Veliki snaucer

U prilici sam da uzmem stene velikog snaucera , ali se jos nisam odlucio da li je to pas koji mi odgovara (u pitanju je zensko stene od 3.5 meseci, koliko sam mogao da procenim sasvim normalno razvijeno fizicki i dosta aktivno, ... sve u svemu izgleda mi da nema nekih zdravstvenih problema).

Ono sto bih vas zamolio da mi prenesete je neka informacija iz vaseg ili tudjeg licnog iskustva sa ovom rasom pasa.
Kolike su im potrebe za fizickim aktivnostima, da li mogu da podnesu duzi boravak na otvorenom kada je hladno, koliko je dlaka teska za odrzavanje, kakvi su po pitanju ishrane(posebno kao stenad), neki posebni zdravstveni rizici vezani za rasu i bilo sta drugo sto smatrate da bih trebao da znam a da nisam pitao.
Morao bih sto pre da se odlucim da li bih je uzeo pa bih vas molio da mi sto pre neko odgovori ako ima bilo kakvu korisnu informaciju.

Možda sam ja pristrasan ali smatram da nema rase koja je bolja od šnaucera.Stabilan pas,izdržljiv,izuzetnih fizičkih mogućnosti,dobar čuvar,mogao bih da nabrajam do sutra.Održavanje,ishrana,nepretstavljaju problem kod ove rase.Smatram da šnaucer ima prednos nad ostalim psima baš zbog način održavanja,šišanja-trimovanja koja mu i daje tu eleganciju da izgleda superiorno nad ostalim rasama.Ja imam ženku staru 2.5godine i imam 10 štenaca,pa ko voli neka izvoli izbor je sigurno pravi !!!!
Nikola

22644262.jpg
ovo je pas mog odgoja neporažen u srbiji i crnoj gori.rodjen 10.04.2007.zove se PACO RABANNE

...e stvarno svaka cast na ovom psu, ja lepseg nisam video, steta sto nije slika veca drzao bi ga za background na desktopu. Znaci odusevljen sam. Planiram da uzmem tamo na prolece jednog, drzao bih ga u stanu, e sad ******, zivim sa kevom i sestrom, cuo sam dosta prica o rasi da zna da bude agresivna, ne znam sta da radim, smorio sam se, volim ovu rasu jako, ali nebih bas rizikovao da napadne kevu ili svecu...:(

Pozdrav svima.

Ja sam takođe do skora bio ljubitelj ove pasmine, mada onako iz prikrajka. Verovatno zato što sam pretpostavljao da nikada neću uspeti da nabavim neki primerak za sebe. Međutim, situacija se iznenada preokrenula i evo sada čuvam dva šteneta ove predivne pasmine.

Potpuno sam oduševljen Velikim šnaucerima i još vise ih volim i poštujem nego ranije.
Sada živim sa njima i uživam u njima, zajedno sa svojom porodicom.

Fenomenalan pas.
Neviđen temperament.
Veoma inteligentan.

Kad mu pričam i pokazujem šta sme a šta ne - sedne, fiksira me pogledom i ne pomera se.
Veoma brzo uče, druželjubivi su a najviše me oduševljava njihovo držanje.
Kao da nisu odavde... nego sa neke druge "planete".
Toliko dostojanstva u jednom keru nikada nisam video.
Fenomenalni su.

Za ove pse dresura je pesma.

Poslednja izmena:
Zeleo bih da cestitam r-s.. - u na fantasticno odgojenom primerku!!!Prosto sam odusevljen primerkom!!!Ja takodje posedujem zenku snaucera i mislim da su to najdivniji psi na svetu.Ne bih je menjao ni za jednu rasu.Moju kuju mozete videti na : www.snauceri.iz.rs.
Inace bih jako voleo da mi se r-s.. javi da ostvarimo neki kontakt jer mi se njegov muzjak PACO RABANNE jako svidja!!!
Voleo bih voleo da parim moju kuju sa PACOM!!!
Trenetno imam kucice u najvi za kraj marta pa ako je neko zainteresovan neka se javi na:
radonicdejan@gmail.com ili 064-1535-787

Imam pitanje za sve :) Interesuje me otprilike cena kučića velikog šnaucera, jer koliko znam cena zavisi od rodovnika.E sad,ne želim psa da bih uzimala nagrade s njim po izložbama već kao prijatelja i ljubimca,tako da mi nije potreban pas čiji bi izložbeni potencijal kod mene bio da kažem protraćen.Znači da ima solidan rodovnik zbog zdravlja,temperamenta i takvih stvari,ništa ekskluzivno.Moj suprug je imao 2 velika šnaucera,ženkice,i zaljubila sam se u ovu rasu od prvog trenutka,poslušnije pse nisam videla.Na žalost posle 17 godina druženja njih više nema,te sam želela da suprugu poklonim kučence.Iz tog razloga me interesuje cena,s obzirom da,razumljivo,ni na jednom sajtu odgajivača nema toga,a tamo gde cene postoje čini mi se da se prodaje koješta,dakle potpuno je nepouzdano.Ukoliko neko može da mi da bilo kakvu informaciju tog tipa(cena,adresa odgajivačnice...) neka mi pošalje privatnu poruku.Izvinjavam se što sam ugnjavila malo ali stvarno ne znam gde više da se obratim.

P.S. Pošto sam iz Novog Sada bilo bi odlično da je odgajivačnica u ili u okolini Novog Sada.Hvala svima unapred.

Back