Znali neko koji papiri su potrebni za zasnivanje braka sa austrijskom drzavljankom.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znali neko koji papiri su potrebni za zasnivanje braka sa austrijskom drzavljankom.
Dobijas pravo na boravak, isto tako radnu dozvolu. Za drzavljanstvo moras da boravis ovde otprilike 10 godina, tako da o tome jos ne razmisljaj.
Papiri? Klasika: izvod iz maticne knjige rodjenih itd. Sto pitas ovde ljude kada imas nju u Austriji. Svasta. Neka ode u "Standesamt" ili neka nazove i neka se raspita sta ti tacno treba.
A kada bih hteo da upisem neki fakultet, jel bi isao kao ovi iz EU ili bi me i dalje gledali kao stanovnika Srbije?
Zar se drzavljanstvo ne dobija posle 6 godina kada se udje u brak sa drzavljaninom EU?
Stavljao je kolega gore vec link ka ovom sajtu. Kao prvi uslov ("Voraussetzungen") je navedeno da moras imati 10 godina boravka u komadu u Austriji (od toga najmanje 5 godina da si regularno prijavljen). Uglavnom 10 godina su minimalac, i kao sto rekoh - ne bih o tome jos razmisljao na tvom mestu.
https://www.help.gv.at/Portal.Node/hlpd/public/content/26/Seite.260421.html
Ja moram otici pa moram, jer ona u Srbiji sigurno nece ziveti, a ni ja se ne bih vise zadrzavao ovde, pogotovo ne bez nje.
Tako da idem, pa sta mi Bog da.
Hvala na pomoci.![]()