authorite
Aktivan član
- Poruka
- 1.667
Dakle, pre jedno sat vremena dozivela sam sok. Ja i muz zivimo u stanu sa dva psa,koji su nam kao deca. Oboje su mesanci, sterilisani, sa njima spavamo, jedemo, kupamo se, obozavamo se medjusobno. Pre skoro godinu dana moj muz je doneo sa krova zgrade jedno mace, tek rodjeno u koje sam se odnah zaljubila iako do tada nisam volela macke. Moji spi nisu bili odusevljeni u pocetku, ali vrlo brzo su se opustili, sprijateljili i od tada smo svi kao porodica, zajedno spavaju jedni uz druge, zajedno jedu, igraju se, maca nije pokazivala nikakve znake agresije. Do danas. Inace, kada izlazim sa psima u setnju, ona izjuri napolje iz stana (nasom zgradom stalno setaju macke i uvek ima prinove), pa nas ceka priljubljena uz vrata kad se vratimo i udje sa nama. Veceras smo izasli opet u setnju i kada smo se vratili nasli smo je isto tako kako stoji uz vrata, krenula sam da otkljucam kucu,ali u jednom momentu je iznenada sa stepenista odozgore palo ispred nas jedno mace i moj pas je, prepadnut skocio premna macetu ( inace se i boji tih ulicnih macaka jer smo nemalo puta bili napadani i povredjivani svi zajedno za vreme setnji) i nasa macka je poludela i skocila na njega i krenula tako da ga udara i povredjuje i vristi da smo nas troje bili u soku, onda je krenula i prema drugom psu, komsija nas je cuo odozdole i dosao da vidi sta se desava, ljudi, ovo nije bila moja macka! Ja sam bila isprepadana toliko da sam pocela da placem. Inace, ona je sterilisana pre mesec dana, sve je bilo u redu, rana je brzo zarasla, u nasoj kuci je bila mazena, pazena, hranjena, pojena, lecena, i uvek je bila mazna i umiljata.
Kada je usla u kucu, nismo mogli da joj pridjemo, ni psi ni muz ni ja. Onda je krenula da se sunja prema psu i da sikce i da ga napada, mi smo se svi isprepadali i nismo znali uopste kako da reagujemo, to nije bilo ono bice koje je svake noci spavalo pored nas i prelo. nisam imala izbora nego da sklonim pse u sobu, a ja,posto nisam smela da joj pridjem i nije mi odgovarala da poziv, otvorila sam vrata ocekivajuci da ce da izjuri, ali ona, kao da je znala, prvi put nije htela da izadje. Trebalo mio je 10 min da je namamim, kada sam htela da je pomazim ona je siktala i ispustala one uzasavajuce zvuke i gledala u mene kao u najveceg neprijatelja, spremna da skoci i napadne, kao da ne gledam svoju macu nego nesto divlje sto ne poznajem.
Sada je napolju. Ja ne mogu da se oporavim, uzela sam nesto za smirenje. Bila sam luda za njom. i muz isto. Da li vam se nesto slicno desilo? Sta bi moglo da bude uzrok ovakvoj transformaciji? Sta da radim?
Kada je usla u kucu, nismo mogli da joj pridjemo, ni psi ni muz ni ja. Onda je krenula da se sunja prema psu i da sikce i da ga napada, mi smo se svi isprepadali i nismo znali uopste kako da reagujemo, to nije bilo ono bice koje je svake noci spavalo pored nas i prelo. nisam imala izbora nego da sklonim pse u sobu, a ja,posto nisam smela da joj pridjem i nije mi odgovarala da poziv, otvorila sam vrata ocekivajuci da ce da izjuri, ali ona, kao da je znala, prvi put nije htela da izadje. Trebalo mio je 10 min da je namamim, kada sam htela da je pomazim ona je siktala i ispustala one uzasavajuce zvuke i gledala u mene kao u najveceg neprijatelja, spremna da skoci i napadne, kao da ne gledam svoju macu nego nesto divlje sto ne poznajem.
Sada je napolju. Ja ne mogu da se oporavim, uzela sam nesto za smirenje. Bila sam luda za njom. i muz isto. Da li vam se nesto slicno desilo? Sta bi moglo da bude uzrok ovakvoj transformaciji? Sta da radim?