Velimir Velja Ilić

Gruban

Buduća legenda
Poruka
49.132
Gradonačelnik Čačka i ministar za kapitalne investicije.Predvodio uz druge prvake Demokratske Opozicije Petoktobarske događaje.
Povukao se iz politike iznenada i sa neobjašnjivih razloga.Kao jedna od kultnih ličnosti demokratskih promena verovatno vreba priliku za svoj veliki povratak.

Gradonačelnik Čačka i ministar za kapitalne investicije.Predvodio uz druge prvake Demokratske Opozicije Petoktobarske događaje.
Povukao se iz politike iznenada i sa neobjašnjivih razloga.Kao jedna od kultnih ličnosti demokratskih promena verovatno vreba priliku za svoj veliki povratak.

Веља је као и Тома у 'пензији'

Velju sam upoznao 1989 kad sam bio na studentskoj praksi u gradj.preduzecu Trudbenik. Gradjena je zgrada u kojoj je bio McDonalds u Zemunu a Velja je sa svojom privatnom radnjom bio podizvodjac na zemljanim radovima, naime angazovao je ljude za rucni iskop kanala ( tamo gde masinski nije mogao da se odradi) za energetski kabal od trafostanice na Keju do te zgrade. Retka sirovina od coveka, jos jednom sam naleteo na njega 2 god kasnije tako da sam se totalno uverio u to. Inace u to vreme je bio sa diplomom srednje skole i raspitivao se i kod mene kako da "upise" fakultet. Secam se da sam mu rekao ako pitas kako se upisuje nemas sta da trazis na njemu, nije to za tebe... a samo 10-tak god kasnije je postao ministar gradjevinarstva i kapitalnih investicija. Teska ironija.

Zbog njega i slicnih sam se ja i iselio iz te zemlje.

Back