veoma vazne sitnice

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma, zadržim poklon, a ljude otkačim.
U odnosu na moje prijatelje, ja imam samo njih, a oni su okruženi sa milion ljudi...ne mogu da kažem da mi ljudi ne trebaju, naprotiv, al mi mi ne trebaju previše, tako da doziram...valjda većina tako, nisam razmišljao...ako sam uopšte dobro shvatio temu. Tu sam, naokolo (:.
Nepotrebnih stvari i bespotrebnih ljudi se oslobađam...

@pti ber
@ChristopherWalken

naletim malopre na postove crisa i ptija, pa su me inspirisali za ovu temu

svojim postupcima ljudi koji su u nasim zivotima zauzimaju odredjena mesta..i mi u njihovim zivotima
svojim cinjenjem nas rotiraju sa visokih prioriteta na dno liste i obrnuto
neki nas mnogo povrede, neke povredimo mi
da li se oslobadjate tih ljudi prekidanjem svakog kontakta
da li kad vas bas povrede, stvari, sitnice koje su ostale bacate, jer se tako oslobadjate lose energije
da li zadrzavate vredan poklon osobe koja vas je mnogo povredila
da li cisitite ljude oko sebe koji su se potrosili ili koji su vas potrosili ili ih skupljate i gomilate negde po coskovima
da li skupljate stvari koje ne koristite i cuvate ih za - nekad ce mozda da zatrebaju
da li ste skupljac ili vise volite osecaj cistog prostora oko sebe
i materijanog i emotivnog
veoma vazne sitnice i nebitne krupnice
Sve bacam i prekidam svaki kontakt sa takvima

@pti ber
@ChristopherWalken

naletim malopre na postove crisa i ptija, pa su me inspirisali za ovu temu

svojim postupcima ljudi koji su u nasim zivotima zauzimaju odredjena mesta..i mi u njihovim zivotima
svojim cinjenjem nas rotiraju sa visokih prioriteta na dno liste i obrnuto
neki nas mnogo povrede, neke povredimo mi
da li se oslobadjate tih ljudi prekidanjem svakog kontakta
da li kad vas bas povrede, stvari, sitnice koje su ostale bacate, jer se tako oslobadjate lose energije
da li zadrzavate vredan poklon osobe koja vas je mnogo povredila
da li cisitite ljude oko sebe koji su se potrosili ili koji su vas potrosili ili ih skupljate i gomilate negde po coskovima
da li skupljate stvari koje ne koristite i cuvate ih za - nekad ce mozda da zatrebaju
da li ste skupljac ili vise volite osecaj cistog prostora oko sebe
i materijanog i emotivnog
veoma vazne sitnice i nebitne krupnice

Nisam u fazonu da "otkačinjem" ljude. Nisam neka ljutica i čak i ako sam nekim ili nečim uvređen, uvek to pokušavam da objasnim što smirenijim i pomirljivijim tonom. Ne mogu i ne umem da se svađam i dižem ton.
Takođe i ne bih podneo da prođem pored nekoga koga vrlo dobro znam a da mu se ne javim. Da se ponašam kao da ga ne vidim.
Bitna stvar je samo znati koliko i šta možeš sa kim. Ko ti je prijatelj za saradnju, ko za povremeno sedenje u kafićima a ko je samo za zdravo-zdravo. To već sami odlučujemo.

Što se stvari tiče, imam dosta nekih tako sitnica koje mi se razvlače tu i tamo koje ne znam ni gde da ih stavim ni zašto ih čuvam ali mi je žao da bacim.

-oslobadjamo i to tako sto pravim sranja i provociram da toj osobi slucajno ne padne na pamet da me kontaktira. budem smeeeco
tako stitim sebe.
nazalost, to sad ne mogu sa zenom jer imamo dijete. mada, kako smo krenuli, mozda ce doci i do toga, zena je sve ludja, umjesto da uziva u razvodu jer ga je tako zeljela. obicno kazu zene procvjetaju, a bogami ona sve gora i sjebanija. ja sam poprilicno procvjetao, a tek cu da procvjetam
-u principu ne razmisljam o sitnicama, nebitne su mi.
- nikad nisam dobio vrijedan poklon, a i do sada su me povrijedile 2 osobe u zivotu, dvije zadnje zene koje sam volio.
- cistim ljude, kazem im sve u lice i zavrsim sa njima
-neke stvari ostavim, ali obicno mi nikad ne zatrebaju
-volim cist prostor oko sebee, ali mi je mrsko :)))
-

Kako misliš gora i sjebanija?

Kod mene je stalni protok, nešto bacim, nekoga otkačim, opet nešto dobijem, neko novi mi uđe u život...

Kad sam bila mlađa, nisam lako prekidala odnose sa ljudima - sve sam analizirala, da li sam ja kriva, ili je ta osoba kriva, pa merkam, pa proveravam, pa zašto, pa kako... a sad me mrzi :) Svi imaju svoje razloge, možda je ovako, možda je onako, možda je nešto treće što mi uopšte nije palo na pamet... a u krajnjoj liniji baš me briga. Skratila sam postupak: ne prijaš mi - ćao, doviđenja, gudbaj. Na taj način sam se oslobodila gomile nekih negativnih emocija i misli koje se čoveku vrzmaju po glavi, umesto da razmišlja o bitnijim stvarima - o divnim ljudima koje voli i poštuje, na primer.
Ista priča sa predmetima, poklonima, stvarima.

Back