Veliki Vladimir Putin: Investiracemo JOS 1.5 MILIJARDE EVRA U SRBIJU!

Тихи

Starosedelac
Banovan
Poruka
186.036
Putin: Slede nove investicije u NIS

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozdravio je pismom iz Moskve sve učesnike ceremonije organizovane povodom puštanja u rad modernizovane Rafinerije u Pančevu.

7832134515092b0e18a5a5411289480_orig.jpg

Putin je tom prilikom najavio i nove investicije NIS-a u vrednosti od 1,5 milijardi evra.

Putin je naveo da je u tehnološku obnovu industrijskih kapaciteta NIS-a uloženo više od 500 miliona evra, a ukupan obim investicija u razvoj te kompanije premašio je 1,5 milijardi evra.

"To je samo početak - u najskorije vreme biće dodatno investirano još 1,5 milijardi evra," naglasio je je predsednik Putin, u pismu koje je pročitano na svečanoj ceremoniji u pančevačkoj rafineriji.

"Srdačno pozdravljam sve učesnike ceremonije otvaranja novog proizvodnog kompleksa rafinerije u gradu Pančevu", istakao je Putin i svima poželeo uspešan nastavak zajedničkog rada u korist naroda obe zemlje i u cilju daljeg jačanja rusko-srpske saradnje.

Završen je ogroman program modernizacije preduzeća, koji je realizovan uz učešće ruske kompanije "Gasprom njeft“, koja je vlasnik kontrolnog paketa NIS-a, napomenuo je Putin.

On je ukazao da se zajedničkim naporima ruske i srpske strane, za svega nekoliko godina, NIS pretvorio u savremeni energetski holding.

"Kompanija, u kojoj zajedno rade gradjani dveju zemalja, stabilno povećava dobit, povećava plaćanje u budžet Srbije i spremna je da osvoji nova tržišta Balkanskog regiona. Skladan uzajamni rad pri realizaciji ovog projekta - to je najbolji dokaz da su poslovni krugovi Rusije i Srbije sposobni da zajedno pretvore u život najambicioznije planove," navedeno je u pismu predsednika Ruske Federacije.
Nikolić: Nova faza odnosa sa Ruskom Federacijom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je puštanjem u rad obnovljene Rafinereije u Pančevu počela nova faza odnosa Srbije sa Ruskom Federacijom.

Nikolić je novinarima, po završetku ceremonije puštanja u rad obnovljene Rafinerije, rekao da je za ovaj sporazum glasao pre nekoliko godina, u vreme kada je bio u opoziciji, uveren i ubedjen da će to dugoročno doneti dobro Srbiji.

"Glasao sam za sporazum i kada sam bio u opoziciji, ubedjen da će on dugoročno doneti dobro našoj deci i njihovoj deci", rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije je čestitao svima koji su radili na obnovi i modernizaciji Rafinerije i poručio "da se spreme jer će ovakvih projekata u Srbiji biti još mnogo".

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=11&dd=01&nav_id=656896

NATO I ZAPADNI *****I SU BACALI BOMBE NA NASE RAFINERIJE A PUTIN IH JE OBNOVIO

Nista bez nasih tradicionalnih prijatelja iz Rusije.

Zapitajte sebe koliko je Amerika investirala od 2000te do 2012 u Srbiju. Prakticno skoro nista.

Kupili su zelezaru u Smederevu , opljackali sta je moglo da se opljacka, i vratili je upropastenu drzavi.

Za razliku od njih Rusi ulazu MILIJARDE

HVALA TI PUTINE!

A Amerika nije u Srbiju ulozila od 2000te do danas ni 50 miliona dolara ukupno.

Jedino u sta su ulagali nesto je zelezara u Smederevu, i to par miliona dolara, da mogu da izvuku sto vise profita i opljackaju sto vise novca i na kraju kad vise nije imalo sta, vratili su fabriku u stanju u kom su je kupili kao gubitasa - Srbiji.

I neki se kunu u Ameriku. Klasicne podguzne muve.

A zlikovci zapadni nam bacali bombe na te iste rafinerije, bolnice, mostove, gradove

ko ovo odgleda i pored toga voli Ameriku i Nemacku taj nije normalan i izdajnik je Srbije.

Ubijali su nam i trudnice . Ljiljana Spasic 26 godina, 7 mesec trudnoce, ubijena u centru Nisa bombardovanjem kasetnim bombama od strane nasih "zapadnih prijatelja"

Vjecnaja pamjat svim zrtvama i nastradalim ovim ubica i zlikovaca.

Путин је највечи политичар света без икакве двојбе и у исто време је савезник Србије,што може само имати користи за Србију.
Први пут после 20 година пропасти словенског фактора на Балкану дува неки лепи полетарац кои наговештава коначно боље дане.

Путин је највечи политичар света без икакве двојбе и у исто време је савезник Србије,што може само имати користи за Србију.
Први пут после 20 година пропасти словенског фактора на Балкану дува неки лепи полетарац кои наговештава коначно боље дане.

Mozda ce poslati jos koju ikonu u Srbiju, kao sto je poslao onima na Kosovo sto su trazili ruska drzavljanstva? :hahaha:

Jos jedna uvlakacka tema ruljama...ociti primer koliko jedinka moze nisko da padne i da se konstantno uvlaci nekome u ljubu:think:

Tihi je majstor zavlačenja
Hvalospevi su mu jača strana ali sitna slova iz ugovora nije preneo....A ko će da vrati te pare ?
Mogao bi Tihi i ostali rusofili da vrate te pare i ne što bi vratio pare, nego bi mogao i da se zaposli kod rusa, a ne da lenčari i bulazni po celi dan na internetu.

Tihi je majstor zavlačenja
Hvalospevi su mu jača strana ali sitna slova iz ugovora nije preneo....A ko će da vrati te pare ?
Mogao bi Tihi i ostali rusofili da vrate te pare i ne što bi vratio pare, nego bi mogao i da se zaposli kod rusa, a ne da lenčari i bulazni po celi dan na internetu.

radim ja i zaradjujem vise od tebe - svaboljubac.

ne sekiraj se ti za mene.

al nije mi jasno zasto ti i tebi slicni , rusomrzci pizdite na ovakve vesti. Pa trebao da skaces od srece iz koje god zemlje da se investira u Srbiju ovoliko.

al nije mi jasno zasto ti i tebi slicni , rusomrzci pizdite na ovakve vesti. Pa trebao da skaces od srece iz koje god zemlje da se investira u Srbiju ovoliko.

ne diraj bre brakizzu, on je student i normalno da je moderan sav i proevropski orijentisan

Pizdim na lažnog patriotu i moralistu, tj. tebe.
Ne mrzim rusiju i ruse dragi moj veseljače, već mrzim mizerne ljude poput tebe koji sve vide, a ništa ne vide i uvek su u pravu. Ti si čovek koji ne greši, a ako grešiš, imaš tone opravdanja. A tek te ljude što se pravdaju kao ti, tek njih ne volem.
I ne što skačemo od sreće nas 100 hiljada nezaposlenih, nego igramo i kazačok u znak časti prema ljupkosti ruske vlade.
A kako ti to zaradjuješ silne pare kad si non stop na internetu ?

Pizdim na lažnog patriotu i moralistu, tj. tebe.
Ne mrzim rusiju i ruse dragi moj veseljače, već mrzim mizerne ljude poput tebe koji sve vide, a ništa ne vide i uvek su u pravu. Ti si čovek koji ne greši, a ako grešiš, imaš tone opravdanja. A tek te ljude što se pravdaju kao ti, tek njih ne volem.
I ne što skačemo od sreće nas 100 hiljada nezaposlenih, nego igramo i kazačok u znak časti prema ljupkosti ruske vlade.
A kako ti to zaradjuješ silne pare kad si non stop na internetu ?

odskakuci u troskocima smesni covece.

ti si tip coveka koji nema nijedno konstruktivno resenje ni za sta nego samo onako pljujes i psujes okolo. ides na ignore Srbomrzac&Rusomrzac.

odskakuci u troskocima smesni covece.

ti si tip coveka koji nema nijedno konstruktivno resenje ni za sta nego samo onako pljujes i psujes okolo. ides na ignore Srbomrzac&Rusomrzac.

Ilija Čvorović ti je bliži rodjak ? Kako nema argumenata, paranoici optužuju sagovornike da mrze sopstveni narod i druge narode.
Jadno, bedno, prostački, provincija kulja iz tebe.
Pazi, traži konstruktivno rešenje od mene ?
Idi u rusiju da radiš na gradjevini, čuo am da su dobre plate tamo.
Eto rešenja...idi u rusiju već jednom, kad je tamo bolje tj najbolje

ko ovo odgleda i pored toga voli Ameriku i Nemacku taj nije normalan i izdajnik je Srbije.

Ubijali su nam i trudnice . Ljiljana Spasic 26 godina, 7 mesec trudnoce, ubijena u centru Nisa bombardovanjem kasetnim bombama od strane nasih "zapadnih prijatelja"

Vjecnaja pamjat svim zrtvama i nastradalim ovim ubica i zlikovaca.

sad ce ti reci da su bombardovali slobu...

Back