu priznanja. I reci cemo jedan za drugoga: dobar sagovornik.
Procitah negde da psu mozes dati da ne jede, ali ako ga ne pustis da spava uginuce za dan.
Isto tako i covek: moze bez hrane, ali bez necije potvrde da je znacajan, sposoban i pametan, umrece do kraja dana.
A pomenuta razmena informacija? Moze, al samo ako su to informacije kojima se mozemo sepuriti kod nekog drugog sagovornika.