Venčanje u Austriji

• Začetnik teme Začetnik teme cedex
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa mnogo kesha bato,mnogo kesha...
Moj komsa je isto tako ozenio nemacku drzavljanku radi papira...Njegova devojka,sada zena iz Srbije im bila kuma...
I dan danas,nakon 10 godina zivota u Minhenu,jos nisu izasli iz kredita koji su digli da plate toj nemici za brak,razvod i ostalo...
Batali se toga i vataj lopatu i u obnovu zemlje...
Imaces i penziono i socijalno pa cak i platu...

Molio bih za pomoc sve koji znaju nesto o ovome.

Uskoro devojka i ja planiramo da stupimo u brak, ali imamo jedan problem. Ona je drzavljanin evropske unije, tj. Austrije, a ja sam iz Srbije. (Srpsko drzavljanstvo)

Posto planiramo da zivimo tamo, moje pitanje je da li ja stupanjem u brak sa njom, automatski dobijam pravo na boravak u Austriji? Da li dobijam radnu dozvolu njihove drzave? Koliko je vremena potrebno da dobijem njihovo drzavljanstvo?

Koji papiri su mi sve potrebni za stupanje u brak sa njom? Ili sta god vec znate o ovoj temi, molio bih Vas da mi napisete.

Unapred hvala.

Dobijas pravo na boravak, isto tako radnu dozvolu. Za drzavljanstvo moras da boravis ovde otprilike 10 godina, tako da o tome jos ne razmisljaj.

Papiri? Klasika: izvod iz maticne knjige rodjenih itd. Sto pitas ovde ljude kada imas nju u Austriji. Svasta. Neka ode u "Standesamt" ili neka nazove i neka se raspita sta ti tacno treba.

Dobijas pravo na boravak, isto tako radnu dozvolu. Za drzavljanstvo moras da boravis ovde otprilike 10 godina, tako da o tome jos ne razmisljaj.

Papiri? Klasika: izvod iz maticne knjige rodjenih itd. Sto pitas ovde ljude kada imas nju u Austriji. Svasta. Neka ode u "Standesamt" ili neka nazove i neka se raspita sta ti tacno treba.

Zar se drzavljanstvo ne dobija posle 6 godina kada se udje u brak sa drzavljaninom EU?

A kada bih hteo da upisem neki fakultet, jel bi isao kao ovi iz EU ili bi me i dalje gledali kao stanovnika Srbije?

Posle vencanja mislis?
Ako se ne varam tretirali bi te kao "domace" studente.

Zar se drzavljanstvo ne dobija posle 6 godina kada se udje u brak sa drzavljaninom EU?

Stavljao je kolega gore vec link ka ovom sajtu. Kao prvi uslov ("Voraussetzungen") je navedeno da moras imati 10 godina boravka u komadu u Austriji (od toga najmanje 5 godina da si regularno prijavljen). Uglavnom 10 godina su minimalac, i kao sto rekoh - ne bih o tome jos razmisljao na tvom mestu.

https://www.help.gv.at/Portal.Node/hlpd/public/content/26/Seite.260421.html

Stavljao je kolega gore vec link ka ovom sajtu. Kao prvi uslov ("Voraussetzungen") je navedeno da moras imati 10 godina boravka u komadu u Austriji (od toga najmanje 5 godina da si regularno prijavljen). Uglavnom 10 godina su minimalac, i kao sto rekoh - ne bih o tome jos razmisljao na tvom mestu.

https://www.help.gv.at/Portal.Node/hlpd/public/content/26/Seite.260421.html

Ja moram otici pa moram, jer ona u Srbiji sigurno nece ziveti, a ni ja se ne bih vise zadrzavao ovde, pogotovo ne bez nje.
Tako da idem, pa sta mi Bog da.

Hvala na pomoci. :)

Back