veoma vruce

Goran71

Zainteresovan član
Poruka
223
od skoro imam 2.8 Ghz Prescot intelovog procesora sa 1mb L2 cash. Interesuje me koja mu je radna temperatura jer kod mene pokazuje oko 65-70 stepeni u biosu, pa me pomalo hvata panika. Napominjem i da sam uzeo kuler za njega od nekih 30$. Inace radi na ploci Gigabyte P4 titan 875P.

Pa jes` malo vruće, ali ne i previše, jer se Prescott i inače malo više greje od Northwooda. Ne brini, neće mu biti ništa, jer je zaštićen od pregorevanja (efikasno). Nije mi jasno zašto si uzimao drugi kuler? Zar nije box? Moguće je da nemaš dovoljno termalne paste između hladnjaka i samog procesora ili da ona nije dobro raspoređena. Takođe, možda kuler i ne naleže dobro (ravnomerno) na površinu procesora.

Uzeo sam drugi kuler jer ovaj u box-u nije mogo da smanji temperaturu pod 70 stepeni, a ovako ide od 60 - 70.Ok hvala na savetima pogledacu ponovo pastu i ostalo oko samog lezista kulera.

a da probas sledece:
kupis 2 kulera kao za napajanje cije su dijagonale srafica za pricvrscivanje 10cm
na kucistu imas dve ovakve rupe, kupis ustekas na plocu kao chassis fan i jedan ubacuje vazduh a drugi izbacuje. Garant spusta za 10c!!!

Ispod napajanja imam samo jedan otvor, tu sam postavio kuler koji izvlaci topao vazduh iz kucista.Drugi kuler odnosno ventilator sam postavio na prednji donji kraj kucista jer i tu ima neka resetka, i taj kuler uvlaci u samo kuciste svezi vazduh.Interesantno je da su te rupice na prednjoj stranici neadekvatne na 8 cm kuler a i rupice su malo vece tako da sam morao da taj kuler zalepim sa strane izolir trakom. Mrzelo me da bor masinom busim po kucistu.

Back