Verbalni delikt: nastavak političkog progona u Sarajevu, studentkinje Valentina Vujičić i Slađana Todić formalno isključene sa Univerziteta u Sarajevu

Casual Observer

Stara legenda
Poruka
83.991
793D8F73-479A-45A0-92C2-C0BD5DC1F756.jpeg

САРАЈЕВО, 26. ЈУЛА /СРНА/ - Студенткиње Валентина Вујичић и Слађана Тодић, које су биле изложене медијској хајци због објава на приватном профилу на "Инстаграму", искључене су са Факултета криминалистике, криминологије и безбједносних студија Универзитета у Сарајеву.

Одлуку о искључењу на три године донијела је Дисциплинска комисија за дисциплинску одговорност студената на Универзитету у Сарајеву, саопштено је са Факултета криминалистике, криминологије и безбједносних студија. У саопштењу се наводи да је Комисија изрекла најстрожу дисциплинску мјеру прописану одредбама Статута Универзитета у Сарајеву. Раније је декан тог факултета Јасмин Ахић рекао да Вујичићевој и Тодићевој неће бити дозвољен испис са факултета док се не заврши дисциплински поступак против њих, а који је покренут након сазнања о догађају на друштвеним мрежама. Валентина Вујичић и Слађана Тодић изложене су медијској и хајци својих колега и других из Федерације БиХ јер је једна од њих на личном профилу на "Инстаграму" објавила фотографију са подигнута три прста, а друга фотографију генерала Војске Републике Српске Ратка Младића. Тужилаштво БиХ је против њих формирало предмет и затражило материјал од Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево. Након ових дешавања, директор Безбедносно-информативне агенције Србије Александар Вулин понудио је да оне наставе школовање на академији за безбједност у Београду. Најављено је да ће оне бити стипендисти Србије и имати смјештај у студентском дому у Београду, а да ће остатак финансијског дијела њиховог школовања носити предузеће "Сарајево-гас", као предузеће Владе Републике Српске.

http://www.srna.rs/novost/1121885/valentina-vujicic-i-sladjana-todic-iskljucene-sa-fakulteta

Kad se medijski linč pretvori u politički progon: studentkinje Valentina Vujičić i Slađana Todić i formalno isključene sa Univerziteta u Sarajevu zbog slike na Instagramu objavljene još 2021. Reaktiviran je član 133 krivičnog zakona tzv “SFRJ”, “verbalni delikt”, očekuje se i skoro uvođenje delikta mišljenja. Progonjene studentkinje će morati da nastave studije negde drugde, u Sarajevu više nisu ni dobrodošle ni fizički bezbedne jer niko ne reaguje na mnogobrojne pretnje na društvenim mrežama, a već je pokrenut i politički motivisan sudski proces protov njih.

Ok. Ajde da se dogovorimo da ako nemas zaista sta da repliciras, da mi se ne kacis na postove?
То сто сам написао јесте оно сто сам имао да казем. Ако ти смета, блокирај ме.

Па нек се школују у Београду. За Србе у Сарајеву нема будућности.
Да, не знам ни шта су очекивале. Код нас су увек добро дошле.

mi ovo gledamo sa nase strane pa osudjujemo ali ajde da budemo realni
kako bi neko ovde prosao kad bi okacio sliku gotovine ili norca ili onog albanskog orla.
nije problem sto su ih izbacili sa fakulteta, nego sto su ih u Srbiji sirokih ruku docekali!

Kakvo skolovanje u Beogradu, ako su vec politicki aktivne u Sarajevu, Srbi iz bosne treba da ih zastite u Sarajevu, da se vodi politicki proces u samom Sarajevu.
Ne bave se te studentkinje hortikulturom nego politikom, pa ako su vec hrabre da istupe treba i da nastave da se bore za opstanak ostalih studenata na tom nazovi univerzitetu. Na srbima iz bosne je da ih zastite i da se umesaju u politicki proces protiv svojih gradjana.
Srbija svakako moze da pomaze trazeci da se postuju medjunarodni dogovori.

Poslednja izmena:

Back