Venitlator za kućište - Dilema koji uzeti

pa eto..cisto da zna bolja garancija artic, dolazi super pastica..
Ja sa Cooler Master om imam OK iskustvo. Jedino loše je što je posle 5 godina ovaj jedan kablić stradao. Ali ok nije toliko strašno. Inače lepo hladi i nije jako bučan. I lep je ako je nekom bitno a za undervolt ili ne treba naći ADEKVATNU voltažu za odredjenu frekvenciju. Kod mene je sad 1,22 V a radi na 3.8 procesor. Radio je na o na 3.9 skoro 4 Ghz ali manje stabilno. I više se grejao ne strašno ali više.

Ja sa Cooler Master om imam OK iskustvo. Jedino loše je što je posle 5 godina ovaj jedan kablić stradao. Ali ok nije toliko strašno. Inače lepo hladi i nije jako bučan. I lep je ako je nekom bitno a za undervolt ili ne treba naći ADEKVATNU voltažu za odredjenu frekvenciju. Kod mene je sad 1,22 V a radi na 3.8 procesor. Radio je na o na 3.9 skoro 4 Ghz ali manje stabilno. I više se grejao ne strašno ali više.
To je normalna voltaza za tu frekvenciju kod AMD-a. No ako hoces vise, preko 4Ghz, moraces da dizes. A kad dizes voltazu
ide mnogo veca toplota, mnogo vise vati i treba ti onda jako hladjenje...

To je normalna voltaza za tu frekvenciju kod AMD-a. No ako hoces vise, preko 4Ghz, moraces da dizes. A kad dizes voltazu
ide mnogo veca toplota, mnogo vise vati i treba ti onda jako hladjenje...
Opet se uvrdjujem periferne stvari. Već sam pričao ali opet cu : kad sam ostavljao na fabrički OC boost je dostizao i 4,4 Ghz ali je volta a dostizala u šoku i 1,5 V! Pa sam onda probavao sa 4,0 /3,9 Ghz i radilo je ali su voltaže išle do 1,32 + - temperatura MAX pod najvećim opterećenjem do 70+ C i to samo leti. Ali je vremenom počelo.... Da bude manje stabilno. Sad sam smanjio na 3,8 Ghz, 1,212 volzaža ali temperatura je manja za 10-15 C. A performance su za jedva par% manje. Zanemarljivo. P. C. sad sam razmišljao ISKLJUČIVO zbog Photoshopa da uzmem 5800/5900 X s tim da kažu da se 5800 X mnogo greje...

Brate, treba mi još jedan mali savet od tebe ako možeš da mi daš, evo vrtim se i dalje u krug, nisam još naručio one ventilatore (Arctic 120mm P12 PWM PST 5 komada Value Pack ventilator za kućište ACFAN00137A) pošto nema nigde u našim maloprodajama adapter za 4-pin konektore. Doduše ti si mi poslao linkove gde mogu da se nađu ovi adapteri, ali to nije na našem tržištu Pa sam hteo da te pitam da li možda postoji drugačiji način povezianja ovih ventilatora i pitam se kako drugi ljudi rešavaju taj problem povezivanja 3-5 ventilatora koji imaju 4-pin konektore? Hvala ti unapred na odgovoru. Izvini molim te na cimanju.

Back