Veliko finale

Pa onda izadjite na ulice i lincujte te politicare,a ne da glumite dobre komsije,a onda se pokoljete medjusobno...

Veće vi probleme imate u vašoj skupštini. Rećiću ti da je svaka rasprava u svim parlamentima u BiH mnogo uljudnija i civilizovanija od one između, recimo, Čanka i Nikolića. U Srbiji imaš samo Srbe pa se ne mogu složiti, u BiH je neslaganje i razumljivo. Ne stoji ti ta priča. Političari i jesu tu da se ne slažu. Zašto da ih linčujem za nešto za šta sam ih ja postavio da rade?

Ono čega se ja bojim je podela među samim Srbima. Srpska bi u očima Srba iz Srbije mogla vrlo lako biti okarakterisana kao slepo crevo i kao prilepak. Destabilizacija regiona bi bila neminovna. Razlika između Srpske i Kosova je ta što je Kosovo već sad spremo da funkcioniše nezavisno, Srpska još uvek nije, ne znam ni koliko bi Srbija bila spremna prihvatiti ovoliki komad zemlje odjednom. Priznajem da mi se na licu pojavi sladak smešak kada pomislim da se moja zemlja jednog dana i zvanično nazove Srbija.
Tačno je i to da ako ćemo ikad išta pokretati, ne smemo čekati, sad je vreme. Svejedno mislim da će naše težnje ostati uzaludne. Presedan za jedne ne znači presedan za druge.

Ајд сад мало ћирилицом.
Да, бићу искрен, чини ми се да би део Србије могао тако да доживљава Српску као покрајину и то је наш можда највећи, како да кажем, концепцијски проблем. Али Београд све доживљава као провинцију. Регионалне поделе су исувише велике, никако да прерастемо из народа у нацију. Али то није само српски проблем на овим подручјима.

Што се тиче осамостаљивања, ја ти одговорно тврдим да су шансе велике и да је Косово само карта за Српску, волели ми то или не. Да ли је то империјалистичка политика Србије владе Коштунице? По мени не, да Србијa хоће читаву Босну једног дана (а таквих јаких и моћних гласова итекако има), то би била империјалистичка политика. Ово мирише на последње обрачунавање са југоносталгичарима у самој Србији. Прављење једне егоцентричне Србије.

Veće vi probleme imate u vašoj skupštini. Rećiću ti da je svaka rasprava u svim parlamentima u BiH mnogo uljudnija i civilizovanija od one između, recimo, Čanka i Nikolića. U Srbiji imaš samo Srbe pa se ne mogu složiti, u BiH je neslaganje i razumljivo. Ne stoji ti ta priča. Političari i jesu tu da se ne slažu. Zašto da ih linčujem za nešto za šta sam ih ja postavio da rade?

Cim neces da ih lincujes znaci da ti se dopada da zivis u entitetima koji su jos smesniji od Srbije (sto je jako,jako tesko)
To sto je prica uljudnija je samo forma,potpuno je nebitno ko kako prica u Skupstini...A narodi u Bosni su pokazali sta su sve u stanju da ucine jedni drugima... Ljudi koji glasaju za Canka i Nikolica ne glume nekakvu 'raju',ali se medjusobno nikad ne bi poklali u tolikom obimu kao sto se to desilo u BiH. Sumnjam da bi sad neki Cankov glasac silovao Nikolicevu snajku... A sto su Silajdzic i Dodik ugladjeni u medjusobnom obracanju potpuno je nebitno...

Cim neces da ih lincujes znaci da ti se dopada da zivis u entitetima koji su jos smesniji od Srbije (sto je jako,jako tesko)
To sto je prica uljudnija je samo forma,potpuno je nebitno ko kako prica u Skupstini...A narodi u Bosni su pokazali sta su sve u stanju da ucine jedni drugima... Ljudi koji glasaju za Canka i Nikolica ne glume nekakvu 'raju',ali se medjusobno nikad ne bi poklali u tolikom obimu kao sto se to desilo u BiH. Sumnjam da bi sad neki Cankov glasac silovao Nikolicevu snajku... A sto su Silajdzic i Dodik ugladjeni u medjusobnom obracanju potpuno je nebitno...

Dobro, kako god ti kažeš. Ne moraš više da postuješ. Shvatili smo.

Otici cu u Banja Luku i polupacu samare svima koji misle da ce se tako lako ujediniti sa Srbijom,a posle toga cu se vratiti u Srbiju i uzecu ucesce u kampanji protiv ujedinjenja sa ljudima koji nisu uspeli da ostvare najosnovniju komunikaciju sa dojucerasnjim komsijama, sa kojima su po identitetu slicniji negoli sa nekim Srbinom iz Vranja. Ne zelim u mojoj drzavi da vidim glupe nesposobnjakovice..

Pa, to je naravno tvoje pravo da kazes, ali nemoj da lupas samare. Ucestvuj u cemu god hoces, makar smo na papiru slobodna zemlja slobodnih ljudi. Evo, ja bih te prvi branio u tome, iako se ne slazem sa tvojim zalaganjima. Al ja sam Lala starosedelac i uvek nosim jednu malu, ali ljutu bricu sa sobom…u slucaju pokusaja onog samara, jelte…

A tvoj bes protiv nemogucnost ljudskog dogovora razumem, ali to me ne sprecava da brinem o interesu kolektiviteta kom pripadam, a to je Srpstvo. Odbrana pojedinacnih prava izvire iz odbrane kolektivnih prava. U mom Banatu smo se svi nekako dogovorili, iako se bas i ne ljubimo preterano medjunacionalno. Da ne ulazim u to sta Srbi misle o Madzarima i obratno, sta Slovaci misle o svima drugima, a i svi drugi o njima, Rumuni nisu zainteresovani cak ni za sami sebe… i sve tako to… mada je korisno znati psovati na svim tim jezicima. To je jedna od pravih superiornosti Srbije nad ostalim banana-drzavama u regionu.

Sto se tice nevoljenja sva tri bosanska kolektiviteta, to su oper regionalne razlike i razmirice. A budala naravno imas svugde, ne ponajmanje odakle si ili ja, da ne ispadne da vredjam

Ne prihvataj taj ustaski diskurs, molim te. Vizantinci su Zapadu bili sumnjivi i pokvareni jer su se kupali, koristili kasike i slicne zastrasujuce naprave dok su ovi rikali po mocvarama i nosili rogove na slemovima.

Ima istine u tome. Vizantija je bila interesantna drzava. Steta sto je ne osvojismo, a nije da nismo hteli, bila bi to interesantna sinteza. No, da ne trolujem, samo sam hteo da kazem da imamo na koje politicke bravure da se ugledamo iz nase zajednickog kulturnog kruga.

Otici cu u Banja Luku i polupacu samare svima koji misle da ce se tako lako ujediniti sa Srbijom,a posle toga cu se vratiti u Srbiju i uzecu ucesce u kampanji protiv ujedinjenja sa ljudima koji nisu uspeli da ostvare najosnovniju komunikaciju sa dojucerasnjim komsijama, sa kojima su po identitetu slicniji negoli sa nekim Srbinom iz Vranja. Ne zelim u mojoj drzavi da vidim glupe nesposobnjakovice..
Hihihi..ajde chikam te.
Znam da nazalost netjesh ali da se neki sluchajem desu sutra bi izashla vest u crnoj hronici.

Inace to nema nikakve veze sa time sto ne volim srpske nacionaliste,vec sa time sto su tri naroda u BiH jedini narodi sa kojima ne bih hteo da budem u istoj drzavi,isto se odnosi i na nesposobne Hrvate i Muslimane iz Bosne,svu tu njihovu 'raju'.
Zabravio si Shiptare sa Kosova.
Znachi li to da nisi za nash ulazak u EU?

Moje mishljenje je da odvajanje RS u ovom trenutku nije realno.Treba insistirati na federalizaciji kao jedinom reshenju koje obezbedjuje istinsku ravnopravnost 3 naroda i shtiti Srbe i Hrvate od nametanja muslimanske hegemonije.

To samo Kandicka zna da lupa shamare...ali samo izbeglicama u Srbiji....nije ni ona blesava,recimo da takvu avanturu proba u RS.Nego pochetnici se malo zalete bez korekcije iz centrale.

To samo Kandicka zna da lupa shamare...ali samo izbeglicama u Srbiji....nije ni ona blesava,recimo da takvu avanturu proba u RS.Nego pochetnici se malo zalete bez korekcije iz centrale.

A vi ste tamo sve junak do junak,pa ce cela Banja Luka da bije jednu zenu?:) Ma ipak se ja ne mogu nosit' sa vama...

Alo bre pa nisam ja iz Banja Luke choveche,pishe lokacija ispod avatara ali znam mentalitet.
Nisu ovi iz nashih NVO toliko blesavi,znaju gde smeju da kenj.aju a gde ne.
Shta mislish shto nikad nisu zalazili u Banja Luku ili ne daj Boze istochnu Hercegovinu?

Pa valjda si shvatio iz mog dosadasnjeg pisanja zasto nisu-zato sto je BiH bolesna drzava sa bolesnim entitetima i bolesnim narodima. Normalan covek ne moze da ode u bolesnu sredinu i da im prica o normalnim stvarima,jer ce oni poceti da pene na usta o njihovoj rodovsko-plemenskoj zamisljenjoj drzavi-jedinoj u Evropi...I o tome kako drugo pleme zeli da ih ugrozi...

A izvini,stvarno nisam obratio paznju odakle si:)

Back