Ventilacija

Avetinja

Veoma poznat
Poruka
13.891
Pošto vidim da je neko pi`kanje na onoj temi radionica,

da ne i ja uleteo u raspravu... moram ovako.

Smrdi mi kad pustim da mi duva topao vazduh na šoferšajbnu. Nigde drugo osim gore. Nijedan drugi "izduv", samo tamo.

I to samo na vruć vazduh. Što bi moglo biti?

Kad ti tako zasmrdi samo na toplo,i na neku paljevinu, onda ti je to znak da je riknuo mali hladnjak.
Doduse ovo kod mene se manifestuje tako sto kad ukljucim grejanje i ventilator prvo mi izadje neka para i to u onom pravcu gde sam namestio da duva a onda pocinje da smrdi na paljevinu.
Imao sam takav slucaj na par automobila.

Ne, ne smrdi na paljevinu.

Jedno 20-tak dana sam vozio bez patosnica, pa su mi svi ulazili sa mokrim nogama unutra .... kontam da nije povuklo nešto ...

Fazon je što je i grejanje i klima i sve radi bez problema na svakom drugom ventilatoru ....

znao sam da ces da urnises taj auto :lol:

e, ako smrdi jako to znaci da su ulazile neke snajke koje su se oznojile u hulahopkama
a ako smrdi onako, ne bas al ipak smrdi - onda si pretero s malim fudbalom :hahaha:

To sto ti smrdi iz grejanja je znak da treba da ocistis klimu i ventilaciju. Neznam koliko ti je star auto, ali kad imas klimu, ova pojava se desi brze nego kod vozila bez klime, zbog kondenzacije i koje cega. Vozi kod majstora da ti lepo produva kanale, ocisti detaljno klimu i sve okolo, jel to je znak da su pocele kolonije bakterija da ti se stvaraju u sistemu. Verovatno nije strasno, ali ljudi skloni alergijama verovato kijaju i kaslju u tvom autu, jesi primetio tako nesto?

Kao sto covek iznad reche vreme je da promenis filter za klimu i da ocistis kanale,trebalo bi da ima da se kupi specijalni sprej kojim prskas u kanale tako da ubije sve sto se unutra nalazi.

Filter sam menjao na servisu, pre 5-6 meseci. Sad će opet servis za neki dan pa ću opet.

A nabavio sam od Wurth-a neki sprej koji se tura negde u klimu i čisti ... pa će da probamo sutra-prekosutra ....

Samo zamena filtera nije potpuno resenje. Treba sve unutra ocistiti, mada, ako vec imas taj sprej, probaj sa njim, i nemoj da ga stedis :), naprskaj ljudski svuda gde moze, onda lepo sve to osusis pa montiras filter.

I jedan savet, znam da je leti klima bas od pomoci, narocito u gradskoj guzvi, ali ako vozis auto na kratke relacije, od par kilometara, preporuka je da klimu uopste ne palis za tako kratko vreme, zato sto sistemu treba oko 5 minuta da se posle gasenja klime sve lepo osusi i da ne ostane kondenzacija, koja kasnije pravi ovakve probleme koje ti imas, a moze doci i do kvara kompresora, ako sam dobro zapamtio. Dakle, ako radi klima, treba je iskljuciti 5 minuta pre nego ugasis auto da bi se bilo kako treba. Vecina ljudi ovo ne postuje.

Ma je.bat je treba, ja preko ljeta bez klime ne bi mogao nikud :)

uzeo sam ovaj sprej, ima nastavak sa nekim crevom, znaci ne prska se svuda nego se to crevo stavi u neko drugo crevo od klime.... Bem li ga, povescu ga majstoru.

Back