Veliko spremanje!

Za wild child:

69454019223049686_G9MFJxFP_c_large.jpg

:lol:

Veceras sam, pevajuci, i uz ceo litar soka, raspremila jos jedan deo.

Pozelela sam zbogom jednim plisanim pantalonama koje sam dobila na poklon, izbacila stare carapice i dokolenice, jedan sal, takodje poklon, koji je deciji u vrtic smislu, neuklopiv ni uz jedan moj kaput, mantil, jaknu...

Kako mi je samo milo da otvorim to malo krilo garderobera, ocisceno, usisano, iako nije imalo sta, perfektno slozeno i preglednije nego sto je bilo, po bojama. :)

I jos sam jedan Dove sapuncic stavila tu da mi mirise odeca. Zadovoljna sam bas, dobar je osecaj. Sutra nastavljam.

To be continued...

Bacila dva para patika i jedne sandale, dovoljno dugo ignoršem njihovo loše, nenosivo stanje.

Tri kutije obuće manje, prostora u cipelaru više.

Otarasila se i jedne šuškave jakne.

I tako, malo po malo, kad mi dođe, raspremam staro ali perfektno pedantno i soba dobija novi sjaj.

Lakše se diše.

Poslednja izmena:
Ja sam pre tri meseca skupila dve velike kese odeće koju ne nosim a pristojna je - u nameri da je ostavim kraj kontejnera, da je neko pokupi i eno te dve kese mi i dalje stoje u ćošku sobe, ne mogu da se odvojim od njih...

I ja imam jednu kesu u kojoj stoji nešto malo stvari koje ne nosim, a ona je mahom umazana Vitex bojama za slikanje iz ateljea.

Roditelji bi u top da me stave kad to obučem za po kući ili kad pomažem u dvorištu oko bašte, nosila bih ovako da mi se oni ne ljute.

ja sam otkrila svratiste za sigancice,pa sam pocela tamo da nosim stvari.
mnogo me je bolelo kad sam par puta ostavljala stare decije stvari pored kontejnera,a posle sat vremena neko je uzeo sta je hteo,a ostalo bacio na zemlju

Ne znam šta je bilo meni juče tokom noći, ali uhvatila me je nesanica koju sam morala da iskoristim kreativno.

Ležanje u krevetu čekajući jutro bi me ubilo u pojam.

Tako sam sedmog marta ujutru izašla iz stana sa pet velikih kesa, poput onih koje dobijate kad kupujete jakne ili patike.

Naravno, nisu bile prepune da ne bi pukle, ali stvarno sam izbacila krša i loma u iznenađujuče velikoj količini, pri čemu ne smislim samo na stvari poput odeće, već na sve.

Časopisi, sveske, kule od papira, kutije od parfema koje stoje prazne, bočice potrošenih parfema, rasparene minđuše, dotrajali markeri...

Ali i odeća koju sam već jednom pretresla, ali sam to uradila opet, isključivši dugme za saosećanje prema oštećenim, trajno isflekanim i godinu i više dana neobučenim stvarima.

Završila sam sa sređivanjem tuto-kompleto i sada se bolje i lepše snalazim u spavaćoj sobi i kupatilu, sve je preglednije, urednije, svesnija sam šta imam, a šta mi treba.

Ne kajem se ni zbog čega, naprotiv, par stvari koje ne mogu i neću nikad baciti zbog sentimentalne vrednosti su okej, ali orman sećanja mi ne treba.

Back