Vencanje

Hellen:
Моје прво венчање је било баш лепо...поготово за оне прилике, непосредно после оне страшне инфлације, док деда Аврамов динар још није био сасвим стабилан....Било нас је шездесетак, музика је била без озвучења (на моје инсистирање), тамбураши (и рекла сам им да сватовима кажу да не знају новокомпоноване народњаке)...
Имала сам неки као костим од беж сирове свиле, са дугачком уском сукњом... Нисам имала вео, него неке џиџа-биџе у коси...Кад сад гледам слике види се да смо сви још били јако сиромашни после те инфлације, види се ипак неки јад у облачењу...
Свадба је била весела, добро организована, нас двоје смо се супер провели..(ја играла на столу)....и сви су имали позитивне утиске!

u pravu si bash je tako bilo..lijepo si napisala..

Moja je bila cista formalnost, jer ne podnosim svadbe. Mi i kumovi, roditelji su saznali tek posle svadbe... a vencala sam se u nekoj spavacici jednostavnog kroja (al' mnogo dobroj i skupoj, ko za holivudske dive iz tridesetih) koja mi je stajala bolje od svih haljina :)
I da, nikada nisam sanjala o svadbi ... ili mladozenji...

Ma i ja bih voleo, ako moja draga bude istih zelja, da negde odemo sami, kumovi i eventualno roditelji i sestre, znaci oko desetak ljudi. Neko lepo, romanticno mestasce, rucak, pijenje, pevanje i posle ja i draga u kola i cao nema nas desetak dana, odosmo negde da gledamo zalaske sunca, setamo i budemo samo svoji!

Ako ikada budem pravila svadbu unapred sam isplanirala kako ce da izgleda.
Kao prvo svadba ce biti zajednicka (i mladini i mladozenjini gosti su u istom restoranu)zato sto se jezim na one svadbe kad svatovi dodju, mladu odvedu, a gosti sa mladine strane ostanu da bleje sami (verujte mi takve svadbe se jos uvek prave). Posle dolaze u neke tzv kotarice pa trci, gledaj gde ce da sednu.
2. Bice zabranjene pesme tipa: "odlazi mi jedinici, jedinica mezimica..", "danas majko zenis svoga sina...", "sestra mi je porucila da se udajeeeeee..." itd
3. zabranjeno je kicenje svatova, bacanje sita na krov kuce, pletenje dok sedis u svekrvinom krilu (verujte jos uvek postoji), okretanje deteta tri puta itd.
4. Spisak gostiju pravim sama sa buducim muzem, necu na svadbi rodjake koje u zivotu nisam ni videla ni cula za njih.
Kratko i jasno mora da bude sve kako sam ja zamislila, niko ne sme da mi se mesa u organizaciju, a posto ce to najverovatnije biti nemoguce (svi vole da se upetljaju) ja sam vec i decka i roditelje unapred obavestila da se svadbi NE NADAJU. Skroz su siznuli, ali bolje oni nego ja.

Back