Vene, tromboza & Detralex

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Afroo

Zaslužan član
Poruka
111.627
..ej drugarice i drugari...znam da postoji Zdravlje i da tamo mogu da otvorim ovu temu,
ali nekako mi se cini da ce je ovde videti vise ljudi koji imaju bilo kakve veze sa zdravstvom...

..naime radi se o tome da imam trombozu povrsinskih vena, i prepisan mi je lek Detralex, koji
je navodno jedini i najbolji za to na nasem trzistu...(ne ide na recept kao ni jedan lek za vene)..
..pijem to vec duze vreme od prilike 6 meseci bez pauze, strogi kako je prepisano i isto se
osecam kao i pre nego sto sam pocela da pijem lek..isto me boli, isto mi otekne to mesto
gde je tromb...pijem i neki caj od heljde za to ali nista...

..e sad, mene zanima zna nli neko od vas, postoji li neki bolji lek od ovog, ako ne kod nas
ono negde preko...neki proveren lek...??
..nadavah se para i nagutah se lekova, a nista, bas nista bolje nije nego kad je i ustanovljena
ta tromboza:sad2:

..hvala

- - - - - - - - - -

...molim moderatora da ispravi naslovi inapise "tromboza" :dash::hvala:

...ja probala al nemoze...

Ima jedan lekar koji pravi melem za vene, mogu ti nabaviti njegov tel broj, ali imam i njegov savet. Kaze, da na stopalima postoji oko 270 kanala za ciscenje organizma. Najbolji lek za SVE bolesti je da svaki dan napraviš rastvor morske soli u vodi i drzis potopljena stopala dok se voda ne zamuti. Već za dva tri dana bi trebalo da osetis promene.Znam tog čoveka dugo, njegovi svi žive stotinjak godina, i svi se leče sa slanom vodom.

Odgovarajuce gumene carape i lek DETRALEX ili DAFLON.

..to i pijem i nista....za taj Daflon nisam ni cula, ali eto pijem Detralex i mazem Kesten gel...

- - - - - - - - - -

Ima jedan lekar koji pravi melem za vene, mogu ti nabaviti njegov tel broj, ali imam i njegov savet. Kaze, da na stopalima postoji oko 270 kanala za ciscenje organizma. Najbolji lek za SVE bolesti je da svaki dan napraviš rastvor morske soli u vodi i drzis potopljena stopala dok se voda ne zamuti. Već za dva tri dana bi trebalo da osetis promene.Znam tog čoveka dugo, njegovi svi žive stotinjak godina, i svi se leče sa slanom vodom.

...pa ono jes, kad sam ne moru mene nista ne boli, sto sam duze u vodi, vene mi se manje vide....ali ovo nisam znala
...bas bukvalno svakog dana to treba raditi?
...nebi bilo lose Margo, ako mozes...hvala

..to i pijem i nista....za taj Daflon nisam ni cula, ali eto pijem Detralex i mazem Kesten gel...

- - - - - - - - - -

...pa ono jes, kad sam ne moru mene nista ne boli, sto sam duze u vodi, vene mi se manje vide....ali ovo nisam znala
...bas bukvalno svakog dana to treba raditi?
...nebi bilo lose Margo, ako mozes...hvala

Detraleks i Daflon su isti preparat sa razlicitim komercijalnim nazivom.

To je do sada najbolji lek za vene koji je izmisljen.

Nemojte verovati u babske lekove.

Probajte hirurski ako nista drugo ne pomaze.

Detraleks i Daflon su isti preparat sa razlicitim komercijalnim nazivom.

To je do sada najbolji lek za vene koji je izmisljen.

Nemojte verovati u babske lekove.

Probajte hirurski ako nista drugo ne pomaze.

...lekar specijalista smatra da nije potrebna hiruska intervencija, navodno je to samo estetski problem, a mene i pored urednog uzimanja terapije
to mesto gde se nalazi tromb jako boli...
...u slucaju da ja insistiram da se uradi hiruska intervencija morala bi sama da je platim, jer u tom slucaju zdravstvo ne pokriva troskove, a ne
znam ni ovako kako stoje stvari, jer ni jedan lek za vene u nasoj drzavi ne ide na recept jer se samo lecenje vena smatra estetikom..sto je van
pameti ali je na zalost tako...

- - - - - - - - - -

Alge se kupuju u zdravoj hrani pa sama pravi čaj ili ih ubaci u ručak pa ih izvadi kada se skuvaju ;)

...aha..nisam to znala..ok, hvala..

...lekar specijalista smatra da nije potrebna hiruska intervencija, navodno je to samo estetski problem, a mene i pored urednog uzimanja terapije
to mesto gde se nalazi tromb jako boli...
...u slucaju da ja insistiram da se uradi hiruska intervencija morala bi sama da je platim, jer u tom slucaju zdravstvo ne pokriva troskove, a ne
znam ni ovako kako stoje stvari, jer ni jedan lek za vene u nasoj drzavi ne ide na recept jer se samo lecenje vena smatra estetikom..sto je van
pameti ali je na zalost tako...

Nije tacno da je to samo estetski problem! :nono3:

Na protiv, tromboza je VRLO OZBILJAN ZDRAVSTVENI PROBLEM!

Postoji velika mogucnost da se tromb u jednom momentu otkine i kruzi krvotokom (embolija) dok se ne zaglavi u nekom kapilaru mozga ili srca.

Ili pluca.

I tada taj kapilar raste dok ne pukne....

Ako je u mozgu - to je onda mozdani udar ili popularno shlog, a ako je u srcu onda je infarkt miocarda.

I jedno i drugo je vrlo opasno po zivot i svaka tromboza se mora VRLO OZBILJNO SHVATITI jer je ona predznak veoma teskih momenata koji ce doci.

Postoje lekovi koji se zovu ANTIKOAGULANTI.

Pokusajte sa njima da razbijete tromb.

Samo buditer oprezni - ti lekovi nisu aspirini....

Drzite se TACNO propisane doze i propisanog vremena uzimanja.

Kontrolisite krv REDOVNO.

Mogu da imaju veoma nezgodne kolateralne posledice.

Poslednja izmena:

Postoji velika mogucnost da se tromb u jednom momentu otkine i kruzi krvotokom (embolija) dok se ne zaglavi u nekom kapilaru mozga ili srca.

Ili pluca.

Ako je u mozgu - to je onda mozdani udar ili popularno shlog, a ako je u srcu onda je infarkt miocarda.

I jedno i drugo je vrlo opasno po zivot i svaka tromboza se mora VRLO OZBILJNO SHVATITI jer je ona predznak veoma teskih momenata koji ce doci.

Да ви реЧем тачно је и то на примеру једног Србобранца.
Ветеринар, да га не именујем презименом, Михајло(Миша) шампон(надимак шампон јер је у младости патио од жгаравице и пио онај лек у паковању као они мали шампонићи за једно прање косе, таквих данас нема, али ти се тога вероватно сећаш) доживео је да му се тромб са вене у нози откачи, шлогирао се и умро, тако с нешто преко 8 банки пре једно 5-6-7 година.
Мој матори је исто вет, познавали су се, па смо отишли на сахрану.

Да ви реЧем тачно је и то на примеру једног Србобранца.
Ветеринар, да га не именујем презименом, Михајло(Миша) шампон(надимак шампон јер је у младости патио од жгаравице и пио онај лек у паковању као они мали шампонићи за једно прање косе, таквих данас нема, али ти се тога вероватно сећаш) доживео је да му се тромб са вене у нози откачи, шлогирао се и умро, тако с нешто преко 8 банки пре једно 5-6-7 година.
Мој матори је исто вет, познавали су се, па смо отишли на сахрану.

Mnogo ih je tako umrlo.

I moj otac je tako umro.

Dugo je patio od tromboze i mikro embolije i onda mu se tromb otkacio, stigao u srce i tu je bio kraj...

Do bolnice u Vrbasu vec je bio Bogin.....

dobro bre dečaci prestanite da je tešite dijagnozama aman zaman pobogu,
žena pitala samo za savet, ne za spisak pokojnika,
Affro, aj pogledaj na netu ima, komovica i ruzmarin, pa se time macka,
imam problem malo sličan tvom, nije tromboza i bolelo me jedno tri meseca,
oči su mi ispadale, dobila sam komovicu sa ruzmarinom,mazala i smirilo se,
moram da napravim pošto se to sezonski kod mene javlja,
a u vezi operacije, gde si išla, odnosno koja bolnica, jesi probala
vaskularno na Dedinju, moj bivši muž je tamo to operisao kad mu je
pukla vena na zglobu skočnom i evo ga rinta kao magarac, ništa mu ne fali, pih

Ili pluca.

Mnogo ih je tako umrlo.

I moj otac je tako umro.

Dugo je patio od tromboze i mikro embolije i onda mu se tromb otkacio, stigao u srce i tu je bio kraj...

Do bolnice u Vrbasu vec je bio Bogin.....

..eto, a meni je specijalista vaskularni hirurg na Vaskularnoj klinici Dedinje, doslovce rekao ono sto sam napisala, da to nije
nista strasno, da nemam potrebe da se plasim i da placem jer eto to je samo povrsinski tromb pa kao nema veze, da je
u pitanju tromboza dubinskih vena, to bi kao bilo opasno, a ovo nije...tralala...ja vezu nikakvu nemam tamo, i odem kao i
vecina pacijenata, kad priemtim neki problem sa uputom od svog lekara...
..oni tamo, pa od prilike se ponasaju kao da smo mi neke stvari na pokretnoj traci, udje odjednom 3-4 pacijenta, i na svakog
on potrosi maximum 5 minuta svog vremena,sa sve diktiranjem dahtilografkinji dijagnoze i terapije..cao, zdravo..vidimo se
za 6 meseci, ako uspete da zakazete u terminu...;mrgreen:

..kad sam vadila krv u dz uglavnom je sve bilo u granicama normalnog, sa sve trombocitima, a radila sam i odvojeno samo
njih, i uvek kao sve ok, a kako kad se stvara tromb ja ne znam....nisam medicinski radnik i nemam doditrnih tacaka sa tim
ali mi cista logika govori da to nesto nije uredu...

..nikad mi niko nije predlagao nista osim tog leka, i kardiopirina koji iskrena da budem nekad pijem nekad ne, jer mi je dosta
lekova, pijem Eutirox za stitnu, pa Detralex za vene i dosta mi je:(

- - - - - - - - - -

..pa ne bih bas da umirem jos:sad2:

..al me doktori izgleda i pored snimaka UZ-a vena, i ociglednog tromba koji se vidi golim okom ne zarezuju bas narocito...

Ma koje umiranje bre, šta ti je, to su potkožne vene, gadno izgleda i boli do besvesti, al nije za umiranje ni blizu. :heart:

...pa nije podkozno bas..:(
...prvo kad sam otisla moja dr je tvrdila da sam se udarila i da to uopste nije vena...onda je to isto rekao i taj hirurg....dok nisam snimila kod njih
prvi UZ i onaj tamo sa UZ-a rekao da je to po njemu hitno za operaciju...e onda je ovaj rekao...juuu vid' stvarno vena i stvarno tromb..a dalje sve
ono gore navedeno...vidi se onako kao da imam u sred lista neku mandarinu manju, kad se umorim, ili kad naglo ustanem...i pece jako...

toliko veliko? pa oni stvarno nisu normalni, a da probaš u kliničkom, promena lekara, ako nisi do sada probala,
jeste gnavež, ali novi lekar, novo mišljenje, a možda i VMA, ne pametujem ali znaš i sama da se ne treba držati samo jednog mišljenja nekad

toliko veliko? pa oni stvarno nisu normalni, a da probaš u kliničkom, promena lekara, ako nisi do sada probala,
jeste gnavež, ali novi lekar, novo mišljenje, a možda i VMA, ne pametujem ali znaš i sama da se ne treba držati samo jednog mišljenja nekad

...bila, ispipkao me da oprostis, sa sve pitanjem sto ste vi dosli, a dosla po preporuci, i kao nema veze ne treba da pijete taj skupi lek, dosta je
kardiopirin, evo uput za neku apoteku da vam uzmu meru za carape, znate to se radi iskljucivo po meri i da znate jako su skupe, ali su dobre,
i naplacuje se po carapi, a bolje da kupite hulahop, a one vam se znate racunaju kao dve, pa uzmite dva para da mozete da menjate...melje
ne zaklapa..jedva uspeh da ga pitam posto je jedna....oko 7-8.000 ne zna on tacno...hvala lepo nisam ni isla tamo, eto mi uput (recept) tu...
..nisu normalni, valjda on ima procenat to je bar moj zakljucak...

..planiram iza nove godine da idem na VMA..pa da vidim sta ce mi oni predloziti...

..dobro mozda to meni izgleda kao mandarina manja, ajd neka je ko orah, manje nije...(a u straha oci velike)...

..nadam se
..ostavila sam to za iza NG, pa cu da krenem redom, jer to prosto nije normalno,
izgleda da treba da te donesu kod njih da bi shvatili da imas problem..na kraju krajeva
i meni i njima (zdravstvu) je bolje da se to leci sto pre...i svi apeluju na to da se
svaka boles leci u pocetku zbog vise aspekata...al dzaba kad odes tamo kao da si
dosao sto ti je bilo dosadno kod kuce....

1. Antikoagulanti ne razbijaju tromb, oni rade ono sto im ime kaze - pomazu u sprecavanju razvoja novih tromba. Postojeci trombi se ne mogu rastvoriti pomocu tih lekova.
2. Tromboza povrsnih vena nije ista kao tromboza dubokih vena u tom smislu da se iz njih prakticno ne razvija tromboembolija pluca ili mozga i ne nose sa sobom tako veliki rizik kao tromboza dubokih vena.
3. S druge strane, ne moze se nikako reci da je to iskljucivo estetski problem i siguran sam da je lecenje pokriveno osiguranjem. Ali to ne znaci da je svako za operaciju. Postoje tacno odredjene indikacije za operativno lecenje i ne moze svako da se salje na operaciju.

1. Antikoagulanti ne razbijaju tromb, oni rade ono sto im ime kaze - pomazu u sprecavanju razvoja novih tromba. Postojeci trombi se ne mogu rastvoriti pomocu tih lekova.
2. Tromboza povrsnih vena nije ista kao tromboza dubokih vena u tom smislu da se iz njih prakticno ne razvija tromboembolija pluca ili mozga i ne nose sa sobom tako veliki rizik kao tromboza dubokih vena.
3. S druge strane, ne moze se nikako reci da je to iskljucivo estetski problem i siguran sam da je lecenje pokriveno osiguranjem. Ali to ne znaci da je svako za operaciju. Postoje tacno odredjene indikacije za operativno lecenje i ne moze svako da se salje na operaciju.

...e ovo pod 2 i pod 3 mi je rekao taj hirurg skoro do reci do reci...

...e ovo pod 2 i pod 3 mi je rekao taj hirurg skoro do reci do reci...

pa eto, ne znam sta drugo bih mogao da ti kazem o tome, osim da razmislis o sledecem: doticni hirurg je sigurno veci strucnjak za to od bilo kog forumasa, a ja sam sa svojim znanjem o materiji (svakako manjim nego sto je njegovo) rekao isto sto i on, a nisam vas prisluskivao :D
sta mozes da zakljucis iz toga?

a ovo pod 1 sam napisao zbog nekih komentara iznad.

pa eto, ne znam sta drugo bih mogao da ti kazem o tome, osim da razmislis o sledecem: doticni hirurg je sigurno veci strucnjak za to od bilo kog forumasa, a ja sam sa svojim znanjem o materiji (svakako manjim nego sto je njegovo) rekao isto sto i on, a nisam vas prisluskivao :D
sta mozes da zakljucis iz toga?

a ovo pod 1 sam napisao zbog nekih komentara iznad.

..drugim recima, pij taj lek i cuti, i moli Boga da se to ne siri dalje...
...a ne siri se realno, smao se taj tromb malo uvecava od kad se pojavio, bio je velicine graska, pa lesnika..sad je puno veci...ali nigde drugde nemam to...
...opet kad ujutro ustanem i kad se krv slije u nogu odskoci i bas pece, posle malo se normalizuje...i tako :confused:

Back