gost 434148
Primećen član
- Poruka
- 723
Kako se koristi program furkmark da bi se videlo da li komp/laptop ima mrtve piksele.Sve detaljno...
Fala unapred...
Fala unapred...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Meni uopšte ne smetaju 'mrtvi' pikseli koje NE vidim!Kako se koristi program furkmark da bi se videlo da li komp/laptop ima mrtve piksele.Sve detaljno...
Fala unapred...
Pa na to i mislim bre.Na te krivine o krugove ja mislim na toooo...Pa zar nije dovoljan onaj obican program koji redom pali razlicite boje i posle ti testira krivine i krugove...
Pa ovo je program za nesto drugo ,ne za display...
Za GPU , tj graficki chip ili graficku kkarticu ...i open gl deo tog istog..
Ima da ti nabije potrosnju struje, brzinu ventilatora, napon na GPU i CPU i da melje 3D...
Pa na to i mislim bre.Na te krivine o krugove ja mislim na toooo...
Šta bulazniš ti dečko ne koristi se Furmark za to! Furmark je za proveru grafičkih kartica generalno a za mrtve pixele.... pre je bio Nokia monitor test, sad ne znam kako se zove novija varijanta tog softvera.Kako se koristi program furkmark da bi se videlo da li komp/laptop ima mrtve piksele.Sve detaljno...
Fala unapred...
Nokia provereno ne radi na novim sistemima.Ima tih softwarea koliko volis, ali eto na nokia test sam i ja naleteo, ali ima ih jos...noname...
trebalo bi da obican google ili jos bolje neki drugi search nadje takav utility...samo key word je tu bitan.
Ne secam se koji je moj najdrazi izbor...ima ga u test utils..
Kakve veze mrtvi pikseli imaju sa grafickom kartom?Mislim kako se zove program za proveru (mrtvih pixela)grafičkog čipa pošto nemam grafičku kartu ?
Imtegrisana je.
Grafika tj slika na ekranu jel to od grafičke karte ???Kakve veze mrtvi pikseli imaju sa grafickom kartom?
Jeste, ali ne i mrtvi pikseli...Grafika tj slika na ekranu jel to od grafičke karte ???
Fabricka greska u monitoru.Koji je uzrok mrtvih pixela ???
Grafika nije jednako slika na ekranu...O jbt da li ces ti covece IKAD nesto nauciti...? Graficka kartica s;luzi da bi "gurala"sliku na monitor/ekran ali ako su sarene kockice ondaje simptom da ne valja graficka kartica. Ako je mrtav piksel-drugacije skroz izgleda-onda je monitor tj panel(ono na cemu vidis sliku)Grafika tj slika na ekranu jel to od grafičke karte ???
Zašta si ti ovde nego da me naučiš.Grafika nije jednako slika na ekranu...O jbt da li ces ti covece IKAD nesto nauciti...? Graficka kartica s;luzi da bi "gurala"sliku na monitor/ekran ali ako su sarene kockice ondaje simptom da ne valja graficka kartica. Ako je mrtav piksel-drugacije skroz izgleda-onda je monitor tj panel(ono na cemu vidis sliku)
Fabricka greska u monitoru.