Venera opozicija Pluton

E dusice , koju ti tesku kartu imas ..i moja nije laka ..al ovo .i pluton i neptun u teskim aspektima...Bas sam skoro citala da Pluton u 12 je teska karma iz proslih zivota..krimi dosije...

Mozda bi za tebe bilo najbolje da se posvetis religije, pomaganje ljudima, himanitarnog rada , moras stalno praviti dobra dela da neutralises negativnu karmu. Optimizam i pozitivno razmilsnje.

Poslednja izmena:
E dusice , koju ti tesku kartu imas ..i moja nije laka ..al ovo .i pluton i neptun u teskim aspektima...Bas sam skoro citala da Pluton u 12 je teska karma iz proslih zivota..krimi dosije...

Mozda bi za tebe bilo najbolje da se posvetis religije, pomaganje ljudima, himanitarnog rada , moras stalno praviti dobra dela da neutralises negativnu karmu. Optimizam i pozitivno razmilsnje.

Vala bas! :( Taman izadjem iz jedne nevolje druga mi je odmah za vratom...:dash:
Upravo zbog svega toga sam pocela da se interesujem za astrologiju da nekako sebi objasnim da mora tako da bude...:( Da i ja sam citala da je Pluton u 12. teska karma i veliki broj neprijatelja...
Trudim se da pomognem svima koliko mogu, ono bas sam humana sto bi se reklo :)
I naravno moram da budem veci optimista u zivotu :)

Ne radi to mnogo u sinastriji, ako mene pitaš :D
Opa! Lepa vest! :D
Cega sam se sve nacitala...:eek: Mogu ti reci da je vecinski zastupljeno misljenje da tu mora biti fatalne patnje, intenzivnih emocija, zivota 'ni sa njim, ni bez njega'.
I ogromna seksualna privlacnost.
Takodje, na nekoliko mesta pise da te veze obavezno pucaju :D

U ovom slucaju postoji i Mesec trigon Venera i tako neki lepi aspekti.

Kako sam zagrizlaaaa...Sve gledam kroz astro :zcepanje:

Ne postoji slovom i brojem NIJEDAN aspekt "zbog kojeg" veze pucaju jer jedan aspekt NIKAD nije dovoljan. Posebno ako se radi o generacijskim planetama kao ovde, to jednostavno nema smisla :D

To je simbolika aspekta, ali u teoriji. U praksi sve zavisi koliko je on naglašen, jak, bitan u konkretnom slučaju, a sve i da jeste, kao što rekoh radi se o dalekoj planeti (ups, nije ni planeta više :mrgreen: :zcepanje: ) i ne može biti bitniji od aspekata ličnih planeta.

Ne postoji slovom i brojem NIJEDAN aspekt "zbog kojeg" veze pucaju jer jedan aspekt NIKAD nije dovoljan. Posebno ako se radi o generacijskim planetama kao ovde, to jednostavno nema smisla :D

To je simbolika aspekta, ali u teoriji. U praksi sve zavisi koliko je on naglašen, jak, bitan u konkretnom slučaju, a sve i da jeste, kao što rekoh radi se o dalekoj planeti (ups, nije ni planeta više :mrgreen: :zcepanje: ) i ne može biti bitniji od aspekata ličnih planeta.
A da, meni je Pluton kao bitan, jer mi je vladar podznaka i u prvoj kuci ( dok po tradicionalnoj ni nije, je l' :D ).
Sve u svemu, jako, jako zanimljivo, ali mislim da cu morati manje da gledam :)
Svasta nesto utripujem, i odem u svet imaginacije :mrgreen:
Hvala lepo na 'samaru' realnosti :mrgreen::rumenko:

Ovo ja imam u sinastriji :mrgreen:

S jedne strane Pluton kvadrat Venera
S druge strane Pluton opozicija Venera

To su drugačija shvatanja lepote, drugačija primenjivanja inteziteta ljubavi tokom ili u toku veze, drugačiji vidovi davanja pažnje. Pluton je izuzetno bitan u samom natalu, odnosno sinastriji, odnosno u krajnjem slučaju solaru. Manje je bitan samo kada se posmatra kao tranzitno telo. Pluton ukazuje na posesivnost i potrebu da se dominira nad drugim polom, kao i načinom na koji ta dominacija može da uspe.
Ovo važi za sve tipove ljudi koji su okarakterisani Plutonovom energijom. Ljudi sa Plutonom u Vagi, recimo, češće ostaju sami uvek tražeći grešku u drugim ljudima, pre no li u sebi za svoje postupke koji su doveli do razvoda, pogotovo u kombinaciji sa Uranom.
Tranzitni hod daljih planeta je i te kako važan, mnogm ljudima koje poznajem, a koji su u znaku Ovna recimo, su se dogodile strašne stvari sa glavom, pamćenjem, brakom kao i gubljenjem kose.

Pluton je sitan, neprimetan, ali nas tera na to da stvari menjamo iz korena. Pluton je viši stepen Marsa, po udelu agresivnosti, a takođe je i opozitan konceptu uzajamne ljubavi.

Izuzetno je bitan u aspektima sa Venerom jer ukazuje na mogućnost fatalnih ili pogubnih ljubavnih odnosa, odnosno tendencijama ka tragičnim odnosima u ljubavi. Imaj u vidu da mnogi astrolozi uopšte nemaju pojma o dejstvu Plutona, odnosno Neptuna, odnosno Urana jer su svoju praksu sveli na brže i lako uočljive planete odakle baziraju preglede na osnovi solarnih horoskopa (što je i najobičniji faktor u radu sa astrologom - analiza perioda za posao, ljubav i slično tome).
Drugo, jedan aspekat i te kako može biti poguban bez obzira na brzinu same planete. Planete deluju više na fizičke osobine što su bliže, odnosno brže, dok one koje su dalje deluju na psihu individue. I sve imaju svoje kako i zašto.

Ljubav koa ljubav je komplikovana i nimalo naivna za posmatranje s obzirom da je individualna stvar kod ljudi, a takođe je nešto što se mora graditi iz dualiteta. Ljubav se širi, gradi i traje. Ne može se gledati isključivo kroz Veneru ili Mesec jer afekcija ili trenutna i prolazna osećanja nisu glavni faktor nakon nekog vremena, tu dolazi i pitanje stabilnosti (Saturn), seksa (Mars), odnosa (VII kuća) i još mnogo štošta.

Pluton posmatraj kao jedan vid opsesije, iskonske želje i pokreta da se dođe ili do najviše visine ili najdublje dubine. To je planeta kod koje nema sive lokacije, sve mora da ide na ''sad ili nikad'' kada se aktivira. U opoziciji može dati poteškoće kada se pojavi neka druga žena (Venera) i stvoriti gotovo bolesnu ljubomoru i opsesiju do momenta kada se nekome može čak pretiti smrću, dok sa druge strane može dati i veoma nemilosrdan odnos prema zajedničkom novcu ili generalno nekim od stvari na koje bi se potrošio novac.

Sa mitološke perspektive, Pluton je bog Had koji čuva reku Stiks (Škorpiju), ali takođe i čuva ogromna bogatstva duboko u pećini. Na sličan način odnos između Venere i Plutona može biti posesivan, može se dogoditi da se otvoreno brani supružniku da priča sa drugim ženama ili da komunicira sa ženskim svetom uopšte. Može stvoriti fobiju od drugih žena.

Postoji mnogo načina da se pogleda takav pluton, ali potrebno je imati jasnu natalnu kartu ispred sebe kako bi se mogao precizno dati odgovor na potencijalno pitanje.

Ne zaboravi, Pluton je i te kako važan i bitan, ali ga se mnogi plaše. Pluton se može okarakterisati ''demonima u ljudima'', nešo od čega drugi rado pobegnu, dok Škorpije mogu da se sa velikom lakoćom suoče sa tim, te ostanu pribrane na površini.

Inače, ovo ti pišem kao neko sa izuzetno jakom konjukcijom Plutona i Marsa u petoj kući u Škorpiji (svetlo i potraga za istinom), a kao neko sa Saturnom preko Sunca u Strelcu je zagarantovano da ne mogu da slažem po pitanju bilo čega od napisanog.

Sve što te zanima o Plutonu, pitaj mene. :bye:

Hvala na iscrpnom objasnjenju! :rumenko:

Licno, uverena sam da osecam uticaj Plutona! Sa ocima ne znam vise sta da radim, nekada bih ih samo zatvorila da ih niko ne vidi, mada zna da bude zanimljivo, kazu da je tu i harizma, a na psiholoskom planu - ima nekih poteza koji su teski za samooprastanje, ubijem se u pojam, ubijem, i onda bljesak, idem dalje i popravim kako znam i umem. Ima osvrtanja (retro Pl), ali ide se dalje. Izrazito osvetoljubiva!
Kada je Saturn prolazio kroz 1. , a tu je Pl, mislila sam da cu poludeti, doslovno :D Svakakvi momenti, ali uspesno predjeni, i pouka izvucena.

O astro se informisem upravo od pocetka tog trazita, ili malo pre toga.
Naravno da sam i dalje laik, i rastrzana sam kada vidim razlicita tumacenje tradicionalne i moderne astro. Po osecaju, apsolutno bih glasala za modernu, i uticaj Pl, barem u natalu, dok sam za sinastriju bila u nedoumici :D

U ovom odnosu ima svega od toga sto si naveo, ili potencijal za to. Spojili smo se na neverovatan nacin, i bica nam uzivaju do koske, kada smo zajedno. Divna jedna ljubav, od starta vrlo intenzivna ali i ozbiljna.
Interesantno je da nikada nisam bila ljubomorna. Opsednuta - da, svojatala -da, ali ljubomorna na druge zene...Ne.
Nisam bila, sada jesam :D Razumna sam, srecom, i nosim se sa tim.
Ima dosta price o novcu, ali on nije zajednicki. Srecom.

Ne plasim se Pl, i volela bih da ovaj odnos potraje.
Inace moj Pl kvadrira njegovu Ve, a njegov pravi opoziciju ka mojoj.
On npr. ima kvarat Pl i Ve, koja je vladar podznaka :D

Milo mi je sto i sam osecas ovu magiju...

A da, meni je Pluton kao bitan, jer mi je vladar podznaka i u prvoj kuci ( dok po tradicionalnoj ni nije, je l' :D ).
Sve u svemu, jako, jako zanimljivo, ali mislim da cu morati manje da gledam :)
Svasta nesto utripujem, i odem u svet imaginacije :mrgreen:
Hvala lepo na 'samaru' realnosti :mrgreen::rumenko:

Ne, po tradicionalnoj se ne gledaju uopšte transcendenti (mada ih neki čak i tu gledaju u okviru horarne u specifičnim okolnostima .- koliko sam ja shvatila - pošto inače nisam tradicionalista nego tek tu i tamo pokupim koju novu informaciju na tu temu, inače znam samo osnove) a po modernoj se gledaju oba vladara, i Mars i Pluton za Škorpiona na primer (i tako redom - Uran + Saturn za Vodoliju, Neptun i Jupiter za Ribe).

Nema šta da utripuješ, astrologija može samo da objasni nešto što već postoji kao takvo, ona ništa ne određuje :D :p

Licno, uverena sam da osecam uticaj Plutona! Sa ocima ne znam vise sta da radim, nekada bih ih samo zatvorila da ih niko ne vidi, mada zna da bude zanimljivo, kazu da je tu i harizma, a na psiholoskom planu - ima nekih poteza koji su teski za samooprastanje, ubijem se u pojam, ubijem, i onda bljesak, idem dalje i popravim kako znam i umem. Ima osvrtanja (retro Pl), ali ide se dalje. Izrazito osvetoljubiva!
Kada je Saturn prolazio kroz 1. , a tu je Pl, mislila sam da cu poludeti, doslovno :D Svakakvi momenti, ali uspesno predjeni, i pouka izvucena.
tebi je natalno Ascendent u Škorpionu i tradicionalni vladar Mars u 8. kući, i da nema tog Plutona u 1. osećala bi i doživljavala sve ovo jer su to (i) svojstva tih pozicija. U stvari je jako teško razlučiti kad je sve ovako đuture postavljeno tako da priča istu priču, šta od čega potiče i šta tačno šta opisuje i ko je za šta zaslužan :D ako me razumeš.

Tranziti Saturna preko bitnih tačaka u natalu a posebno kad je u pitanju prolazak kroz 1. kuću kod svakog je upečatljiv i težak, tako da bih rekla da to ovde nema neke veze s Plutonom (ne ulazeći u to da li je bitan ili ne, samo kažem da je druga stvar u pitanju).

Naravno da sam i dalje laik, i rastrzana sam kada vidim razlicita tumacenje tradicionalne i moderne astro. Po osecaju, apsolutno bih glasala za modernu, i uticaj Pl, barem u natalu, dok sam za sinastriju bila u nedoumici :D
Nema potrebe da budeš rastrzana, odluči se za ono što misliš da ti više leži i što tebi lično ima više smisla.

Tradicionalna i moderna astrologija (kakvim ih ja znam) uopšte nisu oprečne, samo na različite načine opisuju iste stvari. Ja tradicionalnu ne znam, ne znam čak ni horare da tumačim :rumenko: (ne znam da ih tumačim kako treba - znam osnove kao što rekoh ali to nije to) ali je ona u mnogim stvarima konkretnija i jezgrovitije objašnjava neke suštinski jako bitne stvari, zato mislim da nije zgoreg informisati se bar na tu temu pre ili kasnije. U modernoj astrologiji s druge strane ima dosta filozofiranja i psihologiziranja, nekad potrebno a često bespotrebno i sa previše detalja. Zato ja volim da svedem stvari na ono najosnovnije, kad imaš kostur i shvatiš suštinu lako je posle širiti priču. Ali uglavnom ovo što ja pišem i uopšte moje znanje nije bazirano na tradicionalnoj, moderna astrologija ne isključuje tradicionalne vladare znakova i uopšte sve ovo što ja pišem. Nigde u literaturi nećeš naći da su tradicionalni vladari isključeni :)

Ne plasim se Pl, i volela bih da ovaj odnos potraje.
Inace moj Pl kvadrira njegovu Ve, a njegov pravi opoziciju ka mojoj.
On npr. ima kvarat Pl i Ve, koja je vladar podznaka :D
problem s ovim tumačenjem je što ima previše, baš previše ljudi čiji Pl kvadrira tvoje planete i obrnuto, to su generacije i generacije ljudi (od '71 do '84, da podelimo na pola ili na 1/3 zbog pozicija na određenom stepenu Vage i orbisa aspekata pa je opet mnogo - mnogo ljudi je rođeno u opsegu od tih par godina minimum) i samim tim taj aspekt nije suštinski bitan, očigledno je nešto drugo ono što bliže opisuje vaš odnos.

ne znam da li uspevaš da ispratiš ono što pišem, nadam se da sam koliko toliko jasna.

Poslednja izmena:
tebi je natalno Ascendent u Škorpionu i tradicionalni vladar Mars u 8. kući, i da nema tog Plutona u 1. osećala bi i doživljavala sve ovo jer su to (i) svojstva tih pozicija. U stvari je jako teško razlučiti kad je sve ovako đuture postavljeno tako da priča istu priču, šta od čega potiče i šta tačno šta opisuje i ko je za šta zaslužan :D ako me razumeš.
Isto kao kada sam pitala za utiske o Fortuni, pa si ti rekla da ti i Fortuna i Venera donose isto zbog svojih pozicija, i da zapravo ne znas koje je ciji uticaj :)
Mada sam Marsa u 8.zamisljala kao vise fizickog u odnosu na Plutona u 1.
Takodje sam smatrala da on recimo donosi harizmu, seksipil, uopsteno obelezje koje nije samo fizicko ali jeste i fizicko, dok Pl u prvoj donosi bas pogled, kao detalj.

- - - - - - - - - -

Tranziti Saturna preko bitnih tačaka u natalu a posebno kad je u pitanju prolazak kroz 1. kuću kod svakog je upečatljiv i težak, tako da bih rekla da to ovde nema neke veze s Plutonom (ne ulazeći u to da li je bitan ili ne, samo kažem da je druga stvar u pitanju).

Nema potrebe da budeš rastrzana, odluči se za ono što misliš da ti više leži i što tebi lično ima više smisla.
Znam da su trazniti kroz 1.uvek takvi, istina da je mnogo negativnih utisaka na tu temu, a da mnogi ovde nemaju Pl. Sto sam to povezala sa tim, nemam pojma :D

Naginjem vise ovom gledistu koje kao prvenstvenog vladara Sco uzima Plutona. Definitivno. Orijentisacu se ipak na to. Eto, neka spoznaja :D

problem s ovim tumačenjem je što ima previše, baš previše ljudi čiji Pl kvadrira tvoje planete i obrnuto, to su generacije i generacije ljudi (od '71 do '84, da podelimo na pola ili na 1/3 zbog pozicija na određenom stepenu Vage i orbisa aspekata pa je opet mnogo - mnogo ljudi je rođeno u opsegu od tih par godina minimum) i samim tim taj aspekt nije suštinski bitan, očigledno je nešto drugo ono što bliže opisuje vaš odnos.

ne znam da li uspevaš da ispratiš ono što pišem, nadam se da sam koliko toliko jasna.
Razumem, lepo si napisala, hvala mnogo!
I naravno da ima smisla, tako je...
E sada, moje pitanje je, zasto se taj aspekt uzima u obzir u tolikoj meri, u tolikom broju konkretnih slucajeva? Da li je Pl samo 'izvikan', i posto je tako mocno i magicno predstavljen, prosto je najzanimljiviji za stvaranje daljih prica o njemu?
Sigurno je da u tim odnosima o kojima se govori, postoji 'to nesto', ali kao sto kazes, moguce je da dolazi od nekih drugih planeta i aspektima.

Ne moras ti da odgovoris, moze bilo ko :)

Ono sto sam za sada zakljucila - na licnom nivou, izabrala bih da me Pluton itekako opredeljuje. U sinastriji jos nisam razlucila...

- - - - - - - - - -

misliš na oči- pogled u tom smislu?

Mislim :mrgreen:

E sada, moje pitanje je, zasto se taj aspekt uzima u obzir u tolikoj meri, u tolikom broju konkretnih slucajeva? Da li je Pl samo 'izvikan', i posto je tako mocno i magicno predstavljen, prosto je najzanimljiviji za stvaranje daljih prica o njemu?
Sigurno je da u tim odnosima o kojima se govori, postoji 'to nesto', ali kao sto kazes, moguce je da dolazi od nekih drugih planeta i aspektima.
ja lično ne znam tačno ali pretpostavljam da je to zato što je priroda i opis tog aspekta takav da opisuje većinu sudbinskih i fatalnih odnosa, iako oni mogu i drugačije da se vide i budu predstavljeni astrološki ali je nekako najlakše sve pripisati jednom aspektu. U ovom smislu (sinastrija) mislim da jeste izvikan, ne zato što ja neću da to tako bude ili zato što "ne uzimam u obzir Plutona" nego iz razloga koje sam prethodno navela :)

Preduslov za kontakte, a kamoli za tzv fatalne odnose su kontakti ličnih planeta (a pre toga poklapanje preko natala), to je otprilike suština.

Pogled - i oči - opisani su preko svetala a to su Mesec (pre svega) i Sunce. Vodeni znaci uopšteno imaju najupadljivije oči i pogled (na ličnom nivou to je najvidljivije kod ASC-a i vladara ASC u vodenim znacima) - Rakovi krupne, vodnjikave oči s krajevima na dole i pomalo tužan pogled, Škorpioni mogu imati sitnije oči ali uvek dubok i prodoran pogled, često neprijatan, Ribe krupne i sanjalačke, "uspavane" oči ili "narkomanski" :mrgreen: pomalo nefokusiran pogled.
Pored ovih pokazatelja oštar pogled često imaju ljudi sa Mesecom u aspektu sa Saturnom ili Marsom, ili u njihovim znacima.

Milo mi je sto i sam osecas ovu magiju...

Pluton mi je najinteresantnija planeta za istraživanje, s obzirom da se ne može protumačiti konvencionalnim metodama.

Ključni element je obnavljanje, odnosno bolje rečeno - reformacija i transformacija. Pluton je Alfa i Omega, dakle Prvi i Poslednji, početak i završetak velikog kruga iliti ciklusa.

ljudi ga ne vide jer ''kako krugu odrediti početak i kraj'', kako prodreti u najdublje delove okeana gde je pritisak toliko jak, gde svetlo ne može da dođe? Kako jedan Pluton, koji mrak pretvara u svetlo, a svetlo u mrak može da se manifestuje?

Možemo da posmatramo riblji svet na dnu mora i okeana (ono što znamo o tome)

50544_1_1280x720_640x360_177552451962.jpg

Ova riblja vrsta je pod definitivnim uticajem Plutona, razvila se na takav način da ima svetlo ispred sebe kao osnovni deo organizma, u najtamnijim delovima okeana.

8871593efec8a0f48db22f7699988e8051545e4.jpg

Dakle, možemo da gledamo površinski i da kažemo ''to na nas ne utiče'', ili da pravim Škorpionskim energijama odemo u najveće dubine i otkrijemo ono čega se drugi najviše plaše, otkrijemo ono šta leži u najmisterioznijoj 12 kući, u samoj psihičoveka koja leži neistražena, nesvesna i u najvećim strahovima.

Ako želimo da sagledamo uticaj Plutona, možemo da vidimo viruse oko nas. Neki će odmah reći ''To je neptun'' ili ''To je udeo znaka Riba'' time zapostavljajući ono što je u samoj osnovi, u samoj dubini.

Gde se virusi najviše eksponiraju? Gradski prevoz, osnovne škole, najviše napada pluća, odnosno respiratorni sistem. Pluton je egzaltiran u Blizancima. Vakcine se primaju u ruke (Blizanci). :ok: i to dobrim delom tokom detinjstva (Merkur).

dakle, Pluton je i te kako vidljiv, samo treba da se ljudi bolje usklade sa stvarima oko sebe, sa egzaltacijama. Imajmo u vidu, Plutonov hod u Strelcu je doveo do toga da se Pluton više ne naziva planetom, a takođe je doveo do toga da se pokažu njegove slike. u Blizancima se dobro sakrije.

Ljudi koji su ostavili ogroman doprinos na kontu Plutona su bili Marija Kiri (čiji su papiri i naučni radovi i dalje radioaktivni,a to možemo videti po stepenu Plutona u 3 kući)

Mislim da ova teta astrolog takođe poseduje poziciju i može da donekle razume kakav je osećaj.

Sve najbolje

Još jedna stvar. Dejstvo Plutona se može opisati kroz mit o vampirima, a pogotovo kada se stane ispred ogledala.

Vampir je tipičan predstavnik Plutona i Škorpionske energije. Napada zubima vrat (Bik) i generalno ima veze sa sečom vratnog dela. Seča glave je pod dejstvom Plutona.

Vampir se ne može videti u ogledalu, po mitu, što je upravo asocijacija na dualnost koju predstavljaju dvojni znakovi poput Blizanaca i Riba.

Šta je ogledalo? Od čega se pravi? Ogledalo se pravi od peska, peska koji je pod uticajem merkura (sitan kamen), ali u okviru znaka Device (6 kuća), sa početkom u 7 kući (Vaga).

Ogledalo možemo da predstavimo kroz DVE kuće, odnosno sam Ascedent i Descedent. Uzimamo u obzir 12 i 1 kuću. 12 daje magijske odnose ogledalu, a 1 kuća predstavlja fizički izgled osobe. Pred ogledalom se stvara dualitet (Blizanci, Ribe), a takođe se doterujemo kada idemo na posao ili u grad (kuća VI za posao, kuća VII za odnos prema odeći kao o neživom predmetu pod vladavinom Vage).

Svaki put kada stanemo ispred ogledala i mislimo da ''nas neko posmatra'' ili da vidimo nešto čudno, odnosno osetimo tu senzaciju da nešto ''nije u redu'' - u stvari se aktivira natalni pluton, a osetniji je kod ljudi koji imaju dodirnih tačaka sa Plutonom u bilo kojoj od kuća 12, 1, 6 i 7. Ovim ljudima je izgled izuzetno bitan.

Polemika oko očiju je takođe tačna. Oči, pod dejstvom znaka Riba, odnosno Neptuna (slane suze, okean je slan, more takođe, izvori poput Raka su slatki, Mesec je sladak) su takođe kroz celu istoriju čovečanstva ''Pogled u dušu'', a takođe su veoma bitni kada su u pitanju magijski rituali, tradicionalno,jer vode direktno do Srca. Svaka fotografija ima isti koncept.Optički uređaji su pod vladavinom Merkura (VI kuća, lens, preciznost, detalji, optika, naočari za čitanje, naočari za rad, naočari se nose da osoba deluje intelektualnije, hladan intelekt, intelekt Device iltii kuće VI).
Ovde odmah vidimo analogiju za Sunce u 12 kući, takozvano nejako Sunce, kratkog života. Ovakvo Sunce tone i pretvara se u tamu, životna energija se guši, davi i nestaje.

Odmah se vraćamo na analogijuVampira. Vampir ne podnosi Sunce, na fizičkom planu. Dakle, Sunce i Pluton nisu nimalo kompatabilni jedan sa drugim. Stvara se ogroman konflikt, prelazak iz mraka u svetlo, kao i iz svetla u mrak na velikoj brzini što može dovesti osobu do psihičkih problema, pogotovo kada se radi o 12 kući (mentalna institucija, podsvesni problemi,strašni snovi).

Nejako Sunce u 12 kući takođe ukazuje na probleme u snovima,kada svetlo nestane, ne radi ili postoje problemi sa prekidačem za lampu,sijalicu i slično tome. Ogledala u snovima nikada neće prikazati istu osobu. Sat nikada neće prikazati isto vreme. Šake nikada neće pokazati isti broj prstiju. Rečenice u knjigama nikada neće imati smisla. Dakle, u snovima, gde vlada12 kuća, 6 kuća postaje apsurd. Dakle sat (ručni sat, Švajcarski satovi, dejstvo Merkura, dejstvo Device - preciznost) gubi svoja svojstva. Dolazi do transformacije i suočavanja sa strahovima. Pluton se manifestuje tako što možemo da osetimo da nas neko davi (paraliza sna).

I to su samoneki od primera direktnog uticaja Plutona koji se generalno pripisuje mraku neistražene i nepoznate 12 kuće gde Suncen ije jako, gde svetlost ne dopire.

Iz tog razloga sam pokazao analogiju transformacije jer sam siguran da samo ljudi sa jakom Škorpijom u natalu mogu da zaista diskutuju o tome na pravilan način, što naravno ne treba da čudi jer svako je rođen sa drugačijim talentima i sposobnostima, pa i svaki astrolog na kraju krajeva ne tumači na isti način.

Ako pogledamo natalnu kartu Clyde Tombaugh-a koji je obelodanio (Mesec) postojanje Plutona (time započinjajući novi ciklus čovečanstva), videćemo da mu je tako bilo suđeno da to učini čim Pluton dođe na 18 stepeni Raka, a Mesec zađe na stepen Vodolije (njegov znak) u znaku Škorpije, odnosnoSunce na samom prvom stepenu znaka Riba.

http://www.astrotheme.com/astrology/Clyde_Tombaugh

Pozicija je bila kao laser istine (Sunce) koja ide do najdublje tačke okeana. Ovo ne bi mogla da uradi osoba koja ima dobro plasiran Neptun. Da bi se Neptun istraživao, mora biti ili u opoziciji ili u kvadratu. Svako ko ima dobro pozicioniran Neptun ne mari za istraživanje svemira, niti za bilo šta što se tiče dubine okeana. Takvim ljudima prija dubina mora, kupanje, pa čak i narkotici (može biti fatalno ukoliko je 8 kuća loša, kao u slučaju pevačice Lava Whitney Houston).

Još jednom, sve najbolje, idem da gledam košarku. :mrgreen:

ja lično ne znam tačno ali pretpostavljam da je to zato što je priroda i opis tog aspekta takav da opisuje većinu sudbinskih i fatalnih odnosa, iako oni mogu i drugačije da se vide i budu predstavljeni astrološki ali je nekako najlakše sve pripisati jednom aspektu. U ovom smislu (sinastrija) mislim da jeste izvikan, ne zato što ja neću da to tako bude ili zato što "ne uzimam u obzir Plutona" nego iz razloga koje sam prethodno navela :)

Preduslov za kontakte, a kamoli za tzv fatalne odnose su kontakti ličnih planeta (a pre toga poklapanje preko natala), to je otprilike suština.
.
Jasno, razumem sta govoris, hvala!

- - - - - - - - - -

Škorpioni mogu imati sitnije oči ali uvek dubok i prodoran pogled, često neprijatan
Pored ovih pokazatelja oštar pogled često imaju ljudi sa Mesecom u aspektu sa Saturnom ili Marsom, ili u njihovim znacima.
Imam i Asc u Sco i kvadrat Meseca i Saturna :zcepanje: Za Mesec i Mars ne mogu trenutno da se setim, ali pogled koji ubija svakako imam, ako tako drugi kazu, onda je tako :D

Poslednja izmena:
Pluton mi je najinteresantnija planeta za istraživanje, s obzirom da se ne može protumačiti konvencionalnim metodama.

Ključni element je obnavljanje, odnosno bolje rečeno - reformacija i transformacija. Pluton je Alfa i Omega, dakle Prvi i Poslednji, početak i završetak velikog kruga iliti ciklusa.

ljudi ga ne vide jer ''kako krugu odrediti početak i kraj'', kako prodreti u najdublje delove okeana gde je pritisak toliko jak, gde svetlo ne može da dođe? Kako jedan Pluton, koji mrak pretvara u svetlo, a svetlo u mrak može da se manifestuje?

Možemo da posmatramo riblji svet na dnu mora i okeana (ono što znamo o tome)

50544_1_1280x720_640x360_177552451962.jpg

Ova riblja vrsta je pod definitivnim uticajem Plutona, razvila se na takav način da ima svetlo ispred sebe kao osnovni deo organizma, u najtamnijim delovima okeana.
:heart::heart::heart:

Inace, ne znam sta drugo da kazem na celokupan tekst, NW3, fascinirana sam. Vidi se da si bas usao u tematiku. Ne mogu nikakvim cinjenicama da se nadovezem, ali sopstvenim bicem i osecajem tvrdim da Pluton radi, da utice, pa eto, na neke mozda i vise.

Hvala mnogo na komentarima!

Kada teta objasnjava i oko 11:40 kaze da 'oni nisu ljudi' ( sa konj.Ma i Pl) i zastane, tacno sam mislila da je htela da kaze upravo to - da nisu ljudi :mrgreen: Zatim nastavlja.

Vau, vau, vau!

- - - - - - - - - -

Svaki put kada stanemo ispred ogledala i mislimo da ''nas neko posmatra'' ili da vidimo nešto čudno, odnosno osetimo tu senzaciju da nešto ''nije u redu'' - u stvari se aktivira natalni pluton, a osetniji je kod ljudi koji imaju dodirnih tačaka sa Plutonom u bilo kojoj od kuća 12, 1, 6 i 7. Ovim ljudima je izgled izuzetno bitan.
:
A je l' :sad2::mrgreen: Ovo je i meni, Plutonovki, malo jezivo:zcepanje:

Back